Arădenii tratează în aceste zile detaliile transferului celui mai promițător junior timișorean. Dorit de Poli Timișoara, Romario Benzar este deja în pregătiri cu lotul lui Ionuț Popa.
Varianta agreată de președintele UTA-ei, Giovanni Catanzariti, este împrumutul fotbalistului cu opțiune de cumpărare, actualmente legitimat la Srbianka Giuchici, școală de fotbal care i-a format și pe Torje sau Daminuță. O altă variantă ar fi coproprietatea. Problema este că UTA deocamdată nu are bani pentru transfer. „Avem câteva variante pentru păstrarea lui. Încă ne gândim cum ar fi mai bine pentru club”, a declarat Catanzariti.
Romario Benzar este căpitan la reprezentativa U17 a României și este considerat unul din cei mai talentați tineri fotbaliști din generația sa, iar în această toamnă a fost aproape de a ajunge la echipa a doua a Fiorentinei. „A picat transferul în ultimul moment, Fiorentina și-a schimbat planurile cu Primavera și au renunțat la copil”, a spus impresarul Florin Iacob. Miroslav Giuchici explică de ce a preferat să îl dea pe Benzar la UTA, chiar dacă jucătorul este dorit și de Poli. „Ei nu le dau șanse juniorilor pe care îi cresc. Ca să ajungi să joci la Poli și să fii apreciat trebuie să joci mai întâi în altă parte. Trebuie să fii cumpărat de undeva, pentru că dacă dau bani pe tine se simt nevoiți să te forțeze. Noi ne-am înțeles cu Poli acum un an și jumătate, atât eu cât și jucătorul, dar Poli nu și-a îndeplinit obligațiile și transferul a devenit nul”, a declarat
După finalul partidei de la Arad, disputată sâmbătă seara, au avut loc incidente grave, între reprezentanții brigăzilor din peluza arădeană și jandarmi, provocate de refuzul a doi fani de a prezenta o sacoșă la percheziție.
Forțele de ordin susțin că în sacoșă se aflau torțe, având înregistrări video în acest sens. La refuzul de a ceda sacoșa, unul dintre suporteri a fost lovit direct în cap cu un baston, ajungând la spital, iar alții au fost gazați la întâmplare. Apoi, cei patru-cinci jandarmi care au intervenit inițial au fost forțați de fani să iasă din stadion, însă forțele de ordine au revenit în câteva minute în efectiv lărgit. S-a discutat aprins, s-au cerut explicații, însă spiritele s-au încins din nou, când jandarmii au încercat să rețină câțiva fani. S-a declanșat o adevărată bătălie, care s-a mutat chiar pe suprafața de joc, jandarmii lovind și folosind spray-uri cu gaz. Un suporter care filma incidentele a fost pus la pământ cu lovituri și gaze, alții suferind răni grave în urma intervenției în forță.
Meciul de sâmbătă, de la Lupeni, dintre Minerul și UTA, scor 0-3, a început cu o întârziere de 17 minute, după ce arădenii au contestat dimensiunea unei porți, acuzând că nu are înălțimea regulamentară. „La încălzire, portarul Cristian Bălgrădean ne-a sesizat că ceva nu este în regulă cu înălțimea porții. El are o serie de repere și a simțit imediat că poarta nu are înălțimea uzuală. Am anunțat brigada de arbitri și observatorul, contestând dimensiunea porții. S-au efectuat măsurători și s-a constatat clar că avem dreptate”, a declarat Dorin Stana, directorul de organizare al UTA.
La una din părțile porții, înălțimea era de 2,37 metri, iar în cealaltă, 2,50 metri. „N-a fost 2,44 metri, așa cum este regulamentar. Gazdele s-a sesizat, au săpat unde era necesar și au făcut în așa fel încât distanța să fie regulamentară, peste tot. S-au încadrat în timp și meciul a putut să se desfășoare în cele mai bune condiții”, a completat Dorin Stana. Localnicii au remediat problemele în circa 17 minute, respectând prevederile regulamentare. Dacă nu ar fi rezolvat problema, gazdele ar fi pierdut jocul la masa verde.
Fundașul oaspeților, Cristian Martinez, a fost aproape să devină erou după ce a respins mingea de trei ori de pe linia porții
Cu forțe proaspete, naționala mică a pornit la un nou drum spre un turneu final, după ratarea calificării la precedentul. Un drum anevoios, după cum a arătat prima repriză. Oaspeții au săpat tranșee în fața propriului careu și au început să mineze propria jumătate prin intrări la disperare, de multe ori haotice, menite să-i împiedice pe tricolori să-și etaleze clasa clar superioară.
Torje a dat tonul la ofensivă, în primele cinci minute, trimițând deja de două ori spre poarta lui Oliva. De altfel, goalkeeperul Andorrei a părut din alt film, comițând gafe demne de Fotbal la Maxx, însă de fiecare dată ai noștri au ratat șansa de a profita, Costea, Silviu Ilie sau Liviu Ganea irosind situații bune de a marca.
Un singur om a impresionat din tabăra micuței echipe. Probabil tactica Andorrei a fost elaborată special pe fundașul Cristian Martinez, din moment ce acesta a scos mingea de nu mai puțin de trei ori de pe linia porții, salvând pielea inofensivului portar al oaspeților. Totuși, izbăvirea a venit de la cuplul oltean al lui Săndoi, Costea – Gângioveanu.
Mihai a pătruns bine în careu, l-a driblat pe Oliva, iar goalkeeperul a mai avut încă o intervenție de județeană, împingându-l în careu pe vârful Științei. Penalty-ul a fost transformat cu siguranță de Gângioveanu, care a și centrat din lovitură liberă pentru al doilea gol, reușit de Liviu Ganea. Tin
Arădenilor le-a fost frică de meciul cu Lupeni, având în vedere că actualul lot a avut doar șapte antrenamente în actuala formulă, că s-au făcut achiziții cu nici 24 de ore înainte de meci și că din vechea trupă au rămas doar Mârne, Văsâie, Pașcovici și Drida.
Luni și marți s-au produs mai multe schimbări importante în cadrul conducerii arădenilor.
În câteva ore s-a schimbat întreaga conducere a UTA, iar pentru astăzi este anunțată o schimbare majoră a echipei tehnice. Se va renunța la antrenorii Biro, Petcuț și Stupar, iar noul principal va fi Ionuț Popa. Acesta are drept de a antrena în Liga II, cu condiția să achite lui Poli Iași 50.000 de euro. Schimbări vor urma și în conducerea executivă, unde Dorin Stana, actualul director, va fi înlocuit cu Marcel Coraș. A existat și varianta
Sosirea fostului finanțator Nicolae Bara (foto) la Arad a generat ieri o serie de întâlniri și discuții, la capătul cărora s-a ales o nouă conducere executivă a clubului, în ideea ca UTA să fie salvată de la faliment.
În prima fază, în cadrul asociației FCM UTA au intrat 15 membri noi, alături de Suporter Club UTA, în general foști jucători, suporteri și oameni de afaceri. Apoi a fost ales un nou Comitet Director, cu Nicolae Chiș ca președinte. După alegerea noului organism de conducere s-a oficializat ieșirea definitivă a lui Nicolae Bara din clubul arădean. Noua conducere nu și-a asumat obiective, ci doar o tentativă de a salva UTA. Prin urmare,
Aradul este tulburat serios de problemele grave ale clubului UTA, care are șanse minime să-și poată continua activitatea în campionat din cauza colapsului.
Implicate activ mult prea târziu în viața clubului fanion al Aradului, autoritățile locale au constatat că, în absența unui finanțator care să-și asume datoriile de circa două milioane de euro, UTA nu-și poate continua parcursul în campionat. Se caută soluții, dar toate exclud în acest moment varianta rămânerii în competiție. Suma necesară numai pentru deblcoarea activității este de circa un milion de euro, dar echipa este deja descompusă, jucătorii risipindu-se prin țară, dar și în Ungaria, în căutarea altor locuri de muncă. Autoritățile locale au deocamdată soluția falimentării actualei societăți, FCM UTA SA, înființarea alteia care să preia sigla și culorile și lipirea acesteia, printr-o fuziune în vară, de un club de liga secundă, dar varianta nici nu este agreată de suporteri, și este și aproape imposibil de realizat, în baza regulamentelor.
Gruparea arădeană își pierde încet-încet jucătorii și riscă să rămână doar cu rezerve și juniori până la finalul lunii, când toate memoriile depuse de utiști vor ajunge pe rolul Comisiei FRF.
Clubul UTA a fost informat, ieri, de către FRF, că fotbalistul John Ibeh a fost declarat liber de contract, în urma unei decizii a Camerei Naționale pentru Soluționarea Litigiilor. Hotărârea a fost luată ca urmare a faptului că UTA nu i-a achitat salariile lui Ibeh pe lunile septembrie, octombrie și decembrie. Ibeh, prin impresarii săi și ajutat de Dino Eze, vărul său, este în negocieri avansate cu Oțelul Galați, club care dorește să-și asigure serviciile sale. Ibeh este al șaselea jucător de la UTA care devine liber de contract în ultima lună, după Toc, Roszel, Huțan, Florin Dan și Chița. Săptămâna viitoare urmează să fie judecate memoriile altor componenți ai lotului, printre care se numără Cristian Todea, Mihuț, Văsâie sau Mârne. În ceea ce privește vehiculata preluare a clubului arădean de către o echipă mixtă formată din investitori italieni și români, nu s-a întâmplat nimic, cel puțin până ieri. „Până la finalul lunii se vor clarifica lucrurile, suporterii vor avea parte de surprize”, a declarat Eusebiu Pistru, om de afaceri implicat în procesul de preluare a clubului.
Lui Roszel, Florin Dan și Huțan li s-au anulat contractele pentru restanțe salariale. Primul este un caz aparte, el obținându-și statutul de jucător liber pentru banii pe care i-a primit, dar care n-au fost trecuți prin club.
Datorită crizei grave a grupării arădene, aproape toți jucătorii de bază și-au depus deja memorii, iar data de 13 ianuarie le va aduce eliberarea de angajamente, dacă până atunci situația financiară a „Bătrânei Doamne” nu
UTA a pierdut în fața celor de la FC Drobeta Turnu Severin, problemele de lot, cele de atmosferă și evenimentele negative lovind puternic gruparea arădeană.
Severinenii s-au impus cu 1-0, după un gol provocat de-o eroare a lui Huțan, dar și după un arbitraj scandalos al orădeanului Marcu, acesta refuzând două penalty-uri clare arădenilor. A oferit, în schimb, unul oaspeților, ratat de Moutinho pe finalul primei reprize. Pentru că la Arad problemele de ordin financiar sunt mari, iar absența unui finanțator provoacă fiori, suporterii și-au concentrat atenția pe oficialitățile locale, taxate dur atât în timpul partidei de sâmbătă, cât și după meci, când circa 200 de „utiști” au ieșit la o plimbare în grup pe străzile orașului, cu opriri în fața Primăriei și în piața „Avram Iancu”.
Vineri, în jurul orei 14:00, în fața stadionului UTA s-a produs un scandal între fotbalistul Cosmin Pașcovici și Colin Mesz, cunoscut suporter al „Bătrânei Doamne”, proprietarul Old Lady”s Pub. „Eram cu treabă la stadion. Am dat peste Pașcovici. Era îmbrăcat în civil și m-am enervat. L-am înjurat de mamă, recunosc, l-am întrebat de ce nu poartă echipamentul UTA și i-am spus să plece înapoi la Suceava, că nu ne ajută cu nimic.
Echipa și antrenorul erau în autocar, urmau să plece la hotel. Foarte supărat pe jucători și antrenor, am urcat în autocar și am spus «Chirilă, să-ți iei jucătorii și să plecați toți la Cannes!». Pașcovici era pe acolo, își dăduse jos geaca, m-a așteptat, apoi a venit pe la spate și a început să dea cu pumnii. Nu știu dacă m-a lovit, habar n-am, dar a sărit la mine. Am încercat și eu să-l lovesc, el la fel, dar nu ne-am nimerit, a fost o îmbrânceală, o învălmășeală acolo. Apoi au intervenit Norbert Varga, Dan Țapoș, Dorin Stana și nu mai știu exact cine, și ne-au despărțit. Apoi, Pașcovici a mai avut un moment în care a vrut să sară la bătaie, dar n-a ieșit nimic. Ca suporter, m-am săturat de ei. Suntem mințiți și umiliți. Iar pe Pașcovici, pe care recunosc încă odată că l-am înjurat de mamă, nu am vrut să-l bat. Am doar pata pusă pe el după ce-a spus că lui nu-i pasă de UTA și că de aceea și-a depus memoriu”, a declarat Colin Mesz, care după consumarea incidentului i-a cerut scuze lui Pașcovici pentru că l-a înjurat de mamă.
De cealaltă parte, fotbali
Bogdan Toc a devenit indisponibil pentru ultimul meci pe care UTA îl va susține în turul sezonului, sâmbătă, la Arad, împotriva echipei Drobeta Turnu Severin. Juniorul utist a fost protagonistul unui accident auto, duminică seara, în zona Tisa Nouă. În timp ce conducea un autoturism marca BMW, Toc nu s-a adaptat condițiilor de mers, răsturnându-se spectaculos din cauza poleiului de pe carosabil. Din fericire, Bogdan Toc n-a suferit răni grave, fiind consultat la Spitalul Județean Arad imediat după producerea accidentului. Cu toate acestea, pentru eliminarea oricăror riscuri, dar și pentru că a acuzat dureri la cap și la spate, medicii i-au interzis să facă efort în perioada următoare.
Cum era de așteptat, UTA nu a fost programată pentru meciul de sâmbătă, cu CFR Timișoara, din cauza datoriilor către foștii jucători Daniel Tudor, Norbert Varga și Daniel Oprița. Supriza vine însă și de la Cosmin Pașcovici, care a reclamat la rândul lui clubul arădean la Federația Română de Fotbal pentru neplata unor drepturi.
Urmează două zile de foc în care oficialii Bătrânei Doamne trebuie să rezolve problemele, altfel UTA nu va juca meciul cu CFR Timișoara. De această dată însă, situația este ceva mai complicată, deoarece ar fi de achitat aproximativ 50.000 de euro.
Trupa arădeană face spectacol în Seria B, deși nu are finanțator și a jucat fără zece fotbaliști la Petroșani. Trupa arădeană a ajuns să-și privească de sus adversarele din Seria B a Ligii a II-a, deși își desfășoară activitatea în condiții extreme. Criza financiară macină UTA de luni bune. Retragerea finanțatorului Nicolae Bara trebuia să fie urmată de preluarea clubului de o nouă echipă de investitori, dar nu s-a întâmplat nimic, existând doar promisiuni. Practic, „Bătrâna Doamnă” a trăit în ultimele cinci luni din banii pe Hora și Zaharia, dar și din împrumuturi aduse de managerul-antrenor Ionuț Chirilă.
FRF a sancționat UTA cu neprogramarea la meciul cu FC Bihor, de sâmbătă, pentru neplata unei datorii de 18.000 de euro către Ionel Codoban, impresarul jucătorului Robert Roszel.
UTA e obligată fie să achite datoria până vineri dimineață pentru a putea fi reprogramată, fie să ajungă la un acord cu Codoban.
În cazul în care impresarul nu acceptă o amânare, UTA va pierde cu 3-0, la masa verde. Gruparea arădeană mai are datorii către fostul antrenor Marin Barbu și jucătorii Varga, Oliveira, Amoreirinha, Oprița, Iacob, Marincău și Daniel Tudor.
Înfrângerea din derbyul cu UTA, scor 0-2, l-a costat scump pe antrenorul Mihai Roșca. Contractul său cu ACU va fi încheiat azi, în urma divergențelor avute asupra tacticii echipei cu patroana Geta Onu. Cei doi au avut ultima ceartă chiar în timpul meciului cu UTA în fața băncii de rezerve, în minutul 85, la scorul de 2-0 pentru alb-roșii. „UTA ne-a bătut tactic”, a spus doamna Onu după meci. În consecință, tehnicianului Roșca I se va încheia azi contractul cu gruparea din Aradul Nou.
Combatantele de azi sunt singurele grupări din liga secundă care nu au cunoscut înfrângerea. În clasament, lucrurile vor rămâne neschimbate cel puțin până în weekend, dar în Cupă una va fi eliminată azi. Pentru gazde, meciul îi permite antrenorului Florin Bugar să trimită în teren și câțiva jucători care au prins mai puține minute pe teren în actualul sezon, dar asta nu înseamnă că rezultatul va fi neglijat. „Este un joc cu o importanță deosebită, noi ne dorim să ajungem cât mai departe în fazele superioare ale competiției. UTA este un adversar dificil.
În derby-ului etapei a doua a Ligii II, UTA a trecut de „U” Cluj cu scorul de 2 – 1. Golurile au fost marcate de M. Gheorghe (‘8) și Ibeh (”51), respectiv Țene 2-1(”78)
UTA a început partida în formula:
Huțan – Melinte, Toc, Buican, Văsâie – Ilin, I. Bălan, Cr. Todea (cpt.), M. Gheorghe (Puie ”88) – Ibeh, Roszel (I. Dumitru ”65) Antrenor: Ionuț Chirilă
În timp ce „U” Cluj a început partida cu următorul „11”:
Merlier – Suller, Cordoș, Marincău, M. Jovanovic (Borza ”58) – Matiș (Țene ”53), Soporan, Vâscan, Buș (cpt.) – Băd, Robson (C. Suciu ”73) Antrenor: Marius Popescu
Arădenilor li s-a urat bun-venit în eșalonul secund, oferindu-li-se un arbitraj incredibil pe finalul meciului de la Tg. Mureș. UTA și-a impus să câștige, dar a avut probleme în atac, unde Edson a prins o zi slabă, apărarea a cedat destul de ușor, dar a înscris de două ori, întorcând scorul de la 0-1 la 2-1. De cealaltă parte, noua echipă din Târgu Mureș a anulat, prin determinare și elan, diferențele de valoare.
Imediat după ce arădenii au înscris pentru 2-1, au simțit că liga secundă e mult mai dură uneori. Până atunci autorul unei prestații normale, centralul Marcu din Oradea parcă a înnebunit. Ajutat și de asistentul Crângașu, orădeanul a reușit în ultimele zece minute să țină echipa locală în jumătatea arădenilor. L-a eliminat pe Florin Dan pentru că a sărit în zid (!) la o lovitură liberă inventată. Apoi a dictat repetarea loviturii, dar nu s-a mulțumit cu atât. A mai acordat o lovitură liberă, de această dată discutabilă, rămasă însă fără rezultat, însă a repetat-o, pentru că Ilin ar fi ieșit din zid.
Trupa arădeană s-a întors după două sezoane în Liga a II-a, la capătul unui proiect catastrofal, care a consumat șapte milioane de euro, iar acum se chinuiește din cauza unei crize financiare grave.
În luna mai, când UTA era deja retrogradată, echipa i-a fost încredințată lui Ionuț Chirilă, învestit ca manager-antrenor. Nicolae Bara anunțase că va ceda gratuit pachetul majoritar de acțiuni unui investitor misterios
Nicolae Bara, patronul clubului UTA, a respins zvonul care anunța transferul la Arad al atacantului Ionel Ganea (35 de ani), eliminat recent din lotul formației FC Timișoara. Bara a subliniat că nici măcar la nivel de intenție nu s-a discutat o asemenea eventualitate, că Ionuț Chirilă este cel care stabilește politica de transferuri și că în discuțiile pe care le-a avut cu managerul-antrenor nu s-a vorbit despre Ionel Ganea.
„Iar a visat careva noaptea că-l aducem pe Ionel Ganea la UTA și a lansat povestea. Nici vorbă de așa ceva. S-a speculat, cred, pe marginea faptului că Ionel este prieten cu Ionuț Chirilă, dar s-a ținut cont și de faptul că UTA mai are nevoie de întăriri în atac și de un antrenor secund și a ieșit acest zvon. Ultima dată am vorbit cu Ionel Ganea la meciul UTA – Timișoara, din primăvară, de atunci n-am mai discutat nici măcar despre el”, a declarat Nicolae Bara.
Trupa arădeană a revenit de trei zile dintr-o vacanță prelungită, provocată de retrogradarea în liga secundă. Cum noul sezon al eșalonului secund începe în 16 august, utiștii au avut liber pânăla 1 iulie, când lotul s-a reunit doar fără cinci dintre jucătorii din lot. Hora a fost vândut la Bistrița, Bălțoi și Zaharia au plecat la Brașov, Iulian Ștefan a fost lăsat în Cipru pentru o probă, iar Hidișan e absent nemotivat.
Marea realizare de până acum a Bătrânei Doamne este legată de păstrarea jucătorilor cu oferte. Cristi Todea, Chița, Bălan, Mihuț, Florin Dan, Simao, Edson sau Radovanovic au fost blocați de Ionuț Chirilă, cu acordul patronului Nicolae Bara. De fapt, pricipalul UTA-ei a anunțat că nu mai pleacă nici un jucător important, nici măcar Hidișan, care din dorința de a-i sensibiliza pe oficiali a ales să nu se prezinte la programul echipei. „Eu nu-l caut, că nu e treaba mea. I s-a trimis o somație scrisă, dacă nu se prezintă riscă sancțiuni”, a explicat Chirilă, oficialii arădeni fiind dispuși să suspende jucătorul până în vara anului viitor, când îi expiră contractul.
Sâmbătă după-amiază, clubul UTA și-a dat acordul ca atacantul Alexandru Bălțoi să efectueze pregătirea de vară sub comanda lui Răzvan Lucescu la FC Brașov. „Am acceptat ca Bălțoi să fie luat în pregătiri de FC Brașov la solicitarea celor de la Dinamo, dar numai pentru că avem un interes. Ionuț Chirilă îl dorește pe Liviu Ganea, iar eventuala plecare a lui Bălțoi la Brașov pe filiera Dinamo are evident legătură cu dorința noastră de a-l cumpăra pe Ganea”, a declarat Nicolae Bara.
De câteva zile, oficialii clubului acționează pe o direcție clară: revenirea după un an în Liga I, acesta fiind obiectivul principal al celor de la UTA.
Patronul clubului, Nicolae Bara, care după trecerea grupării în cadrul unei societăți pe acțiuni va înceta să fie oficial, ci doar reprezentant al firmei care deține pachetul majoritar de acțiuni, a explicat că ultimele mutări din cadrul „Bătrânei Doamne” s-au realizat după ce Ionuț Chirilă i-a garantat promovarea. „Antrenorul principal a
Arădenii l-au cedat deja pe Hora la Gloria Bistrița și i-au declarat netransferabili pe Cristian Todea și Edson. În cursul săptămânii viitoare, principalul „Bătrânei Doamne”, Ionuț Chirilă, va anunța jucătorii din actualul lot care au fost selectați pentru sezonul viitor. Până atunci, Hora a fost transferat definitiv la Gloria Bistrița, în cadrul unei tranzacții care a scos din vistieÂria clubului condus de Jean Pădureanu suma de 200.000 de euro plus TVA.
Nicolae Bara a anunțat că un transfer al lui Florin Hidișan se poate produce abia săptămâna viitoare, după ce jucătorul va consulta o ofertă a grupării din Arad.
„Pot să confirm că Florin Hidișan are mai multe oferte din partea unor cluburi din prima ligă a României. Nu contează că aceste oferte sunt de la Dinamo, FC Vaslui, Poli Timișoara, FC Argeș sau Pandurii. Ideea este că Florin Hidișan are contract cu UTA până în luna iulie a anului viitor. I-am pregătit un nou contract și mi-a promis că va lua decizia de a pleca sau de a rămâne în funcție de ceea ce îi propunem noi. De altfel, el nu are impresar și m-a rugat ca eu să îl reprezint”, a declarat Nicolae Bara.
Gruparea arădeană pregătește schimbări importante nu doar în lot, ci și în rândul conducerii executive.
Eșecul înregistrat de „Bătrâna Doamnă”, în sezonul 2007-2008 nu va lăsa urme adânci doar în structura lotului, care va fi refăcut din temelii. După ce
Nicolae Bara (foto) l-a așezat pe banca tehnică pe Ionuț Chirilă, acum a venit rândul conducerii executive să sufere modificări. Una dintre ele vizează postul de director sportiv.
Ionuț Chirilă (foto) și-a trimis de ieri jucătorii în vacanță pentru o lună, dar el rămâne în continuare în priză. Finalul sezonului n-a adus clarificările de lot așteptate de jucători și de suporteri, pentru că nici nu aveau cum să se producă deocamdată
Deși „Câinii” sunt pe val, arădenii caută astăzi ultima victorie în liga I
Principalul „Bătrânei Doamne”, Ionuț Chirilă, vede în Dinamo favorita întâlnirii la capătul căreia UTA va spune la revedere cel puțin pentru un an Ligii I. Tehnicianul crede că oaspeții au prima șansă din cauza diferențelor de valoare dintre echipe, a faptului că dinamoviștii vin relaxați după succesul cu Steaua, dar și pentru că UTA are grave probleme de efectiv, 12 jucători fiind scoși din calcule. Branko Radovanovic, Norbert Varga și Cosmin Pașcovici sunt nepregătiți fizic după accidentări grave și lungi. Radu Mărginean, Cristian Todea și Florin Hidișan n-au drept de joc din cauza cartonașelor încasate în meciul cu Rapid, iar Mihuț, Roszel, Zaharia, Amorerinha, Edson și Oliveira se confruntă cu probleme medicale recente.
Exact când nu mai are nevoie, trupa arădeană a recuperat doi dintre jucătorii cu absențe serioase pe parcursul campionatului. Branko Radovanovic și Cosmin Pașcovici sunt restabiliți din punct de vedere medical.
Problemele de lot au fost specialitatea casei în sezonul 2007-2008, astfel că era imposibil ca trupa arădeană să fie scutită de complicații înaintea ultimului meci.
Trei dintre fotbaliștii care au fost pe teren la victoria de vineri împotriva Rapidului sunt suspendați miercuri. Radu Mărginean, Cristian Todea și Florin Hidișan nu au drept de joc în urma avertismentelor primite în ultimul meci. Practic, echipei îi vor lipsi cei mai importanți mijlocași într-un meci care nu va avea o miză deosebită, dar care ar putea să conteze la moral și palmares, la fel ca și cel cu Rapid. Ionuț Chirilă se va putea baza miercuri pe atacantul Edson și pe fundașul Vasiljevic, cei doi antrenându-se normal duminică. În schimb, va lipsi Dorin Mihuț, care a intrat după o accidentare în meciul cu Rapid și s-a ales cu o contractură musculară.
Oficialii clubului arădean au avut parte de o experiență șocantă cu câteva ore înainte de meciul cu CFR Cluj. Cantonamentul echipei a fost vizitat de doi agenți ai Poliției Economice Arad, care căutau valiza cu prime de la Steaua. „Au venit doi băieți și ne-au spus că au primit o sesizare anonimă, prin care se anunța că, în cantonamentul nostru, există bani trimiși de Steaua
Prinsă fără voie în vârtejul speculațiilor, „Bătrâna Doamnă” va avea o misiune grea astăzi. Nu pentru că ar avea multe șanse împotriva celor de la CFR Cluj, ci din cauza faptului că orice rezultat s-ar consemna la final, el ar fi interpretat.
Deși oficialii utiști au anunțat prezența lui Lucian Tetileanu în stafful tehnic al echipei, trupa arădeană va fi pregătită în ultimele etape de Roland Nagy și Dan Țapoș. Șeful Centrului de copii și juniori al clubului arădean a refuzat propunerea de-a pregăti echipa, împreună cu Nagy și Țapoș, spunând că oferta nu putea fi acceptată.
Oficialii de la UTA au reacționat după ce omologii de la Ceahlăul s-au plâns că locul ocupat de echipa lor se datorează arbitrajelor nefavorabile. Arădenii cred că adversarii au declanșat un război psihologic pentru a pune presiune pe arbitri.
În cursul zilei de ieri s-a parafat oficial noul sistem de premiere a fotbaliștilor de la UTA. Dacă vor îndeplini obiectivul salvării, jucătorii vor fi premiați dintr-un fond de 250.000 de euro, bani care vor fi puși la dispoziția echipei de patronul Nicolae Bara.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER