UTA a tremurat în fața echipei din Liga 3 Foresta Suceava pentru calificarea în grupele Cupei României. Marin Dună: ”Ne-am chinuit până aproape de final”
În cadrul Play-off-ului Cupei României, UTA a trebuit să se deplaseze până la Suceava, unde era așteptată de Foresta, liderul Seriei 1 a Ligii 3, cu 13 puncte din 15 posibile.
”Roș-albii” pierduseră acasă ultimul joc din Superligă, 1-2 contra celor de la Hermannstadt, și nu concepeau să mai bifeze un eșec, cu atât mai mult cu cât întâlnea o formație mult mai slab cotată, iar Cupa României e un obiectiv la Arad în acest sezon.
În fața a 3500 de spectatori prezenți pe stadionul Areni, UTA s-a impus la limită, cu 1-0, după un gol rapid înscris de juniorul echipei sale Raul Șteau.
Raul Șteau, la primul gol pentru UTA, dar arădenii au stins apoi lumina
Fiindcă a avut și absențe, respectiv internaționalii Vukcevic, Abeid, Isac și Pop, iar Cascini e suspendat pentru jocul de duminică cu Farul, Ilie Poenaru a făcut un mix între titulari și rezerve în nordul Moldovei, unde Dorin Goian a apelat la tot ce avea mai bun.
”Bătrâna Doamnă” părea să aibă un meci simplu, din moment ce a deschis scorul repede, la – de altfel – prima situație de poartă. În minutul 10, Ubbink a primit o minge în adâncime în dreapta, a pasat în 12 metri, unde Raul Șteau a câștigat duelul fizic cu Samson și a trimis cu stângul în dreapta lui Niga. A fost primul gol al mijlocașului de 21 de ani sosit de la Gaz Metan, apoi, portarul gazdelor a mai avut de lucru la un șut centrare al lui Otele, scos din vinclu, după care arădenii au stins lumina tot restul reprizei.
Foresta a fost cea care a atacat și chiar și-a creat ocazii. Căinari a executat puțin peste poartă o lovitură liberă de la 20 de metri, iar reluarea lui Botezatu la capătul unui corner a fost atenuată de un utist înainte de a ajunge în brațele lui Balauru. În minutul 37, însă, goalkeeperul arădenilor chiar a avut meritul să rețină balonul chiar pe linia de poartă, la o reluare a lui Chika din doar 5 metri.
Bara i-a salvat pe arădeni de prelungiri
Așadar, UTA scăpa fără gol primit în primele 45 de minute, dar jocul ei nu s-a îmbunătățit nici la revenirea de la cabine. Într-adevăr, Otele a avut ocazia să facă 0-2 cu o lovitură de cap la centrarea perfectă a lui Anton, însă atât. Noroc că nici sucevenii nu au avut forță în atac și, până la urmă, e de înțeles atâta timp cât evoluează în Liga 3-a.
Și totuși, Foresta putea egala în minutul 71, când Samson a bătut cu efect o lovitură liberă de la 22 de metri, iar bara l-a salvat pe Balauru. Nici intrările lui Keseru și Postolachi nu au adus nimic bun pentru atacul „roș-albilor”, care au mai pus o singură dată probleme la șutul lui Stahl de la marginea careului, ușor deviat în corner.
În ultimele minute, gazdele au abuzat de baloane aruncate în careul arădenilor, pradă ușoară pentru Erico sau Benga, printre puținii utiști care merită notă de trecere astăzi.
Poenaru poate fi îngrijorat în vederea meciurilor de foc ce urmează
S-a terminat 0-1 și singurul lucru pozitiv pentru UTA este că a evitat surpriza neplăcută, așa cum nu a făcut-o în urmă cu un an la Filiași, în fața unei alte divizionare terțe.
Altfel, Ilie Poenaru nu are motive să fie prea liniștit înainte de seria de foc din Superligă: Farul, CFR Cluj, FCSB, U Craiova.
În fine, Foresta a ieșit din Cupă cu capul sus și se poate concentra pe campionat, unde va încerca să ajungă din nou la barajul de promovare în Liga 2.
Marin Dună: ”Ne-am chinuit până aproape de final, bine că ne-am calificat”
Despre meciul de pe stadionul Areni a vorbit antrenorul principal din acte al echipei UTA, Marin Dună, și, evident, a găsit destule probleme în jocul trupei sale.
”Îi felicit pe cei de la Foresta pentru atitudine, au avut o atitudine pozitivă pe toată durata partidei. Cred eu că noi am avut un început bun de repriză, primele 20-25 de minute, când am și marcat. Ne-am mai creat câteva situații, nu neapărat ocazii, dar după aceea am intrat puțin în jocul lor. Am greșit foarte multe pase la mijlocul terenului, băgând mult mingea în centru, nejucând în spatele apărării adverse unde, practic, ne-am creat acele situații prin Otele și Șteau. Drept dovadă, ne-am chinuit până aproape de final, am mai avut câteva situații pe final de meci, unde puteam să închidem jocul. E tipicul meci de Cupă, cu o echipă inferioară, teoretic. Dar, asta e, una peste alta e bine că ne-am calificat mai departe și sper să ajungem cât mai departe în această competiție. Pentru noi a fost și un drum foarte lung, cu multe ore pierdute, deși am venit cu avionul până la București, apoi București – Suceava. Am ajuns aseară târziu, pe la 23:30”, a spus cel care este, neoficial, ”secund” lui Ilie Poenaru. Ambii vor fi judecați din nou de Comisia de Disciplină și Etică a FRF după ce au fost pârâți de către Școala Federală de Antrenor fiindcă încalcă regulamentul.
FORESTA SUCEAVA – UTA ARAD 0-1
Raul Șteau 10′
Foresta: Niga (cpt.) – Grosu, Cimbru, Botezatu, M. Filip (M. Ilie 85′) – Makongo, Samson – Netbai (Ș. Nițu 61′), Căinari, Mirică (Mihalciuc 85′) – Chika (D. Muntean 78′)
Rezerve neutilizate: Cuciureanu – Al. Ionescu, Cucoș, Andr. Tănasă, Rob. David
Antrenor: Dorin Goian
UTA: Balauru – Dobrescu, Erico, Al. Benga, Hoxhallari – Cascini, P. Anton (Batha 61′) – Șteau (Negoescu 46′), Ubbink (cpt.)(Postolachi 74′), Otele (Stahl 61′) – Ademi (Keșeru 61′)
Rezerve neutilizate: Mociu – Cr. Maxim, Andr. Chindriș, Jobello
Antrenor principal: Marian Dună / Antrenor secund: Ilie Poenaru
Stadion: Areni (Suceava). Arbitru central: Mihai Amorăriței (Câmpina). Arbitri asistenți: George Bogdan Duță (Bacău) și Andrei Diaconu (Iaşi). Arbitru de rezervă: Ciprian Aelenei (Iaşi). Observator arbitri: Adrian Voica (Bistriţa). Delegat joc: Andrici Ilie (Cerviceşti – Botoşani).
Foto: ArTIStul