Afacere imobiliară între miliardari. Frații Pavăl, arhitecții imperiului Dedeman, au bătut palma cu tatăl lui Patrick Mouratoglou pentru un teren de 59.000 de metri pătrați din Giurgiu, care a costat 2.950.000 de euro
Fondatorii Dedeman, frații Adrian și Dragoș Pavăl, au ajuns la o înțelegere cu tatăl lui Patrick Mouratoglou pentru achiziționarea unui teren de 59.000 de metri pătrați. Suma tranzacției e de-a dreptul uriașă.
Acesta se află în Giurgiu și va fi folosit, cel mai probabil, pentru ridicarea unui magazin. Retailerul a cărui activitate vizează comercializarea produselor pentru casă și grădină ar pătrunde astfel și în zona respectivă.
Frații Pavăl, afacere de milioane cu tatăl lui Patrick Mouratoglou. Au cumpărat un teren de 59.000 de metri pătrați
Terenul le-a aparținut până acum fostului diplomat Ion Maticiuc și miliardarului francez Paris Mouratoglou. Cel din urmă este tatăl omului care a pregătit-o pe Simona Halep până în momentul izbucnirii cazului de dopaj și se poate lăuda cu o avere de aproximativ 1,7 miliarde de euro.
Potrivit profit.ro, terenul situat pe strada Unirii nr. 30, în apropierea Vamei Giurgiu, la punctul de trecere spre Ruse (Bulgaria) a costat 2.950.000 euro. Frații Pavăl au făcut astfel un pas important pentru dezvoltarea rețelei de magazine Dedeman, care însumează 62 de magazine răspândite în aproape toată țara. Teleorman și Giurgiu sunt singurele regiuni neacoperite.
Spre deosebire de afaceriștii români, Paris Mouratoglou – ocupantul locului 74 în topul celor mai bogați francezi – s-a axat pe sectorul energetic, fiind fondatorul grupului de firme Eren, care a beneficiat în 2017 de o investiție de 237,5 milioane de euro din partea uneia dintre cele mai importante companii petroliere ale lumii, Total.
Frații Pavăl, undă verde pentru preluarea Stelei
În altă ordine de idei, despre Adrian și Dragoș Pavăl s-a speculat de nenumărate ori că ar fi interesați să preia CSA Steaua, echipă aflată în imposibilitatea de a promova pe prima scenă a fotbalului românesc tocmai din cauza formei de organizare. Anunțul făcut în iulie 2024, chiar prin vocea comandantului Ștefan Bichir, sporește șansele de reușită ale acestei mutări.
„Clubul Sportiv al Armatei Steaua este deschis la orice propunere din partea unui partener privat pentru a se constitui într-o asociație fără scop patrimonial, pentru a asigura din punct de vedere legal posibilitatea de a promova în Liga 1 de fotbal.
În situația ipotetică în care una sau mai multe entități va trimite o intenție clară privind asocierea, se vor stabili concret și condițiile care trebuie îndeplinite în fiecare dintre părți. Trebuie să vă menționăm că este imposibil în acest moment să vă comunicăm niște condiții clare. Au fost luate în calcul toate căile de a acționa din punct de vedere legal. S-a analizat și posibilitatea unui proces la Tribunalul Sportiv Internațional, dar numai după modificarea legislației primare existente”, se arată în documentul publicat de fanatik.ro.