Au abandonat 10.000.000 de euro la Arena Națională! Ce se ascunde în spatele unui maldăr de ciment şi fier
Arena Națională dispune și de o parcare supraterană imensă, dar construcția în care s-a investit suma de 10.000.000 de euro s-a transformat într-o ruină.
Parcarea supraterană nu e funcțională deoarece administrația Primăriei Generale nu a primit aviz de la ISU. Zona este necesară mai ales atunci când stadionul găzduiește meciuri la care vin zeci de mii de spectatori și cei mai mulți care vin din țară nu au unde să parcheze.
Parcarea de 10.000.000 de euro, abandonată la Arena Națională
Parcarea, ale cărei costuri de construcție au fost de 10 milioane de euro, zace în paragină deoarece administrația nu a reușit să primească avizul de funcționare. Dintr-o clădire imensă care putea produce foarte mulți bani atât în timpul meciurilor, cât și în restul timpului, a rămas doar un mastodont de beton care nu este utilizat de spectatorii care vin la Arena Națională.
Clădirea se întinde pe 32.000 mp și are o capacitate maximă de 1.250 de locuri. Deasupra parcării sunt amenajate terenuri de sport pentru fotbal, handbal, tenis și baschet.
Cei responsabili de parcare și obținerea avizelor din partea forurilor competente au fost reprezentanții Primăriei Capitalei. Din 2022, a fost pasată problema la Compania Parking și CSM București, care a preluat o clădire în ruină, cu spații devastate și toate sistemele distruse. Așadar, pentru a repune totul în ordine și a îndeplini condițiile ISU, este nevoie de noi investiții, ce se ridică la ordinul a câtorva milioane de euro.
Doar în perioada 2019-2022, Primăria Capitalei a alocat aproape 700.000 de euro pentru serviciile de mentenanță și curățenie a parcării supraterane care nu a fost niciodată funcțională.
„Servicii de mentenanță sisteme: valoarea Acordului Cadru nr. 172/25.02.2019 se ridică la suma de 2.358.414,00 RON/exclusiv TVA (valoarea celui mai mic Contract Subsecvent – 760.826,10 lei/exclusiv TVA; valoarea celui mai mare Contract Subsecvent – 818.819,10 lei/exclusiv TVA);
– În valoarea Acordului Cadru mai sus menționat sunt incluse și serviciile de pază;
– Servicii de curățenie: valoarea contractului, conform Ofertei Financiare a fost de minimum 96.104,45 și de maximum 1.153.253,38 lei”, se arată în răspunsul oferit de Direcția de Presă a Primăriei Capitalei celor de la sportpesurse.
Cu ce s-a ales pe cap CSM București de la Primăria Capitalei
Conducerea CSM București a preluat administrarea parcării supraterane de la Arena Națională. Momentan, se așteaptă fonduri de la Primărie, pentru a putea reabilita suprafața de deasupra clădirii, acolo unde se pot practica mai multe sporturi. În rest, clădirea va rămâne în continuare o ruină.
„Așteptăm să ni se aloce acum bugetul de la Primărie pentru a putea începe reabilitarea. Vrem să amenajăm din nou terenurile pentru antrenamentele de la rugby, baschet, kaiac. Iar când nu vor fi sportivii, să putem închiria”, a spus Cătălin Căluță, director administrativ CSM București.