Oltenii, chinuiți către sferturi! Craiova a eliminat Afumațiul abia în prelungiri. Cronica meciului decis de Alex Băluță
Afumațiul a încercat să organizeze acasă sau măcar tot în Ilfov, la Berceni, duelul cataloga drept „istoric” cu CS Universitatea Craiova, dar, până la urmă, a trebuit să se refugieze la 70 de km, pe arena „Ilie Oană” din Ploiești. Și pentru o acomodare mai bună, divizionara secundă a evoluat într-un echipament aproape identic cu cel al „lupilor galbeni”, gazdele obișnuite.
Cu foști jucători în Liga 1 precum Andrei Marinescu, Vasile Olariu, Mugurel Dedu, Răzvan Avram sau fostul jucător al Craiovei, Răzvan Patriche, ilfovenii au început curajos în fața trupei lui Mangia. Și tupeul ilfovenilor a dat roade rapid. Gustavo și Briceag s-au lovit cap în cap, iar Perju l-a lansat ideal pe Dorin Burlacu, care l-a surprins de la distanță pe Mitrovic, ieșit aiurea din poartă. Simțindu-l slab pe portarul oltenilor, cei de la Afumați au încercat în faza următoare să-i dea gol de la centrul terenului și n-au fost departe de reușită. Băluță a avut singura ocazie din prima repriză a Craiovei în minutul 20, când a tras în Marinescu.
După o jumătate de oră, Mangia a făcut o schimbare uluitoare, înlocuindu-l pe Roman, singurul care reușise ceva pentru olteni, italianul păstrând în schimb șase fundași de meserie în teren în fața unui adversar de ligă secundă, aflat în avantaj. Culmea, după ce a ieșit Roman, Craiova a început să joace cu mingi înalte pentru piticii Gustavo și Băluță!
Gustavo, egalare din ofsaid
Tot Afumațiul a avut inițiativa și în debutul părții secunde și a fost aproape de 2-0, la lobul lui Buduroi. În același timp, oltenii au avut o evoluție ridicolă. Chiar dacă Mangia a renunțat la doi dintre cei șase fundași de profesie, Craiova n-a putut subordona o echipă de ligă secundă. Stoperii rigizi n-au contat la construcție, Briceag a jucat chiar mai prost ca la Botoșani, mijlocașii centrali au pasat doar în spate sau în lateral, Gustavo a pierdut toate mingile, Băluță s-a încurcat în propriile driblinguri, doar Dimitrov și Andrei Burlacu au mai contat, ultimul fiind văduvit de un penalty, când a fost faultat în careu de Perju.
Arbitrul s-a revanșat însă față de olteni, nesemnalizându-l în ofsaid pe Gustavo, care a egalat din pasa lui Burlacu. Craiova n-a avut forța să închidă meciul în 90 de minute și s-a ajuns în prelungiri.
„Dubla” lui Băluță a anulat reușita lui Vlada
Afumațiul a început bine și cea de-a treia repriză și a marcat prin Vlada, după ce tripleta croată Kelic-Spahija-Mitrovic s-a mai mai făcut o dată de râs, întrecându-se în gafe în careul mic, la o fază fixă. Până să se termine prima repriză din over time, Craiova a întors rezultatul. După ce ratase trei ocazii, Băluță a găsit antidotul pentru intervențiile lui Marinescu, plasând de două ori superb mingea în colțul lung, cam din aceeași poziție, în preajma liniei de 16 metri.
Craiovei i s-a mai refuzat un penalty evident, când Bărbuț a fost trântit în careu, dar pare-se că alb-albaștrii mai trebuiau să plătească o a doua „rată” pentru golul marcat din ofsaid. Universitatea obține o calificare chinuită în sferturi și este într-o evidentă scădere de formă pe final de an. Afumațiul se va concentra de acum doar pe campionat, acolo unde e pe locul 4, la cinci puncte de locul de baraj pentru promovare.
CS AFUMAȚI – CS U CRAIOVA 2-3 după prelungiri (1-1 după 90 de minute)
Dorin Burlacu 10′, Marian Vlada 93′ / Vagenin Gustavo 66′, Alexandru Băluță 101′, 105′
Andr. Marinescu – Onea, Robicek, Patriche (cpt.), Perju – Vas. Olariu – D. Burlacu (Vlada 72′), Rz. Avram, Mug. Dedu (Mir. Manole 109′), Vl. Tudorache – Buduroi
Rezerve neutilizate: Obretin – Buzea, Alin Zaharia, Ispir, Al. Mitu
Antrenor: Vasile Neagu
Mitrovic – Spahija, Kelic, Rz. Popa (Bărbuț 61′) – Dimitrov, Zlatinski, Screciu (Mateiu 46′), Briceag – Gustavo (Bancu 111′), Al. Băluță (cpt.), Mih. Roman (Andr. Burlacu 31′)
Rezerve neutilizate: Calancea – Al. Popescu, Martic
Antrenor: Devis Mangia
Stadion: „Ilie Oană” (Ploiești); Arbitru: Florin Andrei (Târgu Mureș); Asistenți: Bogdan Velicu (București) și Gero Szabo (Cluj-Napoca).