E vorba despre respect. Despre respectul pe care FRF și LPF ar trebui să-l acorde jucătorilor, pentru că ambele foruri trăiesc și funcționează de pe urma celor care uneori își dau chiar viața pe teren..
Acest respect nu există, din păcate, în vocabularul și în acțiunile FRF și LPF. Ba dimpotrivă, se poate vorbi despre cu totul altceva. Mihai Neșu, unul dintre fotbaliștii care a dat totul pe terenul de joc, trece de cinci ani prin clipe grele. Prietenii lui, foști și actuali fotbaliști, organizează azi pentru el un eveniment în care sunt implicați foști mari fotbaliști și personalități din lumea artistică. Din păcate, cele două site-uri ale FRF și LPF nici nu amintesc despre acest eveniment, pe care, din bun simț, dacă există acest bun simț, ar fi trebuit să-l promoveze, să cheme lumea la Sala Polivalentă, să îi îndemne pe oamenii de afaceri implicați în fotbal să îl ajute pe Mihai pentru ca acesta să-și poată continua tratamentele.
Și nu este singurul exemplu. Putem continua cu impasibilitatea arătată față de Legea insolvenței, care transformase fotbaliștii în sclavi. A fost nevoie de o intervenție energică a Sindicatului jucătorilor pentru ca această lege să fie schimbată. Nu a existat niciun sprijin și niciun interes din partea FRF și LPF când AFAN a propus și a susținut modificarea. De ce? Pentru că oamenilor care conduc aceste foruri nu le pasă de fotbaliști. Am crezut că numai foștii federali și foștii lepefiști sunt lipsiți de respect. Mircea Sandu și ai lui nici nu au luat în seamă propunerea AFAN, din 2012, prin care se cerea obligativitatea prezenței la stadion, la meciurile oficiale și la cele amicale, a unei ambulanțe complet echipate. Au trecut închizând ochii peste moartea nigerianului Henry, de la Delta Tulcea, și au zis că merge așa în continuare. După patru ani, Ekeng moare și el pe terenul de joc pentru că ambulanța nu era echipată corespunzător.
Mai vreți exemple? Mai avem! AFAN propune crearea unui fond de rezervă, din banii proveniți din drepturile tv, care să asigure plata salariilor jucătorilor pentru o perioadă de șase luni, în cazul în care un anumit club nu mai poate asigura contractele. Toate bune și frumoase, FRF și LPF zic că sunt de acord, dar când trebuie luată hotărârea, ambele fac pasul înapoi.
Ă‚sta e respectul pe care îl arată oficialii LPF și cei ai FRF pentru fotbaliștii din România. De ce? Pentru că nu îi văd în stare pe aceștia să facă o grevă, care să-i lase cu contractele neonorate pe băieții care conduc fotbalul. Dar și când o vor face, atunci să vezi respect.
Unde va avea loc lupta
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER