Încă o telenovelă în „Ștefan cel Mare”! Protagonist, din nou, un jucător străin. Doar intriga pare veche: banii.
Deși, oficial, Alberto Thiago i-a anunțat pe dinamoviști că se tratează de pubalgie în Brazilia, de fapt, mijlocașul așteaptă ca situația sa contractuală să se clarifice. În „Groapă” a jucat foarte puțin, fiind accidentat, iar „câinii” nu se bazează pe serviciile sale pentru retur. De aceea, impresarul mijlocașului încearcă să-i găsească alt angajament, însă sud-americanul este supărat pe oficialii dinamoviști, pe care îi acuză că nu l-au plătit de trei luni. „Vreau să joc la Dinamo, dar nu înțeleg de ce ei se comportă așa cu mine. Nu am primit nicio explicație, deci nu știu de ce nu vor să mă plătească”, a declarat, ieri, Thiago. El a mers mai departe și a amenințat că va depune memoriu la FIFA împotriva clubului dacă nu-și încasează restanțele financiare în 48 de ore. Aflând de intențiile fotbalistului, roș-albii au ripostat: „El are banii în cont. Ce să facem, să mergem noi în Brazilia după el? Trebuia să vină la echipă, chiar dacă e accidentat, pentru că putea fi consultat de doctorul nostru. Oricum, e amendat, deoarece a întârziat foarte mult”, au spus dinamoviștii.
„O să se retragă multe echipe din campionat. Nu mai sunt bani!”, decreta unul dintre cei mai puternici oameni din fotbalul românesc, acționarul dinamovist Cristi Borcea, la finalul turului.
Așa cum era de așteptat, taifunul crizei mondiale a ajuns și în fotbalul românesc, începând deja să facă victime printre cluburile Ligii I. Mircea Sandu a întărit și el ideea, atenționând de curând: „Este foarte posibil să dispară anumite echipe din campionat. Dacă nu acum, la vară!”. De ce s-a ajuns aici?
Dumitru Costin, președintele AFAN, susține că 90 la sută din totalul cluburilor din România au început să facă presiuni asupra jucătorilor pentru a obține reducerea salariilor. „Problema e că nu există o bază legală pentru a face aceste lucruri, tocmai de aceea se dedau la tot felul de lucruri mărunte”, a punctat Costin.
Conform spuselor liderului Sindicatului, în acest moment cluburile se folosesc de mai multe metode
Proaspăt numită în funcția de președinte la Buftea, Ana Maria Prodan și-a intrat repede în rol.
Dacă postura intervievatului la o conferință de presă îi era familiară, de pe vremea când era impresar, de ieri a început să se obișnuiască să coboare în iarbă, să rezolve problemele organizatorice care se ivesc la club, să stabilească locuri de cantonament. Aranjată și elegantă, Ana a venit la întâlnirea cu presa hotărâtă și a dezvăluit ce le-a spus jucătorilor în vestiar. „Sunt femeie, dar pot să fiu mai a dracului decât orice alt președinte de club! Nu accept jumătățile de măsură. Am venit aici să facem treabă, vreau ca anul viitor să promovăm în Liga I!”.
Federația Română de Fotbal a semnat cu Ursus cel mai mare contract de sponsorizare din istoria fotbalului românesc, după ce înțelegerea cu finanțatorul de tradiție, Bergenbier, a expirat în decembrie 2008.
Așa cum ProSport a anunțat în exclusivitate încă de anul trecut, noul parteneriat, care va fi anunțat oficial pe 21 ianuarie, se va întinde pe o perioadă de patru ani. Deși reprezentanții celor două părți nu au vrut să dezvăluie cifrele stipulate în contract, surse citate de Ziarul Financiar susțin că firma producătoare de bere urmează să plătească 1,5 milioane de euro pe sezon. Suma pe care Ursus o plătește pentru ca jucătorii naționalei, în frunte cu Cristi Chivu (foto), să poarte echipamentele de joc inscripționate cu sigla sa este de trei ori mai mare decât cea primită până acum de federație de pe urma angajamentului anterior, care s-a întins pe o perioadă de nouă ani. Federația a încasat anual aproximativ 500.000 de euro de la Bergenbier.
Franța, Italia, Olanda, Lituania, când a fost mai greu? Cel mai greu a fost în Feroe, vă spun eu. Echipa era într-un moment delicat. Pierdusem acasă cu Lituania și jucam în niște condiții deosebite. Dacă nu băteam acolo, eram decapitați, puteam rămâne la pescuit oceanic. Destui așteptau asta.
2008, cel mai bun an? Un an plin, asta e sigur. Pe toate planurile, nu doar fotbalistic. Dacă mă gândesc bine, a fost mai bun decât 2007, chiar dacă atunci am luat titlul cu Dinamo și ne-am calificat la Euro.
Dovada faptului că Victor Pițurcă îl apreciază foarte mult pe Răzvan Cociș se desprinde și din analiza jucătorilor care au evoluat în 2008 pentru echipa națională.
Mijlocașul lui Lokomotiv Moscova a fost prezent în toate cele 11 partide disputate de România, 10 dintre ele găsindu-l titular în naționala lui Pițurcă. Cociș a început meciul pe banca de rezerve numai contra Italiei, la Euro. În urma sa, pe podiumul certitudinilor se află Lobonț și Tamaș, doi dintre jucătorii consacrați ai naționalei, care s-au aflat pe poziția lui Cociș în 2007, respectiv 2006.
După ce și-a încheiat conturile cu Valencia, Ivan Helguera (foto) se află în vacanță. Tocmai de aceea, și-a „delegat” soția să-i preia apelurile telefonice. Când aceasta i-a transmis că este căutat din România, a luat mobilul și a acceptat să vorbească în exclusivitate pentru ProSport despre oferta dinamoviștilor.
Ivan, din România te sun… Da? De ce vrea o ziaristă din România să vorbească cu mine?
Știu că ai primit o ofertă de la Dinamo.
Săptămâna viitoare, jucătorul și reprezentanții săi vor analiza ofertele și în scurt timp vor oferi un răspuns asupra viitoarei destinații, alb-roșiii fiind o variantă.
După ce ProSport a anunțat că există posibilitatea ca fostul „galactic” să ajungă în „Ștefan cel Mare”, acum, spaniolul declară că este dorit de mai multe echipe din Europa, dar „câinii” au un plus după ce Julio Cesar le-a făcut lobby.
Pe zi ce trece, giuleștenii descoperă că prețul despărțirii de echipa tehnică se mărește, din cauza contractelor beton pe care le au Jose Peseiro și secunzii săi.
Ultima „bombă” vine din linia a doua. Rapid nu poate scăpa nici de ajutoarele lui Peseiro fără a plăti despăgubiri. Goncalves, Caixinha și Zivanovic au și ei angajamente fără cusur, în care se stipulează clar clauza de reziliere. Aceasta este aceeași pentru fiecare și prevede ca Rapid să plătească 170.000 de euro celui la care va renunța înainte de terminarea contractului. În aceste condiții, situația se complică, deoarece, pentru a-i da afară pe toți trei, giuleștenii trebuie să mai scoată 510.000 de euro. Nu doar suma clauzei de reziliere este uriașă, ci și salariile pe care aceștia le luau în fiecare lună. Secunzii primeau câte 10.000 de euro net, ajungând pe an la 120.000 de euro, adică mai mult decât o parte dintre antrenorii principali din Liga I.
Trei transferuri urmărește Steaua să facă în această iarnă, cel mai probabil după Anul Nou. Roș-albaștrii caută un fundaș stânga, un mijlocaș de picior stâng, în special un playmaker și, nu în ultimul rând, un atacant.
În privința atacantului, steliștii se pare că se vor mulțumi cu readucerea lui Jose Pepe Moreno. Nu este nici scump, vrea să vină înapoi în Ghencea și ar fi concurentul cel mai potrivit pentru Kapetanos. Columbianul, care acum joacă pentru America de Cali, e atât de nerăbdător să vină la Steaua încât nu și-a schimbat nici acum numărul de telefon pe care îl avea de la clubul patronat de Gigi Becali.
Ieșită din competițiile internaționale, Steaua nu mai are de ce să se întărească cu jucători consacrați pentru că în următoarele șase luni nu va lupta decât în Liga I.
În aceste condiții, dorința lui Gigi Becali de a „cârpi” echipa cu jucători tineri care au fost împrumutați de Steaua la diferite formații din țară este oarecum de înțeles. Readucerea lui Tudose și, așa cum spunea însuși patronul, păstrarea lui în lotul echipei pregătite de Dorinel Munteanu este un semn că Steaua se va despărți cât de curând de un fundaș central. Nu este vorba neapărat de Rădoi, care a evoluat mai mult ca mijlocaș la închidere, ci de iminenta despărțire de Dorin Goian, jucător pe care Dumitru Dragomir l-a cotat cu cele mai multe șanse de a pleca în străinătate în această iarnă. Betis Sevilla este una dintre formațiile care se gândește la achiziționarea internaționalului român.
Sebastian Dubarbier nu este surprins de suma de 12 milioane de euro, la care a fost evaluat de Iuliu Mureșan. „Atât valorez”, spune mijlocașul, care crede că Timișoara ar fi trebuit să fie campioana de toamnă.
La două zile după ce și-a reziliat contractul cu Steaua, Abel Moreno (foto) a plecat acasă, în Spania.
Abel, ai plecat deja din România? Am vrut să ajung cât mai repede acasă, să las în urmă experiența neplăcută trăită la Steaua. Acum sunt în vacanță, și tot ce îmi doresc e să-mi pun ordine în gânduri și să iau o decizie cât mai corectă în ceea ce privește viitorul meu ca fotbalist.
Rică Neaga își va căuta echipă în această iarnă, a doua sa aventură la Steaua apropiindu-se de sfârșit. Nu mai e de mult o știre că Gigi Becali a stabilit o listă neagră a jucătorilor pe care nu vrea să-i mai vadă niciodată purtând tricoul roș-albastru. Primele victime căzute pe „frontul de luptă” cu patronul stelist: Abel Moreno și Arthuro. Contractele celor doi au fost reziliate de comun acord, pe motiv că aceștia nu s-au acomodat, aceasta fiind varianta oficială. „Am început curățenia de iarnă”, a decretat Becali, semn că în „clubul persoanelor non grata” din Ghencea mai sunt câțiva membri. „Am încheiat conturile cu Arthuro și cu Abel Moreno, iar acum urmează să scăpăm și de Rică Neaga, Vasilică Cristocea și Marius Croitoru”, a spus latifundiarul.
Selecționata divizionară a învins categoric Steaua, care a stat mai mult cu gândul la întâlnirea din Champions League, cu Fiorentina. Îngrijorarea s-a instalat în mintea steliștilor în primele minute ale partidei, când Kapetanos a ieșit accidentat. „Dacă nu mai joacă miercuri?” Întrebarea și-a găsit repede răspuns dinspre vestiare. „E doar o întindere la inghinali”, l-a liniștit medicul pe Dorinel, care s-a agitat de zor în spațiul tehnic, iar din minutul 53 a intrat și pe teren.
Selecționerul, în schimb, a dat banca de rezerve pe un scaun din plastic de la tribuna 0, de unde a preferat să urmărească meciul alături de metodistul Dan Apolzan. A avut astfel ocazia să rodeze mai bine sistemul de joc folosit de Spania la Euro, 4-1-4-1, pe care încearcă să-l implementeze și la prima reprezentativă. A mai coborât din când în când pe gazon ba să dea indicații tactice, ba să trimită jucători la încălzire.
Echipa de Champions League a Stelei a deschis scorul în prima repriză prin Arthuro și i-a pus în dificultate pe „mânjii” lui Piți. Asta până la intrarea pe teren a lui Gigel Bucur, care, după ce a marcat și miercuri, în meciul-test cu tineretul, a înscris și în poarta roș-albaștrilor de trei ori. Cu Bourceanu care a „arat” gazonul în lung și-n lat și cu Bicfalvi decis să arate că poate fi mintea limpede din linia mediană a Stelei, naționala a dominat categoric trupa lui Dorinel, blocată în permanență departe de buturile lui Tătărușanu.
Tudor a dat și „galbene”! Și arbitrul Alexa
Dacă în țară se simte deja venirea iernii, la Mogoșoaia se poate spune că anotimpul rece și-a intrat de mult în drepturi.
În tribună, crema oamenilor de fotbal. „Nașul” Sandu a venit pregătit, înarmat cu două pături, pe care le împarte frățește cu „Comisarul” Ion Moldovan. „Haide, haide! Dați drumul la minge!”, striga șeful federației sub privirile aprobatoare ale lui Dorinel Munteanu, Țiți Dumitriu, Argăseală, Belodedici, Prodan, Vio Moldovan și Narcis Răducan.
Se spune că în România toată lumea se pricepe la fotbal și la politică. Așa s-au gândit probabil și oamenii de sport care vor să (re)îmbrățișeze cariere politice. Mai este foarte puțin până la alegerile parlamentare și promisiunile curg. Să vedem cât și cum se vor ține de ele.
Becali promite ajutoare pentru săraci
Patronul Stelei candidează din partea partidului său, PNG- CD, pentru un loc în Camera Deputaților, colegiul 20, care cuprinde cartierele Ferentari, Rahova, Cotroceni și 13 Septembrie. După ce precedentele sale experiențe politice au însemnat un eșec, Gigi Becali a pornit într‑o nouă campanie de promovare cu promisiuni. De la construcția caselor pentru sinistrați până la plata curentului nevoiașilor din Ferentari, patronul Stelei dă asigurări că săracii din România vor beneficia de ajutoare financiare dacă va fi ales.
Pițurcă și-a dorit ca împotriva Georgiei să poată testa câțiva jucători noi, iar la finalul meciului i-a lăudat pe dinamo-vistul Ropotan și pe piteșteanul Tănase.
„Sunt mulțumit de ei. Au intrat foarte bine în joc și au arătat dezinvoltură în tot ceea ce au făcut pe gazon. Nu s-a simțit deloc tracul în evoluția lor”, a declarat Piți. El a apreciat și jocul lui Iulian Tameș, revenit după șapte ani la lot, despre care a spus că e un jucător combinativ, care știe jocul la mijlocul terenului. „Și Pantilimon a fost sigur pe el. Sunt mulțumit, deoarece s-a dovedit că cei care au venit la națională pot fi soluții și pe viitor!”, a concluzionat Pițurcă.
Mititelu crede că Piți face jocurile Stelei, Dorinel e supărat că Rădoi a jucat 90 de minute. Faptul că Mirel Rădoi și Florin Costea au jucat 90 de minute, iar peste mai puțin de 48 de ore Steaua și Universitatea Craiova au meci direct în campionat a turnat gaz pe foc în cele două tabere. Primul care a reacționat a fost Dorinel Munteanu. „Rădoi a jucat tot meciul deși era normal să fi evoluat doar o repriză. Nu știu ce s-a întâmplat de a fost lăsat pe teren până la sfârșit. Am spus că avem un meci important la Craiova. Pițurcă putea să-l schimbe pe Mirel cu Găman”, a spus tehnicianul Stelei. Mult mai vehement s-a arătat Adrian Mititelu. „Nu înțeleg de ce Costea trebuia să joace tot meciul. A fost suprasolicitat! Dacă Rădoi are experiență și poate juca două meciuri în trei zile, Costea este firav”.
Antrenorul argentinian l-a avut elev la Valencia pe Adrian Ilie, într-una dintre cele mai bune perioade ale acestei echipe. Apoi, el a trecut la Inter, au urmat Mallorca, Betis Sevilla și acum naționala Georgiei.
Cât de importantă este pentru Georgia întâlnirea cu România? Este un meci important, pe care îl tratăm așa cum se cuvine. E o diferență clară între cele două echipe și vreau să le mulțumesc românilor că ne-au oferit această ocazie. Dacă nu l-am convocat pe Kaladze, nu înseamnă că desconsider această partidă, ci vreau să testez și alți jucători care au evoluat mai puțin până acum.
După ce Lituania a câștigat categoric în România, selecționerul Georgiei vrea să dea și el lovitura la București, chit că meciul de miercuri este doar amical.
„Suntem aici pentru a face un joc bun și pentru a lăsa o impresie deosebită, deși partida este doar una amicală. Vom juca un meci foarte serios, să vedem exact la ce nivel este echipa mea”, a spus Hector Raul Cuper, fostul antrenor al lui Adrian Ilie de la Valencia. „Echipa României este una mult mai puternică, mult mai tehnică decât cea a Georgiei, dar asta nu înseamnă că trebuie să ne subestimați. Îi știu foarte bine pe jucători, îmi plac Mutu, Chivu și Marica, sunt fotbaliști valoroși. Să știți însă că și noi avem valorile noastre”, a încheiat tehnicianul argentinian, aflat la cârma gruzinilor din luna august.
Gualberto Campos a aflat din presă că a fost inclus pe lista negră a jucătorilor de care Dinamo va scăpa în iarnă. Venezueleanul, care a jucat doar 58 de minute în campionat pentru lider, a declarat că nu i-a spus nimeni că trebuie să-și caute echipă. „Oficialii ar trebui să-mi spună și mie ce au de gând. Poate își fac timp săptămâna viitoare și vorbesc și cu mine”, a spus Campos, care a mărturisit că nu-i pică deloc bine că joacă la Dinamo II. „Înțeleg că trebuie să am meciuri în picioare, dar nu-mi convine situația în care sunt. Trec printr-o perioadă dificilă și nimeni nu vorbește cu mine. Am văzut că așa se procedează în România, nimeni nu vine să discute cu jucătorii. Dacă nu știu românește, toți cred că nu merit nici măcar o explicație”, a mai spus mijlocașul.
Piți i-a făcut lobby lui Munti, spunând că „echipele lui joacă frumos”. Pițurcă a dezvăluit că nu va reveni ca antrenor în Ghencea. „După meciul cu Lyon, Gigi m-a sunat să se plângă că echipa joacă prost. Mi-a spus că ar vrea să-l aducă la echipă pe Dorinel Munteanu sau pe Olăroiu și mi-a cerut părerea. I-am spus că decizia îi aparține, că nu mă bag. Oli a avut rezultate, echipele lui Dorinel joacă frumos… Și Panduru ar fi o soluție foarte bună”, a declarat Pițurcă. „Și Dorinel m-a sunat să mă întrebe ce să facă, dar și lui i-am zis că nu mă bag. Am văzut că au fost speculații în presă că mi-aș pregăti postul la echipă. Greșit, eu nu voi mai reveni niciodată în Ghencea!”, a spus selecționerul.
„Domnule, rețineți ce vă spun: cine se pune cu această mafie s-ar putea să dispară de tot! Cu ăștia nu te joci! Au ajuns să învârtă atâția bani, încât e greu să le mai stea cineva în cale!” Așa sună avertismentul lui Dumitru Dragomir când vine vorba de industria pariurilor sportive ilegale.
Argentinianul Osvaldo Miranda a revenit la prima echipă după o pauză de două luni și jumătate, timp în care s-a pregătit și a jucat la Dinamo II. Atacantul, care a evoluat în cele două meciuri ale „câinilor” de săptămâna aceasta, în Cupă, cu FCM Târgu Mureș, și vineri seară, cu CFR Cluj, regretă că accidentările coechipierilor din atac l-au determinat pe Mircea Rednic să-l cheme din nou sub comanda sa.
Cum a fost meciul de la Cluj? A fost unul dificil pe care, din păcate, l-am pierdut. „Ceferiștii” au fost mai buni decât noi în această partidă. Asta e! Nu ne mai uităm în spate, mergem tot înainte! Cel mai important este că suntem în continuare pe primul loc, și acolo trebuie să rămânem până la finalul sezonului.
Jucătorii îi iau apărarea selecționerului și spun că decizia de a-l reține pe aeroport este una tipic românească. Cosmin Contra a primit șocat vestea și acuză că o astfel de măsură pătează imaginea României. „Nu mi se pare normal ca selecționerul să fie așteptat pe aeroport ca ultimul infractor. E rușinos! Sunt atâția infractori în țara asta și nu-i «saltă» nimeni! Chiar nu mai există respect pe lumea asta?”, a tunat fundașul dreapta, care a adăugat că decizia procurorilor DNA a fost una exagerată. „Nu mă mai miră nimic, că doar suntem în România. Degeaba ne chinuim noi, sportivii, să facem imagine bună acestei țări, vin alții și ne fac de râs. Mâine o să fim pe prima pagină a ziarelor în toată Europa!”, a spus „Guriță”. Și mijlocașul Paul Codrea a continuat pe același ton: „Sunt șocat. Oricum, în România se întâmplă lucruri anormale. Sper să se termine odată debandada asta!”.
Răzvan Raț spune că tricolorii nu au de ce să se rușineze de evoluția din partida de la Constanța.
„E foarte trist ce s-a întâmplat. Am avut ocazia să demonstrăm că România nu este o echipă oarecare, dar ne-am retras prea mult și ne-a costat. Păcat că n-am reușit să menținem ritmul pe care îl impusesem la începutul partidei. Nu sunt de acord cu cei care spun că am j
Tiberiu Ghioane a dispărut din peisajul echipei naționale în martie 2005, după meciul România -Olanda 0-2, disputat în Giulești.
Atunci, Philip Cocu a marcat în primul minutul dintr-o lovitură de cap, expediată chiar de lângă Tibi, greșeală care a părut să-l coste pe fotbalist cariera la națională. La mai bine de trei ani de la acel meci, cel mai titrat antrenor român, Mircea Lucescu (foto), crede că e timpul ca Ghioane să revină la națională. „Tibi este cel mai bun jucător de la Dinamo Kiev și mare parte din succesul echipei sale i se datorează. Mă surprinde foarte tare absența sa constantă de la lot și cred că e spre binele echipei naționale ca jucătorul și selecționerul să își dea din nou mâna, iar Ghioane să joace din nou la națională”, a declarat antrenorul lui Șahtior Donețk despre actualul căpitan al lui Dinamo Kiev.
Cu sau fără legătură cu perioada mai puțin fericită pe care o traversează din punct de vedere fotbalistic, Adrian Mutu s-a apucat din nou de fumat. „Briliantul” renunțase la acest obicei la începutul anului trecut, fapt salutat inclusiv de Victor Pițurcă, selecționerul spunând la vremea aceea că Adi are mai multă forță fizică după ce a luat această decizie. De curând însă, Mutu a fost surprins din nou fumând, inclusiv la botezul fiicei sale sau după meciul Stelei cu Fiorentina.
Ghioane (foto, nr. 4) a ieșit din vizorul naționalei din cauza evoluțiilor oscilante de la Kiev, a accidentului vascular pe care l-a avut și a unui episod petrecut după meciul cu Olanda. Atunci, apăsat de greșeala pe care a făcut-o în debutul meciului, Tibi a făcut un gest necugetat la întoarcerea echipei în cantonamentul de la Săftica. În mijlocul nopții, el a plecat pe jos din baza de pregătire a naționalei, rătăcind pe marginea drumului spre Capitală.
Pentru prima dată, Piți a părut că ține cont de recomandările federalilor. Pițurcă (foto) a convocat câteva nume surpriză pentru meciul cu Franța, între care și trei jucători foarte tineri: Valerică Găman, Pantilimon și Bogdan Stancu. Întinerirea lotului a reprezentat o temă de dispută între selecționer și conducerea federației, după turneul final al CE. „Obiectivul meu este să calific echipa la Mondiale, nu să o întineresc”, a spus atunci Pițurcă, completând: „Nu mă interesează vârsta, ci forma jucătorilor”.
Victor Pițurcă a surprins probabil pe toată lumea aseară, în momentul în care a anunțat lotul pentru meciul cu Franța. Deși declarase că va convoca numai 20 de fotbaliști, Piți s-a răzgândit, alegând să-i lase acasă pe Contra, Stăncioiu și Daniel Niculae, și să convoace nu mai puțin de patru debutanți: Galamaz, Găman, Bogdan Stancu și Pantilimon.
O prezență la fel de surprinzătoare este și cea a argeșeanului Iulian Tameș, care anul trecut juca în Liga a II-a și care a bifat ultima din cele trei prezențe ale sale la prima reprezentativă în 2001, în mandatul lui Ladislau Bölöni.
Zilele premergătoare reunirii de astăzi a naționalei s-au dovedit a fi extrem de ghinioniste pentru Victor Pițurcă. Astfel, după Nicoliță și Marius Niculae, selecționerul nu se va putea baza la meciul cu francezii nici pe mijlocașii Paul Codrea și Mirel Rădoi.
Primul a ieșit ieri accidentat după numai 32 de minute scurse din meciul Siena – Roma. De altfel, Codrea nu reușise să termine nici meciul trecut în picioare, el ieșind atunci în repriza secundă. „La un prim consult, doctorii mi-au spus că este o întindere musculară.
Anii 80. Televiziunea bulgară era aur pentru români. Sute de mii de antene montate pe case, celebrele „ligheane”, ușurau accesul spre o altă lume. Ce „Mihaela”, ce Telejurnal?! Învârteai de antenă – „Mai la stânga, mai la dreapta…Las-o așa!”- până cînd dispăreau puricii și prindeai cum trebuie „bulgarii”. Microbiștii erau în culmea fericirii. Campionatele mondiale și europene de fotbal le-au trăit în bulgărește. Așa l-au văzut pe Maradona, tot așa au văzut cum Italia învingea RFG în finala din 1982 ori măcelul de pe „Heysel”. În curtea școlii sau pe maidane, băieții nu mai strigau fault, ci „narujenie”, nici ofsaid, ci „zesada”. Golurile din alte campionate din Europa, interzise pe TVR de regimul comunist, puteau fi văzute tot la vecinii de peste Dunăre.
Portarul naționalei a renunțat la burlăcie și a oficializat legătura pe care o avea cu partenera sa de viață, Iulia Debrețini. Cei doi și-au unit destinele la Bistrița, oraș din care este Iulia, ceremonia desfășurându-se sâmbătă la ora 12:00, într-un cadru restrâns. La ea nu au participat decât membri ai familiei și câțiva apropiați, dar niciun coechipier de la Dinamo. De fapt, aceștia nici nu au știu de eveniment, mirându-se atunci când au aflat că Lobonț nu se întoarce cu echipa la București, ci rămâne la Bistrița, după meciul cu Gloria. Goalkeeper-ul naționalei și actuala sa soție sunt împreună de la începutul anului, dar câteva luni au păstrat discreția asupra relației lor.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER