Manchester United primește mai multe minute de prelungire atunci când are nevoie
După controversatul gol al lui Owen din prelungirile derby-ului Manchester United – Manchester City, scor 4-3, ziariștii de la The Guardian au scos la iveală o statistică aproape dubioasă: atunci când nu conduc pe „Old Trafford”, „diavolii” lui Sir Alex Ferguson au parte de mai multe minute de prelungire față de cele acordate atunci când sunt în avantaj.
Fostul internațional Jean Vlădoiu este de părere că în România ar trebui adoptat sistemul antidoping din Germania, adică ar trebui să se facă teste înainte de fiecare meci prin tragere la sorți.
Cotactat de Prosport, fostul dinamovist a declarat: „În Germania, teste antidoping se fac aproape la fiecare meci. Se trag la sorți câte trei jucători din fiecare echipă și se efectueză testele. Poți să fii luat de 5 ori la rând, iar la următoarele cinci meciuri să scapi. Acolo nu ai cu să te dopezi și să scapi”. Întrebat dacă a fost primit vreodată din partea doctorilor medicamente suspecte, Vlădoiu a spus: „Eram tineri și naivi. Dacă venea un doctor la mine și îmi dădea niște pastile, spunându-mi că sunt vitamine, eu le luam. Aveam încredere în ei și nu aveam de unde să știu la ce riscuri mă expun. Chiar dacă mi-ar fi dat medicamente interzise nu aș fi avut de unde să știu”.
Începutul lunii iulie a adus un șoc fără precedent pentru lumea conectată la Cupa Mondială din Statele Unite ale Americii. Pe 2 iulie 1994, fotbalistul columbian Andres Escobar era împușcat mortal lângă clubul „El Indio” din Medellin.
„Gol!”, susțin martorii că ar fi strigat Humberto Munoz Castro pentru fiecare glonț tras în Escobar. Numărul gloanțelor variază de la 6 la 12, în funcție de sursă, cert e că totul s-a termionat cu moartea fotbalistului de 27 de ani, constatată în momentul în care acesta a fost dus la spital.
Internațional columbian, Andres Escobar era în vacanță în ziua morții sale, după o participare sub așteptări la Mondialul 1994, soldată cu loc patru într-o grupă cu România, Elveția și țara gazdă. Începutul sfârșitului pentru naționala Columbia a venit în al doilea meci, cel cu SUA (1-2), în care Andres Escobar a marcat în proprie poartă.
Pe 2 iulie, la 3 dimineața, Escobar s-a întâlnit la ieșirea din clubul „El Indio” cu un grup de fani încă supărați din cauza eliminării rapide a Columbiei de la Mondial. Fotbalistul s-a îndreptat către mașină, însă n-a apucat să se urce.
Vestea retragerii lui Ovidiu Sabău nu i-a lăsat impasibili pe oamenii importanți din fotbalul românesc. De la președintele FRF, Mircea Sandu, și până la foștii colegi din națională, toți au declarat că „Moțul” trebuie neapărat să rămână în fenomen.
„Vreau să iau o pauză, nu mai vreau să aud de fotbal. Sunt foarte supărat după tot ce s-a întâmplat, nu știu dacă o să mai antrenez vreodată”, le-ar fi spus, cu lacrimi în ochi, Sabău apropiaților în urmă cu două zile. Președintele Federației Române de Fotbal, Mircea Sandu, a spus că Sabău nu trebuie să se retragă. Ba mai mult, „Nașul” îl îndeamnă pe „Moț” să revină ca tehnician la Bistrița. „I-aș recomanda lui Săbău să își ia o vacanță, iar apoi să revină la Bistrița. Ovidiu trebuie să rămână în fenomen. La Bistrița are toată liniștea și toate condițiile să-și facă meseria”, a precizat bossul de la federație. Primul dintre foștii coechipieri care au reacționat la auzul veștii despre Sabău a fost Dorinel Munteanu. „Este tragic că Sabău se retrage din cauza unui astfel de atac. El nu ar trebui să cedeze. Trebuie să fie tare și să continue”, a declarat fostul tehnician de la Steaua și „U” Cluj.
Cel mai bun Campionat Mondial din istoria participărilor României la turneele finale a avut momentul lui de cumpănă pentru tricolori: înfrângerea cu Elveția.
La 15 ani distanță de la acel meci, sunt încă voci care spun că naționala condusă atunci de Puiu Iordănescu nu ar fi ajuns atât de sus dacă nu era acel eșec. „Probabil că am fi bătut și SUA și ajungeam cu fumuri în cap la meciul cu Argentina. Nu am fi câștigat niciodată dacă nu ne primeam porția de umilință cu elvețienii. Și, evident, porția de ceartă din partea lui nea Puiu”, a povestit unul dintre tricolorii prezenți atunci la meciul de pe stadionul Silverdome din Detroit.
Săptămâna a început furtunos pentru patronul lui FC Argeș, Cornel Penescu. Acesta a trebuit să bifeze o nouă prezență la sediul DNA din Pitești pentru a lua la cunoștință despre faptele și acuzațiile pentru care a fost trimis la închisoare.
Alături de Penescu, la DNA s-au mai prezentat Marcel Lică, Marcel Savaniu, Aurelian Bogaciu, Sorin Corpodean, dar și fostul șef al CCA, Gheorghe Constantin. Surse apropiate procuraturii susțin că prin această procedură s-a terminat procesul de urmărire penală, urmând ca în cel mai scurt timp procesele să intre pe rol. Singurul care a oferit declarații presei după discuția cu procurorii a fost Bogaciu: „În tot acest timp de când am fost eliberat am alergat, m-am ocupat de grădinărit, am văzut finala Cupei. Nu mi s-au adus probe clare și din cauza asta mi s-a blocat accesul în lumea fotbalului și mi s-a luat dreptul la existență. Dacă voi fi găsit nevinovat, voi continua să arbitrez”. Avocații lui Gheorghe Constantin au înaintat un memoriu prin care au cerut eliberarea clientului lor, invocând sănătatea precară a fostului arbitru, memoriu care urma să fie analizat în următoarele zile de o comisie abilitată.
Ca să realizezi dimensiunea reală a succesului lui Dan Petrescu trebuie să vezi locul de unde și-a luat zborul campionul român al momentului. Ce poate fi mai elocvent decât o imagine a casei părintești, transformată de către părinții săi într-un sanctuar fiului?
Drumul Taberei, margine de București. Ne aventurăm pe o străduță îngustă, plină de mașini, care ar fi trebuit să fie cu sens unic, dar nu e. Observăm cu dificultate blocul modest în stânga noastră, vis a vis de o școală
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER