Adevărul despre colapsul financiar al lui Daniel Olăroiu! Totul e, de fapt, „regizat” de Cosmin Olăroiu: datoriile de 20 de milioane de euro ale firmei fiului său sunt către antrenorul român! „Eu l-am împrumutat”

Adevărul despre colapsul financiar al lui Daniel Olăroiu! Totul e, de fapt, „regizat” de Cosmin Olăroiu: datoriile de 20 de milioane de euro ale firmei fiului său sunt către antrenorul român! „Eu l-am împrumutat”
Vezi galeria foto - 4 poze

Cosmin Olăroiu a explicat de a ajuns de fapt firma controlată în trecutul apropiat de fiul său Daniel, iar în prezent de iubita acestuia, Roxana, să înregistreze datorii de circa 20 de milioane de euro în 2022.

Adevărul despre colapsul financiar al lui Daniel Olăroiu! Totul e, de fapt, „regizat” de Cosmin Olăroiu: datoriile de 20 de milioane de euro ale firmei fiului său sunt către antrenorul român! „Eu l-am împrumutat”

Este vorba despre o firmă care administrează un complex rezidențial de lux, construit pe amplasamentul fostului hotel „Mamaia” în care actualul antrenor de la Al Sharjah a investit în vara anului 2021 nu mai puțin de 24 de milioane de euro.

În anul 2022, firma respectivă a ajuns să înregistreze datorii de 100 de milioane de lei, adică de circa 20 de milioane de euro, dar Cosmin Olăroiu a explicat acum că acele datorii nu reprezintă o problemă, întrucât beneficiarul lor este chiar el, după ce a împrumutat societatea pentru a se asigura că proiectul imobiliar va fi dus la bun sfârșit.

„Datoriile firmei sunt către mine, practic e ca și cum datoriile respective n-ar exista. Eu am împrumutat societatea, ca să se finalizeze proiectul imobiliar, și mai este un credit bancar. Deci nu e nicio problemă”, a spus Cosmin Olăroiu, citat de gsp.ro.

De ce nu a ajuns antrenorul de la Al Sharjah la o echipă importantă din Europa

Cosmin Olăroiu este unul dintre cei mai apreciați antrenori din zona Golfului Persic, iar modul în care Al Sharjah a anunțat prelungirea contractului tehnicianului român în vârstă de 54 de ani a arătat din plin acest lucru. Totuși, el nu a reușit niciodată să facă pasul spre o echipă importantă din Europa, iar recent a formulat o posibilă explicație a acestui fenomen.

„Trebuie să iei ce ți se oferă. Percepția noastră despre români este puțin diferită față de realitate. Având experiența asta afară de mulți ani, întâlnind mulți români, am remarcat că toți cred că noi suntem umili, foarte buni muncitori…

Noi suntem oamenii ăia care muncim, suntem umili, ne pot manevra ei cum vor. De asta o mare parte dintre români merg să muncească afară. Sunt percepuți ca oameni umili. Bine, și în alt fel, dar nu trebuie să vorbim despre asta.

Asta am vrut să fac, să schimb percepția (n.r. străinilor despre români). Noi nu suntem așa, dar așa ne percep ei. Românii au multe vârfuri, în fiecare meserie, dar e foarte greu să-i păstrăm din cauza conjuncturii din țară. Asta spun, sunt foarte buni acolo, dar e păcat că oamenii foarte buni activează acolo, că avem vârfuri în SUA, Germania, Canada sau Asia.

Dacă aveam posibilitatea asta (n.r. de a profesa în țară), dacă mediul oferea posibilitatea asta, ar fi fost extraordinar. Fiecare om poate contribui la valoarea țării respective, la creșterea ei din diferite puncte de vedere. Dar noi nu ne permitem lucrul ăsta ca țară.

Sau în medicină… cred că sunt alte priorități înaintea sportului. Ce era evident înainte de Revoluție este că aveam o preocupare extrem de mare pentru sport. Asta ne făcea cunoscuți în toată lumea.

Cred că ar fi reușit să vină cu alți jucători și să obțină o performanță apropiată. Era potențial, erau jucători cu potențial. Fiecare fabrică trebuia să aibă echipă. Jucai la IMGB… vai de capul meu, ce meciuri erau la Divizia B, cu Autobuzul, Rocar sau Progresul. Cred că erau meciuri mai tari la Divizia B decât în Divizia A în momentul ăla. Aveai cu ce să vii din spate. Academii, echipe de juniori… Îmi aduc aminte că la Steaua veneau la selecție sute de jucători în fiecare an, la fiecare grupă de vârstă. Atunci, din 1.000 de jucători, tu selecționai 20 cu care mergeai mai departe, dintre care doar 3-4 ajungeau la performanță.

Gândește-te că noi făceam 1.000 de atingeri pe zi, jucând la școală, la antrenamente, în pauze și tot așa. Alocai un timp mult mai mare exercițiului, fără să-ți dai seama. Cred că este vorba despre cele 10.000 de ore pe care trebuie să le aloci ca să ajungi bun într-un domeniu”, a spus Cosmin Olăroiu, conform sursei citate anterior.

Sursă foto: Instagram / sharjahfc

Publicat: 23 06. 2023, 23:28