Returul își va scurge cele 16 etape rămase în doar două luni și ceva. Pe 19 mai trebuie să tragem cortina, pentru că așa ne cer FIFA, UEFA și, probabil, Vaticanul. Așadar, în 79 de zile avem de rezolvat totul. Nu contează că dăm rasol, important e să terminăm când trebuie, ca pe vremea cincinalelor în patru ani și jumătate, când secerișul se termina în iunie la televizor, în iulie în Scânteia și niciodată în realitate.
Echipele s-au pregătit două luni ca să joace două luni și jumătate. Asemenea inutilitate nu se întâlnește decât pe la noi, unde aproape că te antrenezi mai mult decât joci. Jucătorilor li se plătesc contracte ca să se pregătească în Antalya iarna, în Austria vara și, uneori, în toamnele blânde și în primăverile călduțe, să mai și joace. În plus, televiziunile care dau banii fără de care multe echipe nu s-ar descurca, sunt nevoite să rumege patru etape intermediare. De acord, nu pot fi toate meciurile în nocturnă și în prime-time. Însă nu e tot una să pui un meci marțea la 5 după-amiaza în intermediară sau duminica la 5 în etapele normale.
Asta ar fi problema organizatorică. De ea ține capitolul tehnico-tactic, aducător de rezultate. Probabil că de la acest supliment al returului cititorii își doresc verdicte. Cine va câștiga titlul, cine va merge în Europa League, cine va retrograda. E greu de spus, dacă am ști, nici nu i-am mai lăsa să se chinuie, am comunica verdictele direct la FIFA, la UEFA sau la Vatican.
Cert este doar că-și vor îndeplini scopurile doar aceia care vor avea parte de liniște. Ce înseamnă liniștea în fotbal? În primul rând, oamenii să-și ia banii la timp, fie că e vorba de salarii sau de prime. Apoi, patronul să nu se certe cu antrenorul la televizor și jucătorii să nu-și conteste antrenorii în direct. E complet neinteresant pentru presă, de-a dreptul insipid pentru consumatorul din fotoliu, dar al naibii de eficient. Eficiența nu face rating și tocmai de aceea ne enervează.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER