Dacă acoperișul este montat numai ca decor, ne putem aștepta și la briz-brizuri subterane cu o instalație de încălzire care să fie pusă degeaba pe sub gazonul de zăpadă al Arenei Naționale. Mai este îngrijorător de puțin timp până la primul meci oficial al sezonului, iar previziunile meteo nu sunt deloc dătătoare de speranțe. E clar că spectatorii nu vor avea parte de protecție, în cazul precipitațiilor, și, credeți-mă, ca unul care a fost o repriză în tribune la Steaua – Voința Sibiu (ultimul meci jucat pe Arena), că te udă până la piele oriunde ai sta în stadion pe inelul cel mai de jos.
Rezultă că mai mult de jumătate dintre cei care vor fi în tribune peste zece zile la Steaua – Twente trebuie să se roage să nu plouă/ningă sau să își procure pelerine (accesul cu umbrele nefiind permis, conform normelor UEFA). Ar fi bine ca măcar la nivelul solului să fie lucrurile mai OK, dar totul ține mai degrabă de hazard decât de eventuale pregătiri pe care organizatorii le-ar putea face.
Ce încercăm să spunem în cele două pagini din Prosport este că nu e de ajuns să te trezești cu un ditamai stadionul, construit cu investiții supraevaluate, dacă nu ai interes, habar și bun simț profesional pentru a-l folosi. În mod normal, cum va fi starea gazonului, câtă zăpadă va fi în tribune, etc. nu ar trebui să constituie probleme pe care să ni le ridicăm înaintea unui joc internațional de asemenea anvergură, dar e clar că frigul și zăpada vor fi adversari la fel de periculoși ca și Jong sau orice alt jucător al lui Steve McClaren. Despre nenumăratele slăbiciuni interne ale Stelei mai e timp să vorbim.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER