Poli Timișoara va debuta în Europa League joi, 29 iulie, în deplasare, urmând să joace, cel mai probabil, cu finlandezii de la MyPa.
Dacă adversarul pare unul accesibil, iar Timișoara păstrează șanse mari la calificare, echipa antrenată de Vladimir Petrovic va avea de trecut un obstacol serios pentru a putea să-și dispute manșa tur. Ca să ajungă în Anjalankoski, suburbie a metropolei Kouvola, bănățenii au de parcurs peste 2.000 de kilometri. Criza financiară și eficientizarea costurilor au determinat conducerea lui Poli să decidă ca plecarea să se facă doar cu o zi înainte de meci.
Timișoara începe campionatul în cea mai încărcată atmosferă posibilă. Problemele financiare sugrumă clubul. Veniturile au scăzut, taxele au crescut, Fiscul a blocat conturile echipei. Nimic nu merge în favoarea lui Poli la nivel administrativ, iar pe Bega se vorbește despre posibilul faliment.
Sorții au fost blânzi cu Poli tocmai când clubul avea nevoie mai mare de un culoar favorabil spre grupele Europa League. Cu toate acestea, Timișoara ar putea renunța la competiție!
Dacă anul trecut bănățenii au jucat în preliminarii cu două dintre cele mai puternice competitoare posibile, acum Europa le-a rezervat un adversar mult mai facil decât au fost Șahtior sau Stuttgart. Timișoara va întâlni în
Dintr-o echipă care, în ultimele sezoane, și-a propus an de an câștigarea titlului, Poli Timișoara a ajuns acum, într-un timp-record, pe marginea prăpastiei. Patronul e pe picior de plecare, jucătorii sunt vânduți pe bandă rulantă, datoriile ating milioane de euro, iar investițiile au fost sistate. Numai în luna iulie, datoriile cumulate de Poli către terți trec de trei milioane de euro. Taxelor către stat, salariilor și diverselor plăți pentru utilități li se adaugă inclusiv litigii pierdute în instanțele fotbalistice. Ultimul caz de acest gen e cel al lui Gigel Bucur, căruia Marian Iancu nu i-a achitat ultimele două salarii (25.000 de euro). Jucătorul, plecat între timp la Kuban Krasnodar, a dat în judecată clubul și miercuri a obținut o decizie definitivă, la Comisia de Recurs a LPF.
Un tată îndurerat îi roagă pe dinamoviști, prin intermediul ProSport, să țină un moment de reculegere pentru micul său „câine”, dispărut dintre noi fix când viața abia îi zâmbea complice. La școala din Uliuc, undeva la 25 de kilometri de Timișoara, un puști plin de viață luase șase premii întâi în primii șase ani de școală. La sport era mereu printre primii și o inimă mare îl însuflețea când vedea orice simbol al lui Dinamo.
O treime din lotul bănățenilor pentru Liga Europa este format de jucători care au crescut la Poli
În 2006, Timișoara punea bazele unei echipe satelit din care, în viitorul apropiat, se vor alege piesele de bază ale lui Poli în Liga I. Lipsa unui buget de transferuri a creat oportunități mai mari de afirmare pentru jucători care au crescut la Timișoara și au promis mult, cel puțin la un moment dat, dar nu au avut șanse reale de afirmare din cauza tinereții lor.
Dacă în trecut majoritatea au fost împrumutați la fel și fel de echipe din primele două eșaloane, în acest an conducerea de pe Bega va miza în lupta pentru sezonul 2010-2011 și pe cei opt jucători formați la grupele de juniori și la satelit. Unii dintre ei, cum ar fi Pantilimon, Luchin, Mera, Scutaru sau Latovlevic au bifat deja mii de minute pe prima scenă fotbalistică, în vreme ce alții, precum Poparadu, Axente sau Popovici, urmează să dea piept cu rigorile unui club cu pretenții mari, cum este Poli.
„Poparadu va fi surpriza” Pe aceștia din urmă pariază și Iosif Rotariu, cel care a antrenat, în ur
UPDATE: Marian Iancu a vorbit despre situația de la Timișoara și a declarat că încă nu s-a hotărât dacă va mai investi sau nu la gruparea de pe Bega.
„Noi nu suntem respectați în Banat. Hotărârea noastră va fi în așa fel încât să nu deranjăm pe nimeni. Ei trebuie să înțeleagă dacă vor să aibă copii pentru sport, dacă vor să dea bani dacă vor pentru ca copiii să vină pe terenuri, nu în baruri. Cei de la Consiliul Județean puteau să ne cheme la negocieri, să vorbim despre problemele financiare. Am fi înțeles, dar nici măcar nu ne-au anunțat. Găseam împreună o soluție, există soluții, trebuiesc doar găsite. Am făcut multe concesii Consiliului Județean, dar nu le-am făcut publice. E un drept câștigat să-i spui omului în față adevărul.
Planul lui Marian Iancu de a restabili palmaresul lui Poli la echipa care joacă pe „Dan Păltinișanu” implică, în viitor, dizolvarea actualei FC Timișoara. Conducerea de pe Bega și-a asumat un singur obiectiv pentru campionatul următor, și acesta este în afara terenului: dobândirea definitivă a palmaresului. Calea de atac este mai mult decât încâlcită pentru bănățeni în lupta cu italianul Claudio Zambon, după ce acesta a avut în trecut câteva decizii importante în favoarea sa. Acum, timișorenii duc lupta în trei feluri de instanțe: sportive, civile și penale. Mai important însă este că nu clubul înscris acum în Liga I în sine l-a acționat pe Zambon în sălile de justiție, ci ASFC, adică Asociația Sportivă Fotbal Club Timișoara, instituție formată din membrii fondatori ai originarei FC Politehnica. ASFC este cooptată de clubul lui Marian Iancu în acționariatul echipei din prima divizie și este reprezentată fotbalistic prin gruparea Poli 2002, în liga a IV-a. „Primul pas în restabilirea palmaresului la Timișoara este obținerea unei decizii definitive la Lausanne. Se lucrează pe trei fronturi, civil, penal și sportiv, iar toate deciziile converg spre același deznodământ final”, a spus ieri Iancu. Acesta a adăugat: „ASFC și-a dovedit calitatea de proprietar al palmaresului și echipei Politehnica în țară, urmează o decizie la Lausanne”. Patronul de la FC Timișoara se referă la faptul că instanțele interne s-au pronunțat în lunile trecute în acest caz și au decis că Zambon a prelua
Noul antrenor al lui Poli a avut nevoie de mai puțin de zece antrenamente în Banat pentru a-și face o părere preliminară despre lotul avut la dispoziție.
Primele victime au fost Brezinsky și Maxim, care se vor despărți de Timișoara. Cei doi fundași nu au fost păstrați în lotul care va începe astăzi, în Slovenia, primul stagiu centralizat de pregătire.
Astfel, până în 30 iunie, Vladimir Petrovic va avea la antrenamentele din Slovenia 27 de fotbaliști, iar tehnicianul trebuie să tragă concluzii detaliate în privința noilor săi elevi și după aceea să comunice necesitățile de transferuri. „Deocamdată, lotul este bine echilibrat. Urmează ca noul antrenor să transmită concluziile sale după primul stagiu, apoi mai vorbim despre transferuri”, a spus în ultimele zile patronul Marian Iancu. Poli are programate două amicale în Slovenia. Primul adversar este NK Maribor din prima ligă locală, în 25 iunie, urmând ca, în 29 iunie, Timișoara să întâlnească pe NK Paloma, grupare de liga a treia.
Petrovic (foto) nu a cerut jucători, deoarece înțelege că gruparea bănățeană nu poate investi în transferuri, și va lucra cu „materialul clientului”.
Totuși, dacă lotul va rămâne, în mare, același, sârbul este hotărât să schimbe atitudinea jucătorilor. „Pot să înțeleg o formă mai slabă, dar nu voi suporta indisciplina și lejeritatea. Orice se poate întâmpla, dar asta nu”, a spus „Pizon”.
Tot ieri, după prezentarea oficială a tehnicianului sârb, timișorenii au anunțat transferul fundașului central sârb Igor Popovic, de 26 de ani. Bănățenii vor demara tratativele și pe alte piste, fiind interesați de israelienii Omer Golan (atacant) și Shalev Menashe (mijlocaș), care ar putea semna cu bănățenii săptămâna viitoare.
„Voi lucra cu jucătorii pe care îi am la dispoziție, nu sunt Mourinho, ca să cer șase jucători”- Vladimir Petrovic, antrenor Timișoara
Atacantul israelian de la Lokeren, Omer Golan (foto, în dreapta), a purtat discuții în primăvară cu Daniel Stanciu pentru a veni la Timișoara, însă e greu de crezut că transferul se va mai realiza. Omer Golan costă 600.000 de euro, spun belgienii, însă timișorenii nu sunt dispuși să investească niciun ban în transferuri în această vară, din cauza deficitului de buget de 30%.În plus, Iancu susține că israelianul nu ar fi avut loc în atacul Timișoarei. „El joacă pe un post unde avem deja o competiție mare, acolo unde sunt Mansour, Magera, Axente, chiar și Parks”, a spus Iancu despre Golan.
Obiectiv: locurile 1-4 Marian Iancu a anunțat și obiectivul pe care Vladimir Petrovic îl va avea în noul sezon. „Trebuie să obțină cât mai mult, locurile 1-4, așa cum a fost și anul trecut. Dacă nu, vor vedea ei, cum au văzut deja. Este totul trecut în Regulamentul de Ordine Interioară. S-a discutat deja de amenzi”, a afirmat Iancu, referindu-se la faptul că jucătorii au fost amendați cu 10% din contracte pentru clasarea pe locul cinci.
Dacă la început părea de domeniul fantasticului, în momentul de față împrumutul lui Costel Pantilimon în „Groapă” devine o certitudine.
Oficialii echipei din „Ștefan cel Mare” au ajuns la un acord verbal atât cu Marian Iancu, cât și cu Pantilimon, ca fotbalistul de 2,03 m să îmbrace timp de un an tricoul alb-roșu, „câinii” urmând să primească 40% dintr-un
Anunțul făcut către conducere prin care spunea că va pleca de la Poli nu l-a detensionat pe Sabău. Chiar dacă hotărâse să plece din Banat, antrenorul nu a regretat perioada petrecută la Poli.
Sunteți mulțumit de realizări? Da, cu mici excepții, sunt mulțumit de realizări. Finalul de campionat a fost unul dificil, dar vreau să le mulțumesc jucătorilor pentru ceea ce am realizat împreună și pentru că s-au autodepășit. Pe final au fost foarte multe probleme cu accidentările, au fost meciuri în care am avut la dispoziție practic zece jucători.
Atunci de ce ați decis să vă despărțiți de Poli? Nu pot să răspund la această întrebare. Așa este mai bine, nu vreau să las loc de interpretări și de scandal.
Sunteți mai relaxat acum? Erați foarte tensionat pe final de sezon. Nu sunt deloc relaxat. N-aș fi vrut să se întâmple ce s-a întâmplat, mi-aș fi dorit să rămân. Sunt convins că ar fi urmat un an mult mai bun. Jucătorii erau acum obișnuiți cu metodele de lucru, se formaseră automatisme. S-ar fi reușit mult mai mult.
Poli Timișoara a găsit în timp record un înlocuitor pentru Ovidiu Sabău, de care s-a despărțit ieri. Italianul Maurizio Trombetta va conduce Poli în campionatul următor, deși, la un moment dat, a fost vehiculat și numele lui Victor Pițurcă.
Chiar dacă vestea pe care „Moțul” le-a dat-o ieri celor de la Poli nu a fost una așteptată de conducerea clubului timișorean, șefii din Banat nu au fost luați prin surprindere de această hotărâre. În ultimele zile, aceștia aveau deja deschise negocierile cu mai mulți tehnicieni, pentru a evita situația creată în vara lui 2009, când Sabău a semnat un contract înainte cu mai puțin de o lună de primul meci oficial. Astfel, la numai câteva minute de la despărțirea de Sabău, informațiile oferite de ProSport încă din ediția tipărită de ieri s-au confirmat.
Maurizio Trombetta avusese deja o rundă de negocieri cu șefii lui Poli și tehnicianul italian a ajuns la un acord cu Timișoara, urmând ca zilele viitoare să semneze un contract pe doi ani, cu obiectiv calificarea într-o cupă europeană și cu un salariu ce se vehiculează la 150.000 de euro pe sezon. Trombetta nu a fost încă anunțat oficial de către bănățeni, care păstrează tăcerea până la semnarea actelor. „Îl anunțați pe Trombetta la Poli pe riscul vostru”, a răspuns Iancu într-o emisiune la Sport.ro, în care însă a negat categoric varianta Bergodi.
Cosmin Contra, antrenor secund? Alături de Trombetta a mai fost în cărți și Victor Pițurcă, dar fostul selecționer al României a cerut un buget
După demisia lui Sabău, Poli a avut trei variante de antrenori străini: Maurizzio Trombetta, Cristiano Bergodi și Dusan Uhrin (foto). Dacă pe Bergodi nu l-a dorit Marian Iancu, Uhrin a fost sunat de un reprezentant al Timișoarei în cursul zilei de ieri. Dusan Uhrin se bucură în continuare de o imagine favorabilă în rândul fanilor bănățeni, dar răspunsul său a fost negativ, nefiind dispus să negocieze momentan o revenire la Timișoara.
„Poli m-a căutat” „A fost o discuție, dar sunt sub contract cu AEL Limassol în acest moment. Mi-ar fi imposibil să discut acum preluarea unei alte echipe”, a mărturisit cehul. Plecat de la Poli după o ceartă cu Marian Iancu pentru restanțele financiare pe care patronatul le avea în decembrie 2008 către echipă, Dusan Uhrin a negat că acesta ar fi motivul pentru care ar refuza Timișoara. „Nu vreau să vorbesc despre acest subiect. Pot spune doar că eu am uitat tot”, a fost reacția tehnicianului.
La fel ca predecesorii săi, Sabău (foto) și-a încheiat prematur mandatul la Poli. Contestat în retur, la aproape fiecare meci, tot mai puternic din tribună, Sabău s-a simțit încă din iarnă tot mai singur. Totul a culminat cu izbucnirea avută de antrenor la finalul etapei cu numărul 32, când Poli a pierdut pe teren propriu cu Gaz Metan. Ovidiu Sabău și-a anunțat atunci demisia pentru finalul campionatului.
Iancu nu i-a acceptat condițiile În ultimele două săptămâni ale sezonului, „Moțul” a spus însă în repetate rânduri că, pentru a rămâne la Timișoara, trebuie să i se acorde libertate totală în structurarea lotului și întărirea echipei cu cinci jucători de valoare certă. După finalul campionatului, Iancu a avut un dialog cu Sabău în care i-a spus că nu îi poate asigura cerințele, dar va modifica obiectivul într-unul mai accesibil. Pe de altă parte, susținerea conducerii a scăzut treptat, iar patronul lui Poli a căutat și variant
Steaua are concurență serioasă în negocierile cu Victor Pițurcă. Dacă până în această săptămână Adrian Mititelu a încercat să îl ademenească pe tehnician la Craiova, existând și câteva tatonări cu echipe din Orientul Mijlociu, mai nou, și conducerea de la Timișoara l-a contactat pe antrenor, făcându-i o propunere concretă de preluare a lui Poli. Fiecare echipă are propriile atuuri în tratative, Pițurcă devenind probabil cel mai curtat antrenor din România.
Steaua și Timișoara sunt dispuse să accepte condițiile pe care le-a solicitat Piți. Mai întâi, este vorba de un buget de transferuri generos pentru construirea unei formații. O altă solicitare este liniștea la echipă și, în sfârșit, integritate în alcătuirea lotului.
Susținut fără reținere de conducerea clubului în momentul în care s-a decis să plece, Ioan Ovidiu Sabău pierde treptat la acest capitol.
„Moțul” și-a exprimat public mai multe solicitări pentru a putea avea sezonul viitor un an mai bun decât actualul cu Poli. Sabău a anunțat că vrea să aibă ultimul cuvânt în privința celor care vor pleca și să nu se aducă jucători fără acordul său, așa cum s-a întâmplat în iarnă cu Vazquez, Dede și Thiago Costa.
Timișoara a ratat titlul, iar motive și explicații pentru acest fapt sunt suficiente. În opinia patronului lui Poli, arbitrajul este o cauză importantă.
Iancu a scris un nou episod al discursului său împotriva lui Ioan Igna, actualul șef al CCA, dar și împotriva altor timișoreni ajunși în diferite posturi în structura arbitrajelor. „Cea mai neagră perioadă din punct de vedere al arbitrajelor am avut-o cu Igna”, a spus Iancu pentru ProSport, după care a detaliat: „Ce cloacă a nășit Banatul în fotbal! Igna, Grigorescu, Lajos, Altmayer… Timișoara a fost călcată în picioare cu ei acolo. Niciun arbitru nu a fost măcar reținut de la delegări după ce a făcut împotriva Timișoarei. Nu am crezut că voi avea cele mai mari probleme cu oamenii din Banat. Mă refer la nivel fotbalistic”.
Marian Iancu se va deroga de responsabilități și Gheorghe Chivorchian va fi președinte al Consiliului de Administrație, iar prima sa misiune este să plombeze o treime din buget.
După înfrângerea suferită în fața echipei Gaz Metan Mediaș, Marian Iancu anunța că se va retrage din administrația echipei. „Sunt scârbit. Până acum numai mingea din poartă nu ne-au scos-o arbitrul, în ultima etapă s-a întâmplat și asta. Rămân numai în adunarea generală a acționarilor”, a precizat ieri Iancu, determinat să îl desemneze pe Chivorchian președinte al Consiliului de Administrație. „Chivo” va ocupa mai departe și funcția de director executiv. „Sunt funcții care se pot cumula”, a adăugat încă președintele lui Poli.
„Se poate vorbi și de faliment”
Cea mai grea misiune pentru viitorul președinte al echipei va fi să asigure aproape o treime din bugetul pe anul viitor. „Este estimat în acest moment un deficit de trei-trei și jumătate milioane de euro pentru anul viitor competițional. Banii trebuie suplimentați prin alte surse. Acestea pot fi cupele europene, transferuri sau acționariat. Altfel, se poate vorbi și de faliment”, a detaliat Iancu.
„Sunt captiv în investiția făcută, dar încet trebuie amortizată. Eu, ca persoană fizică, vreau să ies. Persoanele juridice, societățile comerciale, pot ieși mai greu din acționariat” – Marian Iancu, patron Poli Timișoara
10 milioane de euro este suma cheltuită anual de Poli Timișoara
Novi Sad a fost ieri un oraș îndoliat de pierderea lui Zoran Kurtes, tehnician care a câștigat pentru prima dată titlul în Serbia cu Voivodina. La amiază, sârbilor li s-au alăturat și jucătorii HCM-ului. Autocarul a oprit la Sala Sporturilor, după care sportivii au plecat la pas spre casa unde se adunase durerea familiei. Aveau lacrimi în ochi, pentru că și coloșii plâng câteodată, iar încurajările lor transmise doamnei Kurtes sau copiilor tehnicianului au adus doar o mică alinare.
Toma a izbucnit în lacrimi Vizita făcută la casa familiei Kurtes a fost urmată de o oră omagială, într-un amfiteatru. Printre sughițuri, Laurențiu Toma anunța: „Dorința lui era să câștigăm și Cupa, vom face tot posibilul să i-o îndeplinim”, după care discursul său s-a întrerupt rapid, într-o izbucnire de lacrimi. I-a urmat la microfon Nicușor Daniel Constantinescu, președintele Constanței, care a spus că fostul tehnician va fi desemnat Cetățean de Onoare al județului Constanța, iar HCM va plăti familiei contractul integral avut de Zoran Kurtes până la finalul său, adică până în 2011.
„Tată, îți mulțumim!” La biserică, Aleksandar, băiatul de 16 ani al lui Zoran Kurtes, campion de handbal la juniori cu
Sabău s-a decis să părăsească Timișoara, chiar dacă are în continuare susținerea lui Marian Iancu. La finalul partidei cu Mediaș, „Moțul” a rămas pironit pe bancă (foto), în timp ce în spatele lui, la tribuna a doua, fanii îi aduceau fel și fel de reproșuri. În câteva clipe, în mintea tehnicianului s-a cristalizat decizia de a se despărți de Poli în această vară. „Mai sunt două jocuri până la final, apoi în vară voi pleca. M-am săturat”, a fost anunțul-șoc făcut de Sabău.
El a explicat clar motivul pentru care demisionează: „Te saturi să lupți mereu împotriva curentului. Te lupți cu adversarii, cu arbitrii… dar să te lupți și cu ai tăi care trebuie să te susțină? Voiam ca oamenii să susțină echipa, nu vreau să mă încurajeze pe mine, dar voiam respect”. Cu toate acestea, Marian Iancu n-a vrut să-i accepte demisia, afirmând: „Dacă e bărbat, să vorbească cu mine înainte. N-are de ce să plece!”. De altfel, după conferința de presă, președintele Chivorchian a avut o ședință cu Sabău în încercarea de a-l întoarce.
Cociș: „plec și eu” Odată cu Sabău va pleca și Răzvan Cociș. „Rămânerea mea depinde și de decizia domnului Sabău. El mi-a dat încredere”, a spus Cociș. Acesta a recunoscut că e ofertat și de grupări din Orientul Mijlociu: „Impresarii mei discută cu Al Nasr, dar vom lua în calcul și oferta Timișoarei”.
La antrenamentul lui Poli de ieri dimineață a fost prezent și președintele executiv al clubului de pe Bega. Chivorchian a avut o discuție cu membrii staffului tehnic, în urma ultimelor probleme medicale de la echipă.
Ioan Ovidiu Sabău l-a pierdut săptămâna trecută pe Mansour pentru restul sezonului, iar trei fundași centrali au avut probleme medicale care i-au ținut pe tușă în ultimele zile, Cisovsky, Mera și Nibombe. Primii doi nu s-au refăcut în timp util pentru a juca împotriva Oțelului, în vreme ce „Moțul” a știut că poate să joace cu togolezul în centrul apărării cu un sfert de oră înaintea jocului de sâmbătă, abia după ce fundașul a făcut încălzirea. Astfel, Gheorghe Chivorchian le-a cerut celor responsabili cu raporturile medicale să fie mai prompți și mai atenți. De asemenea, oficialul clubului a cerut o explicație pentru faptul că unii jucători au crampe musculare după 70 de minute de joc.
Împrumutat de Poli la Oțelul, Mircea Axente (23 de ani) a marcat de trei ori în poarta bănățenilor în cele două meciuri din acest an. Golurile acestea nu îi asigură însă rămânerea din vară la Timișoara. Antrenorul Ioan Ovidiu Sabău nu este foarte încântat de evoluția atacantului și crede că acesta este la momentul în care ar trebui să își arate potențialul. „Axente numai cu noi reușește să înscrie. La 22-23 de ani, noi spunem că e speranță. Alții joacă în Champions League la 19 ani. Dacă până la 23-24 de ani nu ai ajuns să joci la un nivel mare, nu vei fi niciodată bun de performanță. Îmi asum aceste cuvinte. Niciodată nu vei ajunge la un nivel de top”, a spus Sabău. Tehnicianul este circumspect referitor la șansele lui Axente de a putea juca la o echipă care își propune să câștige trofee. „Sunt jucători care sunt pentru anumite obiective, unele mai mici, altele mai ambițioase. Axente trebuie să vină la echipă și să-și încerce șansa, dar deocamdată nu a făcut față, de aceea a plecat de aici”, a conchis Sabău. Fotbalistul este acum sub formă de împrumut la Galați, urmând să se întoarcă în vară la Timișoara.
Aș fi vrut să joace mai mult, dar Axente joacă numai cu noi Ioan Ovidiu Sabău, antrenor Poli
Le țin pumnii timișorenilor. Sunt foștii mei colegi și, poate, viitorii colegi Mircea Axente, atacant Oțelul
Alexa traversează unul dintre cele mai bune retururi de campionat. Dacă în trecut rata aproape 50% din etapele de primăvară din cauza suspendărilor, acum este un jucător ordonat și reușește să și înscrie.
Mijlocașul lui Poli a fost la un pas să marcheze și sâmbătă, dar bara s-a opus. Dacă nu a înscris, în schimb, a dat o pasă de 30 de metri pentru Cociș, care a finalizat cu un lob de efect la al doilea gol al Timișoarei, reușită care, la final, s-a dovedit a fi decisivă, Poli apropiindu-se din nou de CFR, la patru puncte.
Până azi, Timișoara ratase de fiecare dată șansele avute pentru apropierea de locul I sau trecerea în fotoliul de lider. Cu Oțelul și-a fructificat posibilitatea, dar poate că mult prea târziu pentru acest campionat. Cu liderul CFR blocat la Ploiești și Steaua învinsă la Alba-Iulia, Timișoara a ieșit pe teren determinată să încheie rapid conturile cu Oțelul lui Dorinel, pentru a urca pe locul doi și a păstra șanse măcar teoretice la titlul de campioană.
Dominarea de început și motivația avută au dat imediat roade. Era
Împrumutat de Poli până la vară, Mircea Axente le-a scos bănățenilor din buzunar două puncte într-un 3-3 din turul campionatului, când a înscris două goluri.
La finalul acelui meci, Marian Iancu a încercat de supărare să schimbe contractul de împrumut și să îl readucă pe jucător în Banat, dar nu a reușit. Tot din cauza golurilor lui Axente, a pus clauze în contractele jucătorilor împrumutați în iarnă la alte echipe prin care aceștia nu aveau drept de joc în partidele contra Timișoarei.
Acum, echipa lui Sabău reîntâlnește sâmbătă Oțelul, dar lucrurile s-au schimbat față de tur. Returul nu a fost unul prea fast pentru Axente, dar acesta speră să încheie anul sportiv într-o notă pozitivă chiar de la jocul cu Poli. Atacantul dă de înțeles că nu se va da la o parte de la înscrierea unui gol, chiar dacă ar putea elimina din lupta pentru Champions League chiar viitoarea sa echipă. „Este puțin diferit pentru mine, dar până la urmă este tot o partidă de campionat și în fiecare meci doresc să dau gol, să evoluez bine, aceasta este datoria mea pe teren”, a spus vârful Galațiului. Totuși, nu este vorba de un orgoliu personal al său: „Nici în tur nu a fost în tur o răzbunare, mi-am făcut numai datoria. Acum mergem în Banat să luăm punct sau puncte, așa am jucat fiecare meci”.
S-a spus că Oțelul va da puncte Rapidului și a fost egal. La fel a fost cu Pandurii sau cu Iașiul. Zvonurile răutăcioase ne și motivează mai mult, este un motiv în plus să dovedim că lumea se înșeală
Mircea Axent
Ultimul joc al Timișoarei, 3-3 în Ghencea cu Steaua, i-a adus aminte lui Cosmin Contra de barajul din 2001 cu Slovenia. „Guriță” înscria, dar România făcea doar 1-1 și rata calificarea la Mondiale. Contra a făcut duminică un meci mare, a reușit „dubla”, dar Poli a scos doar un egal.
Ai înscris primele goluri în poarta Stelei. Ce ai simțit? Mi-au trezit un sentiment frumos, dar nu am putut să mă bucur de ele pentru că nu am câștigat. Era un meci important pentru echipa noastră. Dacă băteam, eram aproape de CFR.
Tot în Ghencea ai făcut un meci bun, cu gol, în 2001, împotriva Sloveniei… Probabil că nu am noroc pe această arenă. De fiecare dată când am marcat pe Ghencea nu am putut să mă bucur pe deplin. Așa a fost să fie!
Fanii consideră că și locul doi este greu de prins, iar conducerea mai speră la titlu. Cum stă de fapt treaba la Poli? Până nu se stabilește matematic o echipă campioană, oricine are șanse la titlu. Deocamdată, șanse mai sunt, dar s-au redus foarte mult. Dacă toată lumea spune că nu mai avem șanse nici la locul doi, hai să mergem acasă. Mergem în vacanță de mâine, eu de-abia aștept să stau cu familia, ce rost mai are să mă chinui încă trei săptămâni?
A fost o controversă legată de discuția ta pe tunel cu Dan Alexa înainte de meciul
Reacțiile nu întârzie să apară după semifinala de Ligă dintre Inter și Barcelona, scor 3-1, în care echipa lui Mourinho a fost avantajată de arbitrul portughez Olegario Benquerenca. La sediul clubului milanez au sosit o scrisoare de amenințare și câteva gloanțe.
Timișoara dorește cu orice preț să îl păstreze și din vară pe Răzvan Cociș (foto), iar pentru asta Marian Iancu este dispus să scoată din buzunar o sumă impresionantă pentru salariu.
Bănățenii au început deja construcția nucleului pentru viitorul sezon, iar mijlocașul este în acest moment o piesă importantă în acel angrenaj. Tocmai de aceea, conducerea de pe Bega a început deja tratativele. Fotbalistul mai are un angajament cu Poli valabil până în luna iunie, după care va deveni liber de contract. Pentru un înțelegere pe trei ani, clubul bănățean îi oferă un salariu de 400.000 de euro pe sezon lui Cociș, sumă
Președintele executiv al lui Poli Timișoara a fost mirat de stupefacția rapidiștilor după decizia luată azi în cazul Varga-Bălan. „Nu putea exista alt verdict. Rapid n-a avut alte documente decât cele prezentate la comisiile anterioare”, a spus oficialul de pe Bega.
„Chivo” este sigur că giuleștenii nu vor ataca la instituțiile internaționale acest 0-3 la „masa verde”, deoarece ar risca mai mult decât un meci pierdut.
„Nu cred că vor merge mai departe la TAS, acolo decizia poate fi mult mai dură împotriva Rapidului, s-ar putea merge până la retrogradare, dacă se ajunge la concluzia că Rapid i-a folosit pe jucători cu rea-credință”, a mai precizat Chivorchian, care și-a sărbătorit ziua onomastică astăz
Barcelona s-a împiedicat sâmbătă pe terenul lui Espanyol, scor 0-0, în etapa a 33-a din Primera, la numai o săptămână după ce s-a impus cu 2-0 pe terenul lui Real Madrid. Espanyol se poate transforma într-un coșmar pentru cea mai bună echipă a lumii, FC Barcelona, pentru că nu este prima dată când îi încurcă pe catalani. Sâmbătă, „papagalii” au închis toate căile către poarta lor și toate eforturile lui Messi și compania de a marca măcar un gol au fost zadarnice. A fost un derby alb, dar nu fără emoții, pentru că Espanyol a avut și momente tăioase, când putea reuși ceea ce mai făcuse deja cu un sezon în urmă, când Barca era recordmena absolută a trofeelor, dar a fost bătută de vecini cu 2-1. Espanyol a dus deja în ediția 2006-2007 un titlu spre rivala de moarte a Barcelonei, Real Madrid, când a învins cu 2-1 în minutul 89 într-un meci din penultima rundă, rezultat care i-a executat atunci pe Messi și ai lui. Dacă Real va întoarce soarta luptei pentru titlu, după ce părea resemnată, un mare merit îl vor avea din nou „papagalii”, cu acest 0-0, care abia la final se va vedea cât va cântări.
Jocul de care Poli își mai leagă speranțele la titlu a început deja în forță. Timișoara suspectează practici medicale incorecte la Cluj și a solicitat un control antidoping.
Poli – CFR se conturează în fiecare an tot mai mult drept un derby al orgoliilor echipelor din afara Bucureștiului. Fie că este vorba de un zvon auzit de oficialii bănățeni, fie că este un joc psihologic, din Timișoara a fost lansat ieri primul atac. „La solicitarea patronului Marian Iancu, am cerut un control antidoping pentru toată echipa CFR-ului”, a spus managerul alb-violeților, Daniel Stanciu. Solicitarea făcută nu este unică în istoria recentă a partidelor dintre cele două combatante. Înaintea unui Poli – CFR (3-1) disputat în 16 septembrie 2006, Marian Iancu a avut o solicitare similară, dar era vorba de un singur fotbalist, mai exact de Dorinel Munteanu, antrenorul-jucător al Clujului în acea vreme. După partidă, tehnicianul a făcut din proprie inițiativă testul, deși nu fusese solicitat de reprezentanții comisiei antidoping.
Antrenamentul de ieri a fost precedat de o discuție în vestiar, unde președintele Gheorghe Chivorchian a trasat niște linii clare pentru etapele rămase. Jucătorii au primit un mesaj clar de la oficialul clubului de pe Bega: „Dacă nu vor înțelege că această echipă trebuie respectată, această echipă va putea să le răspundă, fie prin vocea patronului, fie prin vocea mea. Însă eu mi-aș dori ca răspunsul să îl dea echipa pe teren”, a spus Chivo, după care a continuat: „Le-am arătat și partea frumoasă a lucrurilor și am fost obligat să le arăt și partea urâtă. Le-am spus toate variantele posibile care se pot întâmpla până la finalul campionatului, depinde de ei. Depinde de fiecare ce își alege și ce înțelege”.
Partea frumoasă la care se referă președintele lui Poli este legată de un reviriment urgent în meciul cu CFR Cluj și de un parcurs pe măsură până la finalul sezonului, când, dacă ar câștiga titlul, fiecare jucător ar încasa câte 60 euro pentru fiecare minut jucat în acest campionat.
Partea urâtă este legată de mai multe măsuri administrative care deja au fost anunțate măcar parțial. Printre ele, amenzi către jucătorii cu nume, renunțarea la mai mulți jucători care nu prind primul 11 sau micșorarea contractelor la alții. Ratarea calificării în Liga Campionilor ar însemna ratarea unui bonus financiar substanțial pentru Poli, în vreme ce ratarea calificării în Europa League ar fi o catastrofă pentru clubul patronat de Marian Iancu, deoarece ar pierde orice finanțare de la auto
Două egaluri cu două echipe aflate în subsolul clasamentului, dar și jocul fad au tensionat puternic atmosfera la Timișoara. În timp ce șefii amenință cu măsuri peste măsuri, fanii și-au manifestat ieri clar nemulțumirea. Marian Iancu declara după egalul cu Ceahlăul că „nu e grija lui Sabău ce strigă suporterii, el trebuie să pregătească echipa pentru jocul cu CFR”. Numai că suporterii n-au putut fi ignorați ieri, când aproximativ 50 dintre ei au intrat peste fotbaliștii lui Poli la antrenament. Ultrașii i-au însoțit în liniște pe fotbaliști până în mijlocul terenului de pregătire, iar apoi au cerut explicații de la Ovidiu Sabău și de la liderii Alexa și Contra pentru ultimele rezultate, dorind să afle direct de la echipă motivele care au dus-o pe Poli la cinci puncte în spatele liderului CFR.
Dacă mai întâi „Moțul” le-a spus fanilor că toate criticile din ultima vreme au distrus moralul și încrederea echipei în propriile puteri, la final le-a transmis: „Aveți credința că muncim și facem totul pentru a vă mulțumi”. În urma acestei întrevederi, fanii așteaptă o victorie cu CFR și altă atitudine în joc cu Steaua și Dinamo.
Patronul Timișoarei a convocat astăzi la București Consiliul de Administrație de la Poli, unde au fost chemați directorul general Gheorghe Chivorchian și managerul Daniel Stanciu.
Supărarea provocată de egalul de la Piatra Neamț va avea efecte directe în lotul bănățenilor. Marian Iancu este decis să împartă amenzi în lot, considerând că echipa este blazată. Măsurile luate vor fi azi comunicate către conducerea executivă, în vreme ce Sabău a fost asigurat deja că nu i se pregătește demiterea. „Va sta la noi tot proiectul! Cu ce este vinovat Sabău că ratează Mansour singur cu portarul sau că Pantilimon gafează? Sabău l-a dus pe Mansour față în față cu portarul, dar mai mult ce să facă?”, a tunat Iancu. El este decis însă să împartă amenzi. Câțiva dintre cei vizați sunt Chiacu, Mansour, Bourceanu sau Pantilimon, dar lista nu se oprește aici: „Vor fi sancțiuni financiare de la jucători până la cel mai înalt nivel. Astăzi vom stabili cine face față, cine nu face față, cine e mercenar, cine se implică la echipă!”.
Cociș, somat să ia o decizie
În altă ordine de idei, petrolistul este dezamăgit de Răzvan Cociș, după ce mijlocașul a bifat al doilea joc în care nu a avut strălucire. „Eu sunt fan al jucătorilor precum Cociș, dar vreau să știu dacă rămâne din vară, ce vrea să facă. Pentru că riscăm puncte să îl reintroducem în circuit, vreau să știu dacă merge cu noi sau nu”, a spus Iancu, având un mesaj și pentru Cosmin Contra: „Este un jucător foarte valoros, echipa are nevoie de ex
Ziua începuse perfect pentru Timișoara, cu un nou pas făcut la comisii pentru cele trei puncte din meciul din afara terenului cu Rapid. Meciul cu Inter Curtea de Argeș din iarbă însă a confirmat vorba lui Iancu: Poli joacă „la țăcăneală”.
Bănățenii au început în forță, dar mult prea încrezători că argeșenii nu puteau pune probleme, iar cu timpul, semnalele unei partide complicate pentru gazde au devenit evidente. Poli se adâncise într-un joc fără viziune, în fața căruia declarațiile și speranțele primului titlu din istoria alb-violeților păleau dezarmant.
Primii care au aruncat prosopul au fost chiar fanii bănățeni, care la pauză au început să fluiere. Sabău a mutat, dar pe bancă nu mai avea atuul din meciurile precedente, pe Cosmin Contra, iar siguranța bănățenilor se transformă în precipitare, impreciziile fiindu-le taxate cu un cor de fluierături. Abia în ultimele 25 de minute au apărut și emoțiile la poarta lui Marius Popa, dar Goga și Magera, în faze similare, și-au făcut larg mingea în careu, iar trasorul lui Claudiu Ionescu a fost scos de „Popică” din vinclu. Pe contraatac, Inter putea da marea lovitură, dar Apostu a nimerit din trei metri bara laterală a lui Pantilimon!
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER