UTA începe de joi una dintre cele mai importante săptămâni ale sezonului, cu meciul de Cupă, de la Mioveni. Arădenii sunt doar la mâna lor pentru o calificare în sferturi chiar de pe locul 1 din Grupa B, cu condiția să o bată pe formația argeșeană, mâine, cu începere de la ora 20.
Apoi, duminică, se deplasează (direct de la Mioveni) la Cluj, pentru duelul cu Universitatea, formația de deasupra ei în clasamentul Superligii, de pe locul 14 ce i-ar oferi măcar șansa barajului de evitare a retrogradării.
Laszlo Balint a deplasat un lot de 23 de jucători pentru cele două partide, iar vineri pe Someș va ajunge și cel de-al 24-lea, juniorul Rareș Pop.
Cum în campionat, UTA nu a reușit să câștige vreun meci de la revenirea sa, pierzând cu Petrolul (1-2) și Sepsi (1-4) și remizând cu Voluntariul (1-1), antrenorul brașovean are nevoie de o infuzie de moral și încredere înainte de deplasarea de pe Someș. Asta înseamnă că nu-și permite prea multe experimente contra „lanternei” din Superligă, cu atât mai mult cu cât miza este destul de ridicată pentru arădeni.
„Luăm lucrurile pas cu pas. Foarte important ca la meciul de la Mioveni să vedem o creștere în primul rând la nivelul exprimării echipei, care, în opinia mea, ar trebui să se reflecte și în rezultatul final. Acesta ar fi obiectivul, dar bineînțeles că nu suntem singuri pe teren și Mioveniul este o echipă împotriva căreia este destul de inconfortabil să joci. Apoi trebuie să ne gândim ce avem de făcut rapid pentru meciul cu U Cluj. Deci luăm lucrurile pas cu pas, meciurile așa cum vin, nu încercăm să ne gândim în acest moment foarte mult la ce avem de făcut în ianuarie, cu încercăm să scoatem tot ceea ce putem să scoatem în aceste condiții, din meciurile care au rămas până la întrerupere”, a menționat Balint.
Evident, acesta e la curent cu problemele financiare grupării din Mioveni, care, de altfel, e și calificată matematic în sferturile Cupei și nu ar avea prea multe motive să moară pe teren. Totuși, opinia antrenorului arădenilor e cu totul alta.
„Sub nicio formă, nu cred că Mioveniul va fi resemnată. Într-adevăr, e într-o perioadă în care traversează niște probleme, în special la nivelul liniștii financiare a clubului, din ceea ce am citit și eu în presă, însă e o echipă care, cel puțin din punct de vedere defensiv te poate măcina, reacționând apoi foarte bine pe tranziția pozitivă. În plus, au jucători periculoși la fazele fixe. Deci, una peste alta, nu este o echipă care sub nici o formă poate fi subestimată. Îi respectăm, însă eu cum am spus, mă concentrez foarte mult pe noi, pe echipa noastră. Trebuie să încercăm să ne ridicăm nivelul și mental și să reacționăm după înfrângerea din ultima etapă. Ne propunem să facem un joc bun și să obținem un rezultat pe măsură”, mai susține Gyuszi Balint.
CS Mioveni a pierdut fără drept de apel, 1-5, confruntarea din deplasare, cu FCSB, din etapa a 19-a a Superligii după o săptămână în care a refuzat să se antreneze. Același lucru l-a făcut și marți, jucătorii protestând pentru restanțele mari la salarii.
„E dezamăgitor că s-a ajuns aici, nu și-a dorit nimeni asemenea lucruri. Noi am încercat să îi capacităm și să ajungem în altă postură de a privi lucrurile. Ne pare rău, pentru că asta este situația, realitatea, și nu pot să o schimb. E greu, chiar dacă își doresc, probabil că gândurile lor sunt rele, de aici normal că nu îi mai ajută nimic. Sunt lucruri care dor, dar e realitatea. Am făcut multe cadouri, greșeli personale. Dacă nu ne regăseam în această situație, speram la mai mult, mi-au dat încredere cu Farul, cu CFR. Ei s-au antrenat primele 3 zile, probabil că au răbufnit și a fost foarte, foarte greu să îi aducem pe linia de plutire.
Trebuie să se pregătească și să se gândească ce au de făcut în ultimele 3 etape. Este decizia lor, nu avem decât să vedem ce se întâmplă, poate se vor mai liniști, se vor găsi soluții de comunicare din partea amândurora, până la urmă ei sunt jucători și trebuie să își facă treaba. Să vedem dacă putem să terminăm aceste jocuri”, a spus Marius Stoica, antrenorul de la CS Mioveni, după eșecul cu vicecampioana României.
În schimb, Adrian Matei, noul antrenor din acte al argeșenilor s-a arătat mai optimist, cel puțin cu privire la deznodământul confruntării cu UTA.
„Jucătorii își dau și ei seama că în primul rând rebuie să lupte pentru ei, indiferent de ce se va întâmpla la club, este clar că ei vor rămâne fotbaliști în continuare și trebuie să aibă o imagine la fel de bună ca și până acum. Nici UTA în momentul de față nu mai este echipa aceea care joacă un fotbal mai bun, ci una care are probleme. S-au schimbat și la ei antrenorii, nu prea au mai câștigat nici ei, așa că din punctul acesta de vedere cred că avem o șansă”, a spus fostul fundaș, care a avut același rol decorativ și la Rapid, în sezonul trecut, când Mihai Iosif îi pregătea pe „giuleșteni”.
Fără Croitoru, Blănaru, Buziuc și Scarlatache, CS Mioveni mai are doar miza primului loc în grupă și jocul de pe teren propriu în sferturile competiției. Dincolo, la UTA lipsesc Chindriș, Erico, Ademi și Keseru (cu probleme medicale), Abeid (suspendat), dar și juniorii Cibi și Pop, rămași acasă. Totodată, Balint a declarat că-l va menaja pe Isac, care revine după o lungă accidentare. Pentru UTA, calculele calificării sunt mai multe și mai complexe. Victoria îi duce automat pe locul 1 și în postura de gazde în sferturi, în timp ce remiza nu o ajută pentru locul 2 decât în cazul în care Botoșani remizează cu FCSB sau vicecampioana câștigă la limită. Chiar și în cazul unui eșec, „roș-albii” pot merge mai departe, dar atunci rezultatul dintre Botoșani și FCSB trebuie neapărat să fie egal, iar Oțelul să nu îi depășească la golaveraj după succesul necesar cu Buzăul.
Formații:
Mioveni: O. Popescu – Al. Iacob, Garutti, Burnea – Rădescu, Lixandru, Panait, Trif – Coșereanu, Krasniqi, Carnat.
UTA: Balauru – Vukcevic, Benga, Hoxhallari, Dobrescu – Batha, Anton – Șteau, Ubbink, Jobello – Postolachi.
Arbitri: Andrei Antonie – Radu Ghinguleac (ambii din București) – Ferencz Tunyogi (Zalău). Rezervă: Bogdan Dumitrache (București).
Camera VAR: Lucian Rusandu (Sfântu Gheorghe) și Alexandru Vodă (Alba-Iulia).
Observartori FRF: Alexandru Deaconu și Mihai Andrieș (ambii din București).
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER