Stoican a vrut să-l surprindă pe Reghe fără niciun vârf de atac. Dinu: „A fost o echipă de basm”. Analiza om cu om a dinamoviștilor
- Flavius Stoican a preferat o formulă de echipă, pentru returul cu Steaua, surprinzătoare chiar și pentru oamenii din clubul Dinamo.
Cornel Dinu l-a criticat pe antrenorul de 37 de ani pentru modulul 4-3-3, fără niciun vârf de atac veritabil. „Este o echipă de basm, aceasta a lui Stoican”, a spus, ironic, „Procurorul”. Tehnicianul „câinilor” a încercat tactica „nouarului fals”, un rol pe care l-a îndeplinit Cosmin Matei, însă Lazăr și Dorin Rotariu au avut și ei misiunea de a veni la finalizare.
Bălgrădean – Rus, Durimel, Dr. Grigore, Grecu – Bărboianu, Boubacar, Filip – Lazăr, C. Matei, Rotariu
Bălgrădean – a jucat titular, după ce pierduse această poziție chiar după turul cu Steaua, din semifinalele Cupei. Evoluția lui a fost nesigură. A ieșit de mai multe ori pe sub minge, dar a și blocat faze periculoase, singur cu steliștii. I-a refuzat un gol lui Pintilii.
Rus – a fost activ, a șutat de la distanță, a executat lovituri libere, dar încă suferă pe faza defensivă. Roș-albaștrii au trimis mingi în careu de lângă el, nu și-a blocat adversarii cu precizie. A încasat și un cartonaș galben.
Durimel – fundaș central înalt, dar rigid. Jocul de picior nu este atuul său. Nu a închis bine zona centrală la golul lui Tănase, n-a știut să strângă în centru.
Dragoș Grigore – a fost unul dintre cei mai buni dinamoviști. A condus defensiva, iar jocul de construcție al „câinilor” a început de la el. A știut să iasă cu mingea din defensivă.
Grecu – La faza golului Stelei, nu știa dacă să iasă la ofsaid sau să se repeadă la Tănase. Era mai preocupat să urmărească reacția tușierului, decât să-l blocheze pe decarul roș-albaștrilor. A scos o minge a lui Sânmărtean din fața porții goale.
Bărboianu – Stoican dorește să-i implementeze rolul de metronom de la mijlocul terenului, dar olteanul are, totuși, niște limite. Oricum, nu este cea mai proastă idee utilizarea sa ca mijlocaș. Joi seară, a recuperat și încercat să joace oamenii de pe benzi.
Boubacar – Stoican l-a readus în primul 11, după ce în ultimele meciuri senegalezul rămăsese rezervă. Pare buimac pe teren, uneori aleargă fără folos, a pierdut și câteva mingi, apoi tot el a dorit recuperarea, dar cu riscul unor faulturi în zone periculoase. A fost schimbat cu Ionuț Șerban.
Filip – a fost folosit pe un post ofensiv, poate și pentru ochii scouterilor din străinătate. Nu a avut reușite, iar după pauză, Stoican l-a și schimbat. Uneori a încercat să centreze, dar asta n-a fost cea mai bună idee, întrucât Dinamo a avut oameni mici de înălțime în fața porții: Matei, Lazăr, Rotariu.
Vali Lazăr – nu a mai fost inspirat, ca la partida din tur. Și-a asumat responsabilități și sarcina de a a scoate adversari din joc, prin dribling. Nu i-a ieșit ce și-a dorit. A căutat poarta cu șut, dar l-a pus și pe Bilinski în poziție de singur cu portarul.
Matei – a crescut, în ultima vreme, în atitutdine. S-a comportat matur și calculat la golul înscris de el, nu s-a precipitat precum Bilinski, într-o fază similară.
Rotariu – a făcut un meci slab. De altfel, Stoican l-a și înlocuit. A absentat, de multe ori, din joc. Nici în defensivă n-a fost util. La vârsta lui (18 ani), nu este ieșit din comun să alterneze partidele slabe cu cele reușite.
Bilinski – polonezul a fost introdus în minutul 51 și a ratat o mare ocazie, singur cu Tătărușanu, din șapte metri. Stoican s-a bazat, poate, pe faptul că Bilinski intră mai bine în meci din poziția de rezervă, dar n-a fost cazul și aseară.
Țucudean – este într-o eclipsă de formă. Cu Steaua, a intrat după o oră de joc, dar a avut preluări largi, greoaie. A fost ușor de citit pentru adversari.
Ionuț Șerban – a avut aport ofensiv. I-a dat pasa lui Matei, la golul dinamovist.