Alegerile de la FRF 2014 seamănă cu primele alegeri așa-zis libere din România anului 1990. Mai mulți candidați, unii venind de nicăieri (Burleanu), alții apăruți din sistem (Avram, posibil Chivorchian, poate chiar Andone), un fel de dizident (Pușcaș) și un fost contestatar care s-a dat cu dictatura de până acum (Popescu). Lumea a votat în 1990 pentru o himerică democrație, dar a ales reprezentantul noului comunism, pe Ion Iliescu! Ion Iliescu din 1990 pare a fi în cazul nostru Gică Popescu. Un fel de democrat care are nevoie de susținerea fostei și încă actualei dictaturi, deși el ar trebui să fie, ca fost mare internațional, reprezentantul noii generații de conducători! Culmea este că securiștii, comuniștii și cooperatiștii din fotbalul românesc urlă că vor schimbarea! Ori s-a întors lumea cu fundul în sus, ori nu mai știm noi unde e răul, unde e binele sau dacă mai există bine în fotbalul nostru.
După depunerea candidaturii lui Vasile Avram, mă întreb dacă nu ar trebui să existe în CV, ca și condiție de bază pentru a candida la președenția FRF, un dosar penal! Ar fi destui candidați.
Dar să îi analizăm pe cei care și-au anunțat candidatura până acum.
Răzvan Burleanu. E un Gavroche aruncat într-o luptă cu oameni mari, care au în spate clanuri, frății, sisteme. Câte voturi ar putea aduna: 0,1%
Sorin Răducanu. Nu are niciun atu pentru a se bate cu peștii cei mari. Voturi: 0%.
Marcel Pușcaș. Nu și-a păstrat prieteni importanți în lumea fotbalului, nici nu a fost implicat prea mult în ultimii ani în fotbalul românesc, nu e susținut de persoane importante. Voturi: 1%
Vasile Avram. Ochii lui albaștri spun că poate face jocuri. Are abilitatea și experiența necesare să tragă sfori, să convingă oameni. E cel mai periculos contracandidat al lui Popescu, mai ales dacă e susținut din umbră, așa cum se spune, de Porumboiu și de Niculae de la Astra. Voturi: 20%
Gică Popescu. Favoritul la președinția FRF are câteva „bube” mari. I se impută prietenia cu frații Becali și faptul că s-a dat cu actuala putere după ce a fost contestatarul acesteia. Apoi, Dosarul Transferurilor îi atârnă tare de gât. Iar în al treilea rând, dușmanii îi contestă calitățile manageriale, invocând starea de insolvență a Școlii de fotbal pe care a creat-o. Puncte forte: trecutul de mare fotbalist, imaginea bună și relațiile din străinătate, o echipă de conducere formată din foști internaționali care au făcut parte din „generația de aur”. Voturi: 75%.
Alți posibili candidați. Chivorchian poate aduna câțiva cooperatiști pe lângă el, iar Andone va conta doar dacă va fi susținut de Paszkany. Voturi: 4,9%.
Până la data limită de depunere a candidaturilor (15 zile înainte de data alegerilor, 5 martie), mai pot apărea candidaturi, dar sper să nu ajungem, vorba lui Ionuț Chirilă, să avem mai mulți candidați decât alegători!
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER