Câți bani câștigă un arbitru la Campionatul Mondial din Qatar 2022. Sumele sunt cu adevărat uriașe
Brigăzile de arbitri au un rol principal în Cupa Mondială și lucrează în grup ca orice altă echipă națională prezentă la turneul final din Qatar.
Conduși de Massimo Busacca și de Pierluigi Collina, „cavalerii fluierului” sunt desemnați de cei doi. Mai este o circumstanță importantă: un arbitru dintr-o confederație nu poate fluiera în ultimele faze pentru o echipă din aceeași confederație.
Plățile arbitrilor sunt mari în raport cu anumite campionate europene.
Câți bani câștigă un arbitru la Campionatul Mondial din Qatar 2022. Sumele sunt cu adevărat uriașe
Centralul va fi recompensat cu aproximativ 5.000 de euro pe meci în faza grupelor și cu 10.000 pentru fiecare meci pe care îl conduce în fazele eliminatorii.
În cazul asistenților și al patrulea arbitru din fiecare meci, câștigurile lor sunt la jumătate, adică 2.500 și 5.000 fiecare în fiecare fază.
Tehnologia VAR este un alt element important al Cupei Mondiale.A fost deja aplicată în Rusia, în 2018, și apare din nou în Qatar. Și arbitrii din camera VAR, ca și cei de pe teren, vor avea venituri. Mai exact, ei vor câștiga 3.000 de euro pe meciul din faza grupelor și 5.000 pentru fiecare meci din fazele eliminatorii.
Istvan Kovacs şi asistenţii Mihai Artene şi Vasile Marinescu se află pe lista arbitrilor care vor oficia la Cupa Mondială din Qatar, unde vor abitra şi mai multe femei.
Lista cuprinde 36 de centrali, 69 de asistenţi şi 24 de asistenţi VAR.
Istvan Kovacs este primul arbitru de centru din România care prinde lista pentru Mondial după 36 de ani. Ioan Igna a fluierat în partide disputate la Cupa Mondială din 1986. Anterior, Costel Rădulescu (1930), Andrei Rădulescu (1970) şi Nicolae Rainea (1974, 1978, 1982) oficiaseră jocuri la turnee finale ale Cupei Mondiale. Ultimul român care a arbitrat la un campionat mondial este asistentul Nicolae Grigorescu, la Cupa Mondială din Franţa, în 1998.