INTERVIU | Unirea Brânceni, echipa de comună care voia un meci cu Steaua, dar a picat cu liderul Ligii 1: „Astra e cea mai bună, aveam mai multe șanse cu FCSB-ul”
Tragerea la sorți pentru faza 16-imilor Cupei României a adus, ca de fiecare dată, un meci foarte dezechilibrat. Astra Giurgiu, liderul la zi al Ligii 1, va juca contra celor de la ACS Unirea Brânceni, club din Teleorman care joacă în liga a patra. Conform tragerii la sorți, partida ar trebui să se joace la Brânceni, comună cu o populație de circa 3000 de locuitori. Valentin Comănescu, vicepreședintele Unirii, a vorbit în ProSport despre cel mai important eveniment din istoria clubului pe care în conduce.
Domnule Comănescu, cum vi se pare tragerea la sorți?
Nu prea bună pentru noi. Am picat cu cea mai bună echipă din Liga 1 la ora actuală.
Era vreo echipă din prima ligă cu care ați fi avut șanse mai mari?
Din prima ligă? E greu de spus, dar mi-aș fi dorit Steaua pentru că majoritatea spectatorilor de fotbal din țară sunt steliști.
Și dumneavoastră?
Eu sunt dinamovist, dar nu aș fi vrut să picăm cu ei.
Ce trebuie să știm despre Unirea Brânceni?
Suntem o echipă de liga a patra, o echipă de comună cu jucători care au activat pe la primele trei ligi. Sunt jucători care mai au și alte ocupații pe lângă fotbal. Antrenor este Nelu Bucă, cel care a jucat și pe la Dinamo 2. E antrenor-jucător.
În turul 5 din Cupa României, Unirea Brânceni (alb-albastru) a trecut pe teren propriu de echipa a doua a celor de la CSU Craiova, echipă pe care a eliminat-o cu 3-1 după prelungiri.. Foto: facebook Unirea Brânceni
„Îl avem sponsor pe unul dintre cei mai tari în agricultură”
În Liga 1 sunt probleme financiare grave. La Brânceni, în liga a patra, cum e partea economică?
Păi bugetul echipei noastre este în jur de 2 miliarde de lei pe sezon, cam 50.000 de euro. E asigurat de primărie și de sponsori. Jucătorii au prime doar la meciuri speciale, așa cum au fost cele din Cupa României.
Primăria comunei?
Da! Și de sponsori.
Ce sponsori aveți?
Păi… îl avem sponsor pe unul dintre cei mai tari în agricultură, domnul Florică Mara. Primul e Ioan Niculae. (Afaceristul este una dintre figurile importante ale zonei și ocupă funcția de președinte UNPR Teleorman, partidul condus de Gabi Oprea. Florică Mara are în proprietate peste 6000 de hectare de teren agricol din județ)
Unde se va disputa meciul?
Sper că la noi pe teren, până acum nu ne-a făcut nimeni o solicitare să jucăm în altă parte. Sunt condiții foarte bune aici. Noi ne-am calificat pentru oamenii din comună, vrem să jucăm acasă.
Realist vorbind, aveți vreo șansă să îi eliminați pe cei de la Astra?
E foarte greu să facem așa ceva. Jucăm pentru oamenii din comună și vrem să facem un meci bun, să nu primim multe. Asta e, dacă am picat cu cel mai bun club din Liga 1. Parcă era mai bine cu FCSB-ul, dar asta e.
Cei din comuna Brânceni se laudă cu un teren mult peste nivelul ligii în care joacă, stadionul fiind renovat cu fonduri europene. Foto: facebook Unirea Brânceni
Joacă la Brânceni doar dacă meciul nu va fi televizat
Conform regulamentului Federației Române de Fotbal, jocurile din șaisprezecimile, optimile și sferturile de finală se dispută în sistem eliminatoriu, într-o singură manșă, pe terenul echipei de categorie inferioară sau mai slab clasată în campionatul precedent. În cazul în care jocurile din Cupa României urmează să fie televizate în direct și sunt programate în nocturnă, iar clubul organizator nu dispune de un stadion dotat cu instalație de iluminat, jocul se va programa pe un stadion din localitatea cea mai apropiată, care îndeplinește condițiile regulamentare necesare disputării jocului și televizării. Partidele se vor juca pe 22, 23, 24 septembrie.