Ei, oameni buni, asta vrem de la un sportiv român! Să fie eroul nostru de la Termopile sau mai bine de la Călugăreni, Rovine sau Mărășești. Să-l vedem cum își atinge limitele, cum încearcă să și le depășească, cum strânge din dinți să ajungă la o minge imposibilă, cum trimite cu toată forța și chiar cu toată ura o minge peste fileu sau în plasa adversă, cum se aruncă la disperare pentru un punct aproape pierdut, pe care îl câștigă neverosimil, supraomenesc. Cum îi curge sudoarea pe față și cum și-o șterge cu dosul palmei. Cum găsește o soluție la care nici el, nici noi, și bineînțeles nici adversarul nu se mai aștepta.
Asta ne place și pentru asta ne uităm la tenis, handbal, fotbal, rugby sau atletism. Asta e natura sportului: sportivul luptă pentru el și pentru glorie, dar și pentru fanii care-l susțin din tribună, de pe Internet sau de la televizor.
Dacă am putea crește în sportul românesc câte un sportiv ca Simona Halep la fiecare disciplină, sau măcar la 10 discipline din cele existente, atunci am fi și noi mai interesați să cumpărăm ziare sau să accesăm site-uri de sport și poate ar fi mult mai interesați și sponsorii să se îndrepte spre astfel de modele de succes.
E o temă de gândire pentru Ministerul Sporturilor și pentru Federații. Mai multe acțiuni de descoperire a vârfurilor în fiecare sport, în București și în țară, crearea unui lot de elită cu copii talentați și de viitor, iar apoi educarea și pregătirea lor la un nivel foarte înalt. Știu că e greu, știu că e nevoie de bani, dar merită încercat și merită să faci astfel de eforturi când vezi în România talente ca Nadia, Năstase, Hagi, Nicu Vlad, Alina Dumitru, Sandra Izbașa, Simona Halep, Cristina Neagu și încă mulți alții.
Până atunci, să-i mulțumim din nou Simonei pentru victoria cu Makarova și pentru emoția, bucuria, fiorul și mândria pe care ni le insuflă.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER