Reghecampf a reușit acolo unde Hagi, Lăcătuș și Pițurcă, foste mari glorii ale Stelei, au eșuat. El a creat într-un timp relativ scurt cea mai bună echipă a roș-albaștrilor din ultimii șase-șapte ani, cu care aproape că a câștigat campionatul, deși mai sunt 13 etape de disputat. A făcut o trupă care se bate în această seară cu campioana Europei pentru un loc în sferturile EL! Iar asta sună destul de bine, să recunoaștem, pentru o formație din România.
Ce l-a făcut special pe Reghecampf, și în ochii fanilor, și în ochii patronului? În primul rând, faptul că a transformat o echipă care nu se mai apropia de titlu într-una de învingători. Apoi, și-a dat seama că pregătirea fizică e esențială și a adus unul dintre cei mai buni specialiști în domeniu, neamțul Thomas Neubert, care a revoluționat metodele de antrenament ale roș-albaștrilor. În multe meciuri, ne-am mirat cu toții de capacitatea de efort extraordinară a steliștilor, din minutul 1 și până în minutul 90.
Un alt atu al lui Reghe este știința de a-i motiva pe jucători, prin discurs, prin diverse filmulețe pe care le prezintă fotbaliștilor înaintea meciurilor. Au fost câțiva jucători ai Stelei care au și recunoscut că au fost marcați emoțional pozitiv de aceste prezentări.
Nu putem spune că Reghecampf a venit cu mari inovații tactice. Nici măcar nu a marșat până la acest meci la ideea unui atac-romb format din Rusescu în vârful dinspre poarta adversă și din Tănase, Chipciu și Popa în celelalte colțuri. A reușit în schimb să-i mobilizeze și să-i disciplineze tactic pe toți jucătorii din lot, sau, mă rog, pe majoritatea dintre ei. Și, cu o echipă motivată, disciplinată și care a căpătat pe parcurs acel spirit de învingător în fața oricărui adversar, a ajuns în această postură, de a se gândi chiar la finala Europa League. Poate că e un vis, dar, numai pentru faptul că își propune așa ceva și pentru faptul că a ajuns aici, Reghecampf merită felicitările și respectul nostru.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER