Nu i-am simțit lipsa. Nu pot să zic nici că mă lasă rece revenirea lui. Nu mi-e nici simpatic, nici nu pot spune că îl disprețuiesc. La urma urmei, catalogul mișcărilor lui zilnice influențează până la sufocare și desfășurătorul din Liga 1. Am spus și o repet: este ca noi, pe măsura și croiala noastră. A tăcut o lună de zile, timp suficient și pentru el și pentru noi să ne repliem, să ne facem ordine în ograda proprie.
Înainte să fie un mare scriitor și filosof, Camus a fost un fotbalist chiar apreciat. Dar lucrul care l-a adus în fața noastră este marele GOL pe care l-a marcat în poarta istoriei. Francezul a descifrat taina unei mișcări de alftel absolut firești: solitar-solidar.
Mișcarea asta de du-te-vino este prezentă și în artă, și în credință, și în viața de zi cu zi. De ce nu și în fotbal? Când Reghe își conduce antrenamentele, Steaua tace. Apoi vine finalul de săptămână și meciul, atunci când Tănase vorbește. Steaua are acum liniște pentru că știe când să tacă și când să vorbească. Știe când să iasă în lume și când să închida ușa. Când să se ex-pună și când să privească înăuntru.
Nu știu cum a reușit Reghe să impună firescul ăsta: poate a urmat exemplul Olăroiu, deși altele sunt datele. Cert e că liniștea dinspre Palat se transmite și în diagonalele lui Bourceanu și în golurile lui Rusescu, la fel de bine ca în gafele lui Tătărușanu sau în lipsa de înțelepciune a managerului.
A tăcut o lună, apoi a explodat pe toate canalele media. Transferuri, strategii, obiective, speranțe. Să urmeze iar inflația și supraexpunerea? Poate că nu el e vinovatul, ci cei care nu își concep meseria fără un telefon la Palat. Sau poate ambele părți. Cert este că Steaua va fi bine atunci când el va învăța să nu îi mai pună sufletul pe masă în fiecare zi, la fiecare telefon. Altfel, Steaua nu va fi decât mielul pe care toată lumea îl așteaptă primăvara pentru a-i lua gâtul. Cu o mișcare de du-te-vino.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER