O echipă îi are pe primii doi marcatori ai Mondialului. Barcelona își vede superstarurile Messi și Neymar strângând deja câte 4 goluri după meciurile din grupă, iar Barca îl adulmecă și pe Suarez, ceea ce ar putea fi mușcătura decisivă pe piața transferurilor în această vară, completarea unei triplete înfricoșător de bune pe Camp Nou. Suarez, și el cu două goluri marcate la acest Mondial în poarta Angliei și alte două pe umărul lui Chiellini Tortellini…
Messi a început acest Mondial la 26 de ani, vârsta pe care o avea și Maradona când a condus Argentina la ultimul său titlu suprem. Aceasta este obsesia actualului Mondial, dacă Messi îl poate reîncarna pe Maradona. Messi are 4 goluri în 3 meciuri și toate au cântărit enorm în calificarea Argentinei de pe primul loc în grupă cu 3 victorii. Execuțiile au fost superbe, cea cu Iran a fost chiar un KO de ultima secundă, în timp ce cu Nigeria Messi a adus la acest Mondial și șutul de geniu peste zid din lovitură liberă, o altă premieră în grandiosul show brazilian.
Și totuși Messi este deocamdată doar o legendă catalană. Argentina sa este prea opulentă în comparație cu cea proletară a lui Maradona. Asta nu va putea Messi să aibă niciodată, imaginea de Robin Hood, sau de Zorro, ca să rămânem în atmosfera latino, care ia de la bogați pentru a le da săracilor. Maradona, cu Napoli din Sudul obidit, lua titlurile Nordului trufaș în Seria A. Iar la Mondial, Maradona răzbuna Argentina în războiul purtat cu Anglia în Malvine și învingea în finală un alt colos, Germania lui Rummenigge și Voller. Pe când Messi are statuia pusă pe soclul celei mai bune echipe de club din istorie, Barcelona ultimilor ani, iar în Argentina sa densitatea de talent e atât de mare încât un diamant ca Tevez este aruncat la fiare vechi.
Messi l-a pus la punct pe Sabella care a încetat cu experimentele din debutul Mondialului. Căpitanul s-a arătat deranjat în public de opțiunile selecționerului, așa că Zabaleta a fost coborât pe poziția lui firească, în defensivă, uzatul Maxi Rodriguez a dispărut dintre titulari, iar Higuiain nu mai ratează primul 11. Apărarea Argentinei nu este chiar ceea ce aștepți de la o campionă mondială, mai ales dacă te gândești la defensiva Italiei din 2006. Dar Argentina poate da lovitura la acest Mondial „brazilienește”, cu un gol mai mult față de oricât marchează adversarii, cum s-a întâmplat în această grupă.
În lungul șir al nedreptăților de la acest Mondial se înscrie și expulzarea Bosniei, națională care ar fi fost în optimi dacă unul dintre numeroșii impostori cu fanion parașutați în Brazilia ar fi lăsat golul marcat corect de Dzeko în fața Nigeriei. Oricât am blama arbitrajul românesc nu poți să nu remarci că un asistent precum Aurel Onița era de semifinale la acest Mondial la cât de în ofsaid sunt mulți dintre tușieri. Nigeria merge alături de Argentina în optimi conturând și mai mult acest cel mai non-european Mondial din istorie.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER