Din primele cuvinte ale textului, toată admirația pentru Neluțu Sabău, pentru marele jucător care a fost și pentru excelentul antrenor care s-a dovedit, valoare certificată de eliminarea Șahtiorului din cupele europene. După cum textul care curge mai la vale nu este despre venirea lui Sabău, ci despre plecarea lui Lăcătuș.
Așadar, FCM Tg. Mureș. Echipă susținută copios din banii publici. Echipă care l-a avut pe Sabău, cu care în campionatul trecut a avut un parcurs onorabil. Echipă care a avut grijă să se despartă de Sabău. Echipă care de-atunci a mai semnat contracte cu doi antrenori, iar în iarnă, după ce nu s-a înțeles cu același Sabău, l-a luat pe Lăcătuș. Echipă care acum se plânge, prin reprezentanți, că i-a dat o grămadă de bani lui Lăcătuș, considerându-l un antrenor bun. Echipă care acum nu-l mai consideră bun pe Lăcătuș, dându-l afară, pentru a-l readuce pe Sabău, de care s-a despărțit în toamnă, pentru a nu se mai înțelege cu el în iarnă. În concluzie, Lăcătuș era bun la sfârșitul lui ianuarie și nu mai e bun la jumătatea lui martie. În continuarea concluziei, mureșenilor li s-a acrit de Lăcătuș tocmai înaintea meciului cu Steaua, deși știau încă de când l-au angajat că la un moment dat vor întîlni Steaua. Se va spune că Marius a fost dat la o parte că n-a marcat în primele trei etape, că n-a bătut Sibiul și Mioveniul.Adevărat, numai că nu Lăcătuș a adus jucători retrași demult din fotbal, nu Lăcătuș a impus această filosofie a gerontocrației, a pensiilor venite sub forma unor contracte pentru fotbaliști teoretic activi. În altă concluzie, toate aceste demiteri și angajări însoțite de prime de instalare care acum sunt regretate au avut loc la o societate finanțată din bugetul local. Încă o concluzie neelucidată, or fi fost publici și banii care erau plimbați cu elicopterul?
O altă paradă de fonduri publice risipite fără sens o vedem pe noul și ultramodernul stadion al Petrolului. Aici, măcar s-au arătat fotografiile unor teoretici acționari, să se dea iluzia privatului, dar chiar așa o fi? Când în față la Catedrală îți rupi mașina în gropi, dar pe altă parte se face stadion, mai e cum mai e. Dar când pietrele ornamentale de la Omnia au dispărut de un deceniu, iar fondurile locale se duc pe camerunezi, kenyeni, macaronari dedulciți la totonero, asta nu mai e în regulă. Măcar africanii care e posibil să fie angajați la spații verzi și plătiți din impozitele contribuabililor ar fi buni de ceva. Dar s-a văzut că nu pot mai mult decât să piardă chiar și atunci când conduc cu 3-1 în minutul 84! Dottore din poartă, dacă știi ceva, nu ne lăsa să murim în ignoranță!
Toate cele descrise mai sus fac parte din campionatul nostru cel de toate zilele. Unul pe cale să ne furnizeze o campioană cu picioare de lemn, care are loc de parcare special amenajată, closet distinct și care e transportată pe aripi de fluier. În Regie, CFR a arătat de locul 9, poate de 11, cu bubuială în apărare, cu nimic la mijloc și doar cu Kapetanos în atac. Ronny, zero, Celsinho, zero, Rui Pedro, pe minus, Piccolo, buf-buf, Panin depășit, Diogo de Otopeni, de unde a și venit. Nici o idee de joc, nici un corner bătut doi contra unu în fața unui adversar adus la stadion cu tramvaiul și lăsat aproape trei sferturi de ceas cu un om în minus. CFR-ul n-a mai fost atât de modest de pe vremea lui Aurică Șunda, când juca pe imaș și în spatele porții se vedea un cămin cu nefamiliștii ieșiți în pijama la geamuri să se uite la meci.
DJ Arpi, am impresia că băieții în care ai atâta încredere îți toarnă maioneză pe clapele sintezaizărului!
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER