Politehnica Iași a obținut prima victorie în grupele Cupei României, 2-1 (1-0) în deplasare cu Sănătatea Cluj, dar echipa lui Emil Săndoi s-a chinuit rău de tot în fața unei formații din al treilea eșalon.
Conduși la pauză după golul lui Laley Fofana (36), la capătul unei prime reprize execrabile, moldovenii au revenit mult mai montați de la cabine și au reușit să întoarcă rezultatul în doar patru minute, prin Robert Miskovic (47) și Mohammed Umar (52).
Având în față o echipă de Liga 3, formată aproape numai din puști – Sănătatea a avut cinci jucători sub 20 de ani în formula de start, doi dintre ei de 18 ani!, ieșenii s-au gândit probabil că simpla lor prezență pe teren poate rezolva meciul. Nu a fost însă deloc așa. Deconectați total de la joc, moldovenii au făcut o primă repriză mediocră, trupa lui Emil Săndoi trimițând primul șut pe poartă, și acela modest, abia în minutul 39.
„Mânjii” lui Vasile Miriuță au controlat jocul și după un sfert de oră anost au început să pună în pericol poarta lui Ionuț Ailenei. Gaddo i-a dat ceva emoții portarului ieșean cu un șut pe centru porții (24), iar două minute mai târziu Aidoo a șutat razant cu stâlpul din dreapta al porții ieșene. Goal-keeperul ieșean a intervenit salvator în minutul 35, la șutul lui Yuh Moses, iar din cornerul rezultat Sănătatea avea să deschidă scorul, un minut mai târziu. Gaddo a centrat de la colțul terenului, iar Laley Fofana s-a înălțat și a înscris cu capul, din șase metri, de lângă Marchioni.
Simțind penibilul situației, Iașiul s-a trezit abia pe final de repriză și a produs câteva bune ocazii de a egala până la pauză prin Billel Omrani. Atacantul lui Poli a trimis mai întâi dintr-o lovitură liberă în brațele lui Chindriș (39), după care l-a găsit din nou la post pe portarul Clujului (42), cu un șut puternic, din zece metri.
Emil Săndoi probabil a schimbat mult tonul discursului la pauză, iar elevii săi au ieșit cu o altă față de la cabine, reușind să întoarcă rezultatul în doar patru minute.
Robert Miskovic a restabilit egalitatea în minutul 47, cu un șut plasat, de la 20 de metri, iar patru minute mai târziu Mohammed Umar a adus Iașiul în avantaj cu o reluare din apropierea liniei porții, după un corner bătut de Teixeira și prelungit de Florin Ilie.
Imediat, Poli a avut șansa desprinderii prin Billel Omrani, dar atacantul francez a ratat singur cu portarul Chindriș.
Moldovenii au făcut pasul înapoi, tonul fiind dat de antrenorul Emil Săndoi, care până la final a scos ambii atacanți din teren, deși avea în față o echipă de Liga 3! Iar tactica mult prea defensivă era să-i coste pe ieșeni. Sănătatea a ratat o bună șansă în minutul 56, când balonul centrat de Creț, din partea dreaptă, a căzut pe bara transversală, iar în minutul 75 același Creț a ratat de puțin ținta, cu o execuție din careu.
Cea mai spectaculoasă fază s-a petrecut în minutul 82, când clujenii au fost foarte aproape de egalare. Gaddo a centrat în careu din partea stângă, nou-intratul Mihai Bonț, 18 ani, și-a ridicat mingea cu vârful bocancului și a reluat spectaculos, din foarfecă, de la aproximativ zece metri, însă portarul Ionuț Ailenei a respins cu un plonjon incredibil, de lângă bară.
Scăpată cu fața curată datorită lui Ailenei, Poli Iași a gestionat bine finalul dominat de Sănătatea și s-a impus cu 2-1, obținând primul succes în grupele Cupei României.
Poli Iași face patru puncte și păstrează șanse mari de calificare, după ce în prima rundă a remizat acasă cu UTA Arad (1-1). În ultima etapă, elevii lui Emil Săndoi vor primi în Copou replica lui FC Hermannstadt, o altă echipă cu același număr de puncte.
De cealaltă parte, Sănătatea a pierdut onorabil, după un joc în care a dat o replică foarte bună pe alocuri unei formații de primă ligă.
Ardelenii rămân cu punctul obținut în prima etapă cu Farul Constanța (1-1) și vor juca în ultima etapă, tot la Cluj, cu formația de ligă secundă Unirea Ungheni.