Steaua rămâne invincibilă și după această a 14-a partidă din acest sezon în campionat, dar deja performanța nu le mai aparține lui Reghecampf și jucătorilor săi, ci corpului de balet cu fluier și fanion la purtător. Steaua trebuia să piardă și acest meci așa cum trebuia să fie învinsă în mod normal și în alte meciuri în acest sezon, dar campioana a fost salvată din nou de arbitri. Managerul general al Stelei se lăuda după partida de la Galați că Steaua face parte dintr-o galerie de echipe invincibile în campionatele interne alături de Celtic sau Olympiakos, dar nu a amintit nimic despre arbitrii obscuri care sunt trimiși la unele partide ale Stelei și care au un impact mai mare în joc decât Bourceanu sau Piovaccari. Iulian Dima a reușit performanța de a nu-l elimina pe Pintilii, nedându-i acestuia nici măcar un cartonaș galben, cum nu ar fi izbutit nici măcar un arbitru din epoca întunecată a ceaușismului stelist din anii ”80. Același Dima, care aducea izbitor de mult cu Mihai Stoica în costum de arbitru, nu i-a acordat un cartonaș galben lui Piovaccari deși era obligatorie acordarea cartonașului pentru acel fault violent din spate, a semnalizat un fault inexistent în atac al lui Marquinhos la o fază importantă în care acesta s-a luptat cu Varela și, ca un apogeu, a dictat incorect lovitura liberă a Stelei de lângă careul gălățean din care echipa lui Reghecampf a marcat. Chipciu nu reușește absolut nimic notabil de când a revenit pe gazon în afară de a-i „impresiona” pe pseudo-arbitrii trimiși să fluiere la meciurile Stelei cu Corona sau Oțelul și de a-i face, în consecință, să-i dea un penalty sau o lovitură liberă importantă pe niște plonjoane de toată jena.
Iulian Dima a făcut o primă repriză în meciul de la Galați demnă de cele mai negre pagini din istoria plină de hoții a campionatului nostru. Formidabil este faptul că Ion Crăciunescu spune că principala vină după această serie nesfârșită de erori într-o singură direcție nu este a arbitrului, ci a celui care l-a delegat și care n-ar fi trebuit să uite că Dima este înrudit cu faimosul Mache, team-manager la Steaua. Dacă Iulian Dima arbitrează într-un asemenea hal un meci de fotbal atât de important, lui nu-i trebuie ocultată vina cu trimiterea responsabilității către șeful arbitrilor, Alexandru Deaconu, ci trebuie „eradicat” pentru foarte mult timp, dacă nu definitiv, cum cere sensul cuvântului „eradicat”, din acest fenomen.
Reghecampf a făcut o echipă fricoasă pentru această partidă, fără fundaș dreapta care să ajute construcția și cu o linie de trei jucători în fața defensivei, Pintilii, Prepeliță și Bourceanu, care aducea aminte de cazemata pe care Pițurcă o trimitea în teren la EURO 2008. Dar măcar atunci selecționerul era terifiat de întâlniri cu campioana și vicecampioana mondială în exercițiu, Italia, respectiv Franța, și nu de o vizită pe terenul unei echipe aflate pe loc retrogradabil și care venea după 4 înfrângeri consecutive.
Bruma de spectacol la Galați a venit din partea formației aflate în hăul clasamentului, cu o cursă superbă a lui Milea încheiată cu centrarea pentru golul formidabil al adolescentului Tudorie. Dincolo, Steaua este ținută în viață doar cu „aparatele” lui Deaconu, iar noul șef al Ligii, Gino Iorgulescu, tace complice deși în campania electorală s-a lăudat în direct la tv că nu va mai permite astfel de … nedreptăți, ca să mă exprim eufemistic. Dar probabil că vom înțelege curând că, după atâția ani de fotbal fetid cu un președinte precum Dragomir, nu s-a schimbat altceva decât lupul pus paznic la oi.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER