Dacă a fost exclusă printr-un abuz, Univer-sitatea Craiova trebuie repusă în drepturi doar pe cale legală. Ea trebuie să existe în virtutea hotărârii Instanței judecătorești și în virtutea dreptului ei la viață și la respect dobândit în atâția ani de existență.
În niciun caz Craiova n-are voie să devină, așa cum se lasă să se înțeleagă, un copil născut din trupul noii Puteri. E remarcabil că primărița, abia instalată, a îmbrăcat tricoul alb-albastru pe coridoarele Tribunalului, e extraordinar că după mulți ani de lupte la baionetă organele locale vor să se implice în fotbalul din Craiova. Dar totul trebuie făcut la vedere, neclientelar, fără schimburi de pase cu milioane de euro, bani publici, gen na-ți-o ție, dă-mi-o mie. Dacă va fi ca echipa să trăiască pe mai departe, atunci ea s-o facă într-o susținere a Statului la nivel de bază materială și prin resurse exclusiv private la nivel de achiziții de jucători, de salarii, comisioane și alte cheltuieli.
Există pericolul ca, duși de valul ultimelor mișcări politice, ademeniți de proceduri de suspendare și de referendumuri, suporterii olteni să creadă că Știința, dacă va exista și va trăi, e emanația majorelor prefaceri din viața societății. Așa cum tancurile sovietice au desființat nume legendare de echipe interbelice, pentru a înființa nume care ulterior au avut și încă au mare rezonanță, tot așa e posibil ca echipele care au trăit bine în ultimii ani și au jucat pe stadioane eminamente portocalii să dispară și ele. Dacă în locul lor se vor ivi altele, hrănite de cei care au câștigat alegerile locale de la începutul lunii trecute, înseamnă că n-am făcut nimic. Înseamnă că în România sportul și fotbalul sunt chestiuni fără niciun fel de forță proprie, strict dependente de politică și de ciolan. În cazul strict al Craiovei ar însemna că o dreptate făcută în Justiție ar fi transformată imediat în momeala cu care unii să dea la pește din barca politică. La Balta Craioviței, firește!
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER