Simona Plăcintă, ministrul Tineretului și Sportului, a transformat operațiunea de premiere a olimpicilor într-un ghiveci cu carne și cartofi. Carnea au consumat-o funcționarii din minister, numiți toți pe criterii politice, cartofii au fost dați sportivilor.
Mai clar, vorbind pe limba contabililor, Guvernul a alocat 5,2 milioane de euro pentru premierea olimpicilor. 3,7 milioane au luat ăia cu mapa, adică funcționarii. Cei cu sapa, cu vâsla, cu mănușa de box sau cu gheata de atletism au luat 1,5 milioane de euro. Nu îi invidiați, sunt mulți pe banii ăștia, iar premiile reprezintă, practic, salariul lor încasat o dată la doi sau la patru ani. În restul timpului, un campion olimpic sau mondial primește de la statul român 700 de lei pe lună. Funcționarul, teoretic ăla care îl ajută să obțină performanțele astea, câștigă de 4-5-6 ori mai mult. E ca și cum, în aviație, tipul care mătură pista ar fi mai bine plătit decât pilotul de pe supersonic. Dar Simona Plăcintă n-are probleme.
Ministrul consideră că nici măcar nu trebuie să dea explicații cu privire la premieri, căci totul e legal. Cu ăia 700 de lei pentru sportivi „a făcut demersuri”, adică mai vedem, mai vorbim despre creșterea sumei. Probabil toți sunt plătiți, nu-i așa, în funcție de cantitatea și calitatea muncii depuse. De aceea, ca să ne punem toți performerii în valoare, România trebuie să propună noi probe olimpice.
 Nu poate lipsi cursa de shopping cu obstacole, desfășurată în timpul orelor de program, proba de aruncare a dosarului în brațele altui departament, bârfa fără cârmaci (citește fără șef), chiulul viteză, maratonul de băut cafea, campionatul de Solitaire, messenger tenis și concursul de curling, cu regulile puțin modificate. În acest fel vom fi, în sfârșit, o mare putere olimpică.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER