Biodiversitatea, un subiect neinteresant pentru comunitatea internațională! Ce a făcut omenirea, în ultimii zece ani, pentru a opri un dezastru ecologic
Biodiversitatea este un subiect foarte important, care ne privește pe toți. Însă, din păcate, Organizația Națiunilor Unite susține că omenirea nu a făcut aproape nimic pentru a proteja fauna sălbatică, în ultimii zece ani.
În cadrul Convenției ONU asupra Diversității Biologice, care a avut loc în 2010 în Japonia, s-a întocmit o listă cu 20 de obiective ce au ca scop încetinirea degradării faunei sălbatice și a ecosistemelor care susțin viața.
Biodiversitatea, un subiect neinteresant pentru comunitatea internațională
Din păcate, în ultimii zece ani, nu a fost îndeplinit niciunul dintre cele 20 de obiective întocmite în cadrul Convenției ONU din 2010.
„Biodiversitatea se degradează într-un ritm fără precedent, iar presiunile care determină acest declin se intensifică. Niciunul dintre Obiectivele Aichi privind Biodiversitatea nu va fi îndeplinit pe deplin, amenințând la rândul său realizarea obiectivelor de dezvoltare durabilă și subminând eforturile de abordare a schimbărilor climatice.
La nivel global, niciunul dintre cele 20 de obiective nu a fost atinsă pe deplin, deși șase obiective au fost parțial atinse”, se arată în cea de-a cincea ediție a raportului Perspectiva Globală asupra Biodiversității, publicată marți, înainte de un summit al ONU pe această temă.
În raportul Living Planet 2020 publicat de World Wildlife Fund, zilele trecute, se constată faptul că 75% din suprafața terestră fără gheață a planetei a fost modificată semnificativ de activitatea umană. Cea mai mare parte a oceanelor este poluată și mai mult de 85% din suprafața totală a zonei umede a fost pierdută.