Sfântul Sava. E ca un intelectual care nu își arată vârsta, dar care continuă să impună respect numai când îi pronunți numele. Teoretic.
Practic, ideea de școală e altfel decât în urmă cu 20, cu 10, poate chiar cu 5 ani. Iphone 4, țigări subțiri. Tinere, unele emaciate, altele îmbătrânite de prea machiate. Trendy și extravagant reprezintă cuvinte-cheie. Pare un tablou suprarealist și zidurile care au văzut atâtea la viața lor zâmbesc știrb printre grafitti și mesaje ireproductibile. Apariția a doi sportivi în treninguri roș-albastre reprezintă pata de culoare și normalitate din curtea încă celui mai bun liceu bucureștean și poate din țară.
Contrastul este îngroșat un pic. Voit. Pentru prima oară după mult timp pot spune cu mâna pe inimă că nu fotbaliștii au epatat într-un grup. Am văzut de-a lungul timpului mulți, în diverse ipostaze și în medii variate. Prin discurs, atitudine, modestie, Gardoș părea un elev conștiincios și cu mult bun-simț, iar Geraldo un suplinitor dedicat și pregătit. Impresionanți cei doi apărători ai Stelei. Cu totul. Aveți alăturat răspunsurile la un interviu altfel. Cu ei, în Ghencea criza de identitate pare traversabilă. Maturitatea brazilianului e prezentul, cumințenia sătmăreanului poate fi viitorul. Totul ține categoric și de felul de a fi al individului și admitem că am avut de-a face cu doi dintre steliștii reprezentativi din acest punct de vedere. Ce ne facem cu marea majoritate a elevilor azi? E o întrebare-problemă a cărei rezolvare trebuie să preocupe serios. Cert e că ora de ProSport va continua și la anul. Cu sportivi ca Geraldo și Gardoș, e o lecție deschisă pentru adolescenții de pretutindeni. Cu ochiul unui privitor obiectiv, pot spune că mulți dintre elevii unuia dintre liceele de renume din țară au venit nepregătiți.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER