Corvinul Hunedoara din Liga 2 câștigă Cupa României Betano la lovituri de departajare! Cum am trăit LIVE partida incredibilă, cu deznodământ istoric! Hunedorenii lui Florin Maxim, ce echipă de poveste! VIDEO & FOTO

Corvinul Hunedoara din Liga 2 câștigă Cupa României Betano la lovituri de departajare! Cum am trăit LIVE partida incredibilă, cu deznodământ istoric! Hunedorenii lui Florin Maxim, ce echipă de poveste! VIDEO & FOTO
  • Publicat:
  • Actualizat:

ProSport ți-a prezentat în format liveblog în timp real tot ce s-a întâmplat la Finala Cupei României Betano! Cronica live a partidei pentru trofeu și liveblog-ul au fost realizate de jurnalistul Gabriel Berceanu, împreună cu cele mai tari informații și imagini de la stadionul Municipal din Sibiu, furnizate de jurnalistul Andrei Preotu.

Corvinul Hunedoara, revelația competiției și formație nou-promovată în acest sezon din Liga 3 în Liga 2!, s-a duelat în ultimul act cu Oțelul Galați, nou-promovată în Superliga și una din revelațiile sezonului de prim eșalon.

Finala Cupei României Betano. Corvinul Hunedoara câștigă trofeul la lovituri de departajare!

  • Hergheligiu transformă și Cupa României merge la Hunedoara! Corvinul – Oțelul 5-4
  • Miguel Silva înscrie pentru gălățeni, șut relaxat, plasat. Corvinul – Oțelul 4-4
  • Ratează și Pîrvulescu de la Corvinul! Scoate Pap pentru Oțelul! Corvinul – Oțelul 4-3
  • Ghiocel trage peste poartă, incredibil de slabă execuție! Corvinul – Oțelul 4-3
  • Bradu trage impecabil, în plasa laterală! Și ardelenii preiau conducerea! Corvinul – Oțelul 4-3
  • Ratează lusitanul Lameira, balon scos iarăși de Lefter! Corvinul – Oțelul 3-3
  • Manolache înscrie și egalează din nou pentru hunedoreni! Corvinul – Oțelul 3-3
  • Gaitan ratează, execuția mijlocașului de la Oțelul e scoasă de Lefter! Corvinul – Oțelul 2-3
  • Coman trage destul de bine, dar Pap intuiește colțul, sare în dreapta. Și apără! Corvinul – Oțelul 2-3
  • Primul executant este Cisotti pentru gălățeni, șut sigur în plasa laterală deși Dorinel Munteanu n-a putut privi, de emoții! Corvinul – Oțelul 2-3

Cronica LIVE. Egal și după 120 de minute

FINALUL REPRIZELOR DE PRELUNGIRI. Miguel Silva driblează impetuos dar nu-și construiește secunda și metrul pentru finalizare, în careul advers. Crampe la ardeleni, neputință cumva nejustificată la moldoveni. Hrezdac nu împinge cu capul din doi metri, te întrebi dacă acest Corvinul magic, prin felul arțăgos cu care se agață de propriile arme și scuturi, fără să păcălească farmecul jocului!, n-ar face deja față într-un play-out de L1? Poate că nu și e doar o impresie augmentată sub luna de la Sibiu care întoarce în basmul Cupei îndrăzneala celor mici în putere.

Corvinul – Oțelul 2-2 după prima repriză de prelungiri. Gălățenii au preluat comanda, însă fără eficiență

FINAL PRIMA REPRIZĂ PRELUNGIRI. O centrare de calitate a lui Cisotti e abia ștearsă de Lameira, a trecut acum Oțelul la comandă, confirmând încă o dată, parcă, faptul că hunedorenii au nevoie de gol pentru restarturi fizice. Însă rezervele lui Dorinel au tras în jos nivelul echipei, se vede aproape oriunde pe teren. Istovirea a lărgit spațiile firesc, Florin Maxim impune contraatacurile, dar vârfuri de lance cu claritate nu prea găsește între băieții lui.

Mergem în reprizele de prelungiri după o desfășurare furtunoasă! Jos pălăria, Corvinul și Florin Maxim!

FINAL TIMP REGULAMENTAR. După a doua revenire pe tabelă, același scenariu în metamorfoza Corvinului. Boost de energie pe explozia de moral, iar se anulează rigorile ierarhiilor iar cotele de pe transfermarkt se amestecă nebunește ca pentru extragerea loto. Prima schimbare la hunedoreni abia în minutul 88! Nu se mai întâmplă multe, teama se cunună cu oboseala. Erau suficiente miza și presiunea, dar scenariul puțin așteptat din teren a ars și mai temeinic resursele. Cele 12 minute de prelungiri lasă hunedorenii într-o poziție cuceritoare. Presând, cu ținută de formație serioasă, prietenă cu fotbalul, centrări prin careul advers, prin fața porții… În timp regulamentar, mai multe cornere, șuturi pe poartă și dezinvoltură decât Oțelul de prima ligă!

Hunedorenii forțează istoria și egalează iar! Corvinul Hunedoara – Oțelul Galați 2-2

Minutul 75. Tactica bănuită își deschide parțial efectele. Condiția fizică a gălățenilor a stat… la pândă 🙂 Deja Oțelul acaparează puțin din posesie, acoperă mai iute spațiile decât adversarul, deși Corvinul ar trebui după scor să declanșeze ceva și să accelereze la mijlocul terenului. Tănasă, intrat în locul lui Bodișteanu, trimite în plasa laterală din 3 metri lateral de poarta goală după o centrare în forță (68). Legitimația de antrenor i se face lasou la gât lui Dorinel!

Hunedorenii împing liniile, bazându-se mai mult pe sufletul rostogolit din tribune și pe știința jocului de la Maxim. Antrenor nu de urmărit, ci de semnat, deja! Nu v-ați obișnuit cu circuitul acelorași chipuri pe bănci, între evitarea retrogradării din L1 și L2? Încă un argument: Manolache pune latul tare din centrarea lui Lică, trimite pe colțul stâng al lui Pap. E 2-2! Ce frumos e fotbalul!

Penalty din imprudență amară. Corvinul – Oțelul 1-2!

Minutul 58. Fără schimbări la reluare, Corvinul iese cu același entuziasm câștigat prin egalare, dublat însă de un presing mult mai agresiv. Câteva șuturi de la mare distanță, ca să țină curajul pe balanță înaltă. Se ascute și Oțelul. Din ciocnirea lui Bodișteanu cu fundașul planează un balon moale, aproape de bară, însă în curgere norocoasă și lentă (49). Lefter scoate la prima ocazie cu adevărat serioasă, șut din unghi, câțiva metri, dar orbește. Se văd totuși efectele „biciuirii” preconizate marca Dorinel, la vestiare. Și nivelul calitativ crește clar, avem fotbal bun! Sub semne de asediu, Corvinul devine castel de nisip. Neacșa faultează dintr-o imprudență amară, căpitan cu reacție de junior, e penalty! Face 2-1 același Rusevic.

Pauză fără diferențe între eșaloane

PAUZĂ. Hunedorenii încheie pe vârf de munte, privind semeț și pasând înflăcărat. Cu mai multe șuturi spre poartă și pe poartă decât Oțelul lui Dorinel. Cine vrea să fie în vestiarul lui Munteanu, acum, după ce-a condus și a fost egalat? Să fim drepți, nu ne imaginam două goluri într-o finală Corvinul vs Oțelul. E greu să aștepți fotbal de calitate înaltă, inima se revarsă prin vene și nervi, dar senzația e că am primit suficient până acum. Deschidere de scor superbă, revenire din partea revelației. Un pic de poveste.

Corvinul – Oțelul 1-1! Schemă de manual, de la portar la gol în 4 pase!

Minutul 39. S-a ajuns deja la 3 cartonașe galbene, Lică și Neacșa plus Cisotti. N-a apărut deschiderea după gol în joc, oricum nu prea erau premise. A sporit în concret îndârjirea. Dar, din patru pase, mingea ajunge de la portarul Corvinului la atacantul Coman. Traseu lucrat, extraordinar pus în practică, Pîrvulescu centrează printre Pap și doi apărători gălățeni, Coman se trezește cu mingea în față și poarta castelului hunedorean larg deschisă. Revelația competiției continuă, e 1-1!

in meciul de fotbal dintre Corvinul Hunedoara si Otelul Galati, finala Cupei Romaniei Betano, desfasurat pe Stadionul Municipal din Sibiu, miercuri 15 mai 2024. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Gol superb pentru Oțelul din lovitură liberă! Finalele se decid prin faze fixe, nu-i așa?

Minutul 27. Bodișteanu trage cu piciorul tremurând, din prima după centrarea lui Maciel, dar în blocajul lui Manolache (16). Nu se simte diferența până acum între eșaloanele de proveniență. Pragul de experiență și poate de valoare pentru Oțelul pare anulat de miză. Să aștepte gălățenii trecerea timpului pentru ca avantajul fizic, atât de apreciat în play-out-ul campionatului, să apese decisiv pe vulnerabilitățile Corvinului? Faulturile absorb echilibrat încrâncenarea din mințile jucătorilor. Niciun șut pe poartă. Coman ar putea să scape singur cu Pap, dar pașii se duc pe valurile Dunării, departe… Finalele se decid din faze fixe spune o vorbă veche. Rusevic bate excepțional o lovitură liberă din preajma careului, plasează spre vinclu în colțul depărtat. Și Oțelul explodează!

Așteptare și stângăcii sub tirania istoriei

Minutul 15. Stângăcii multe în dreptul Corvinului, Velisar și portarul nu se înțeleg, produc din nimic un corner pentru gălățeni. Dar se simte un curaj echilibrat marca Florin Maxim. Cum să nu fie emoții când vorbim de mulți jucători care până vara trecută se duelau prin Liga 3 iar acum sunt cu ochii la cupele europene?! Oțelul începe prudent, până la urmă nimeni nu aștepta iureș în debutul unei finale în care istoria tronează maiestuos dar și greoi peste toți cei implicați. Chiar și pe Dorinel Munteanu. Știați că n-are Cupa României în palmare, nici ca jucător, nici ca tehnician?

Start în duelul cu miză uriașă dintre Corvinul Hunedoara și Oțelul Galați, câștigătoarea obține primul trofeu din istorie dar și șansa de a participa în cupele europene, mai exact în Europa League!

Corvinul: Lefter – Fl. Iacob, Lică, Manolache, Velisar – Bradu, Hrezdac – M. Lupu, Neacșa (c), N. Pîrvulescu – M. Coman

Rezerve: Blaga, I. Pop, Ad. Nicolae, S. Ion, Hergheligiu, Predică, Mitran, Câmpan, M. Chindriș

Oțelul: Pap – Zhelev, Yabre, J. Cisse, M. Silva – Cisotti (c), Zivulic, Lameira – Maciel, Bodișteanu, Rusevic

Rezerve: Stoian, I. Neagu, An. Rus, Ghiocel, Tănasă, Malle, D. Panait, Jardan, Gaitan

Fanii Corvinului au transmis mesajul: „Corbul cu inel aduce cupa la castel”

În vreme ce suporterii Oțelului au afișat: „15 mai, drumul spre glorie, astăzi vrem să intrați în istorie”

Stadion plin la Sibiu!

Capacitatea arenei Municipal din Sibiu unde se dispută finala Cupei României este de 12.300 de locuri, aproape de startul partidei tot stadionul e plin, mai puțin sectorul de siguranță dintre fanii celor două echipe. Iată zona dominată de fanii Corvinului:

Și partea din arenă sunt concentrați cei mai mulți din fanii Oțelului Galați:

Echipele de start în finala Corvinul Hunedoara vs Oțelul Galați

Iată echipele de start, Corvinul începe în 4-2-3-1 în vreme ce Oțelul în 4-3-3:

Corvinul: Lefter – Fl. Iacob, Lică, Manolache, Velisar – Bradu, Hrezdac – M. Lupu, Neacșa (c), N. Pîrvulescu – M. Coman

Rezerve: Blaga, I. Pop, Ad. Nicolae, S. Ion, Hergheligiu, Predică, Mitran, Câmpan, M. Chindriș

Oțelul: Pap – Zhelev, Yabre, J. Cisse, M. Silva – Cisotti (c), Zivulic, Lameira – Maciel, Bodișteanu, Rusevic

Rezerve: Stoian, I. Neagu, An. Rus, Ghiocel, Tănasă, Malle, D. Panait, Jardan, Gaitan

Arbitru: Marcel Bîrsan. Asistenți: Vladimir Urzică, Imre-Laszlo Bucsi. VAR: Rareș Vidican, Szabolcs Kovacs (AVAR)

Lipsește din echipa gălățenilor atacantul Alexandru Pop, golgheterul echipei din acest campionat, cu 11 reușite. După cum acesta dezvăluia în exclusivitate AICI, într-un interviu ProSport, a suferit o accidentare dar spera să se recupereze până la ora meciului. Însă, nu este nici măcar în lot!

Imagini din vestiarele finalistelor! Romulus Gabor: „Am venit ăștia care mai trăim!”

Dintre fotbaliștii de legendă ai Corvinului Hunedoara, pe Municipal din Sibiu au ajuns în această seară, printre alții, Romulus Gabor, Ioan Andone, Dorin Mateuț, Ioan Petcu și Dan Nicșa. Fostul internațional Romulus Gabor a glumit cu echipa ProSport prezentă la finală: „Am venit ăștia care mai trăim!”

Stadionul Municipal din Sibiu așteaptă marea finală, vestiarele celor două echipe sunt deja pregătite:

Spectacolul suporterilor pe străzile din Sibiu!

Fanii hunedoreni au pregătit un adevărat spectacol pentru finala Cupei de astăzi:

Dar nici gălățenii nu se lasă mai prejos și au împânzit cu lumină și culoare străzile din Sibiu!

Descoperă mai multe imagini în galeria FOTO a acestui liveblog!

Corvinul Hunedoara vs Oțelul Galați

Dacă pentru Corvinul această finală de Cupa României este o o premieră, gălățenii au mai ajuns aici, acum 20 de ani, pierzând însă în fața lui Dinamo șansa de a ridica trofeul. Meciul de azi este și un extrem de interesant duel între doi antrenori speciali. Fostul fundaș Florin Maxim (43 ani), cel care a promovat cu Corvinul din L3, versus Dorinel Munteanu (55 ani), artizanul revenirii Oțelului la statutul de azi al formației.

Descoperă AICI toate detaliile statistice speciale despre finala Cupei României!

Finala Cupei României prin ochii antrenorilor Florin Maxim și Dorinel Munteanu

Iată cum a prefațat Florin Maxim, antrenorul Corvinului, finala Cupei României într-un interviu pentru frf.ro:

Vreau să cred că suntem o echipă echilibrată, acesta ar fi cuvântul. Chiar ai ce să vezi la meciurile noastre, avem un stil ofensiv, punem presiune pe adversar din primul minut. Dar știm și să ne apărăm! Calificarea în finală e ceva unic pentru oraș, pentru echipă, pentru istorie! Poate doar când ne vom lăsa de fotbal vom înțelege însemnătatea pe deplin. Însă poate vor urma și alte momente istorice! Am plecat în acest proiect de la 200 de oameni în tribună, echipa se numea CS Hunedoara, galeria nu se asocia echipei fără Corvinul în titulatură… Pas cu pas s-au făcut toate! Sincer, chiar am notat în calendarul din vestiar data finalei, de anul trecut! Am crezut și a fost un obiectiv pentru noi, știam că nu aveam drept de promovare. Simplu n-a fost, am jucat pe două fronturi cam cu aceiași jucători, mulți cu care am promovat din Liga 3. Dar ei pot arăta și mai mult! Strategia mea e de concentrare maximă, mereu, pe meciul care urmează”

De partea cealaltă, Dorinel Munteanu, antrenorul Oțelului Galați, a declarat în conferința de presă premergătoare finalei Cupei României:

Suntem în faţa ultimului act, iar echipa noastră şi cea adversă au dovedit că respectă această competiţie. Nu puteam să ghicim în stele că vom fi în finală, dar seriozitatea cu care am abordat fiecare partidă şi dorinţa de a ajunge aici spune foarte multe. Nu cred că se întâlnesc în finală surprizele Cupei României, chiar dacă sunt sigur că la începutul competiţiei nici Oţelului şi nici Corvinului nu le dădea nimeni nicio şansă. Dar sunt echipele cele mai în formă care au respectat competiţia. Aşa că suntem finaliste meritate. Sigur, dacă am ajuns în finală, ne dorim să câştigăm Cupa. Dar nu va fi uşor, pentru că adversarii formează o echipă foarte agresivă, bine organizată şi dispusă la efort. Dar fiecare echipă are punctele ei pozitive şi negative, aşa că noi vom încerca să ne impunem”

Credit foto & video: frf.ro, facebook Cupa Romaniei Betano, Corvinistii, Corvinul Hunedoara & SC Oțelul Galați

Ofițerul de presă al Echipei Naționale de Fotbal a Românei (2014-2022) și creatorul de content dedicat tricolorilor. A creat și dezvoltat Departamentul Comunicare al FRF, fiind vreme de aproape 8 ani Manager Comunicare, Proiecte Speciale sau Șeful Biroului de Presă FRF. În paralel a activat ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Ce a pățit Florentina din Iași, după ce s-a cuplat pe Facebook cu un tânăr de 29 de ani? Cine era Alexandru, de fapt
Ce a pățit Florentina din Iași, după ce s-a cuplat pe Facebook cu un tânăr de 29 de ani? Cine…
Giovanni Becali: 10 milioane de euro și 50% dintr-un viitor transfer pentru Florinel Coman
Giovanni Becali: 10 milioane de euro și 50% dintr-un viitor transfer pentru Florinel Coman
Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?
Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare…
Italienii au analizat doi români de la EURO 2024 și au dat verdictul: „Niciun moment marcant”
Italienii au analizat doi români de la EURO 2024 și au dat verdictul: „Niciun moment marcant”
Mădălina Ghenea, mai APETISANTĂ ca niciodată! Apariție năucitoare în dormitor: cum s-a fotografiat în așternuturi
Mădălina Ghenea, mai APETISANTĂ ca niciodată! Apariție năucitoare în dormitor: cum s-a fotografiat în așternuturi
Tragedia momentului pe Podul Grant din Capitală. Un motociclist a murit după ce a fost proiectat pe şinele de tramvai!
Tragedia momentului pe Podul Grant din Capitală. Un motociclist a murit după ce a fost proiectat pe şinele de tramvai!
BANCUL ZILEI. Bulă la ora de Anatomie. Profesoara: – Bulă, ce este coloana vertebrală?
BANCUL ZILEI. Bulă la ora de Anatomie. Profesoara: – Bulă, ce este coloana vertebrală?
Valentin a murit la 20 de ani, îndemnat de aburii alcoolului să intre în apă. Valurile au adus la mal cadavrul absolventului de teologie
Valentin a murit la 20 de ani, îndemnat de aburii alcoolului să intre în apă. Valurile au adus la mal…
Forme CIUDATE, observate în atmosfera superioară a Pământului
Forme CIUDATE, observate în atmosfera superioară a Pământului
Câţi bani a putut primi văduva victimei lui Mario Iorgulescu: Nu sunt două milioane de euro. Mi-a omorât soţul!
Câţi bani a putut primi văduva victimei lui Mario Iorgulescu: Nu sunt două milioane de euro. Mi-a omorât soţul!
Mario, reacţie halucinantă după ce a ieşit din BAC: 'Am ieşit să beau'. Ce notă crede că ia la Română 😂
Mario, reacţie halucinantă după ce a ieşit din BAC: 'Am ieşit să beau'. Ce notă crede că ia la Română…
S-a dat interzis în TOATĂ ROMÂNIA. Ordinul care devine LEGE pentru toată lumea
S-a dat interzis în TOATĂ ROMÂNIA. Ordinul care devine LEGE pentru toată lumea
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
Ubisoft a anunțat finalizarea unui joc așteptat. Studioul din București a participat la dezvoltare
Ubisoft a anunțat finalizarea unui joc așteptat. Studioul din București a participat la dezvoltare
Nunta anului în India. Iulia Vântur și Salman Khan au făcut senzație pe ringul de dans VIDEO
Nunta anului în India. Iulia Vântur și Salman Khan au făcut senzație pe ringul de dans VIDEO
Deschamps a spus motivul real pentru care Mbappe a ieşit de pe teren la pauza prelungirilor
Deschamps a spus motivul real pentru care Mbappe a ieşit de pe teren la pauza prelungirilor
Ce ai de făcut când primești SMS de la Poliție?
Ce ai de făcut când primești SMS de la Poliție?
Cine ar fi, de fapt, iubita lui Babasha. Artistul nu se mai ascunde: „Fără cuvinte”
Cine ar fi, de fapt, iubita lui Babasha. Artistul nu se mai ascunde: „Fără cuvinte”
×