Cătălin Moroșanu, victima bullying-ului! Cum a comentat despre cazul de la Târgu Jiu, în care o fată de 13 ani a fost bătută și umilită de alte minore
Cătălin Moroșanu, luptător K1, a fost în copilărie victima bullying-ului.
Cel poreclit „Moartea din Carpați” a vorbit și despre cazul de la Târgu Jiu, în care o fată de 13 ani a fost bătută și umilită de alte minore, una dintre ele, de 14 ani, fiind reținută și acuzată de lovire sau alte violențe.
„Am fost rugat să comentez situația de la Târgu Jiu, cu micuța agresată de alte câteva fete. Din păcate, bullyinng-ul a devenit tot mai predominant în societate. De aceea am dus în ultimul an acea campanie națională anti bullying în școli. Am discutat cu peste 1.000 de adolescenți în această privință.
În copilărie, am fost și eu victima unor astfel de situații. Eram un copil de la țară, care nu avea un statut, iar ceilalți încercau de fiecare dată să mă jignească și să le fiu inferior. Mă simțeam neputincios de fiecare dată”, a anunțat Cătălin Moroșanu pe pagina sa de facebook.
Cătălin Moroșanu: „Totul s-a schimbat când am început cu sportul de performanță”
„Totul s-a schimbat când am început cu sportul de performanță. Sportul mi-a dat încredere în puterile mele, m-a făcut mai responsabil și mi-a arătat o direcție în viață. M-a învățat că pot fi un om puternic, un campion. Sportul te educă în cel mai pozitiv mod cu putință, transformându-te din victimă într-un adevărat luptător. Atenție, nu un viitor agresor, ci un om care se poate adapta situațiilor din societate.
Dragi părinți, trimiteți-vă copiii la sport. Încurajați-i să facă un sport. Din dorința de a-i proteja excesiv, le puteți face rău pentru că se vor lovi de răutățile societății. Sportul clădește caractere. Avem peste 1.000 de copii la sălile Scorpions, copii care au învățat să se apere în fața agresorilor și care acum pășesc în societate mult mai încrezători. Copii care pot deveni un adevărat exemplu pentru societate”, a mai afirmat luptătorul K1.
Bullying în România
Ministrul de Interne, Marcel Vela, a declarat, marţi, că în cadrul Poliţiei Române a fost înfiinţată Direcţia pentru Siguranţă Şcolară, care va fi alcătuită din 270 de poliţişti. „Poliţia Siguranţă Şcolară va avea o subordonare centrală, iar obiectul ei de activitate este strict legat de asigurarea protecţiei şi siguranţei elevilor şi a cadrelor didactice. Noua structură va preveni şi combate violenţa în şcoală, cu accent pe fenomenul de bullying, şi actelor de violenţă între elevi în interiorul şcolii, cât şi în proximitatea acesteia. Totodată, va monitoriza măsurile de siguranţă, va analiza fenomenele infracţionale din fiecare şcoală, va identifica riscurile şi problemele specifice fiecărei unităţi de învăţământ”, a anunțat Marcel Vela.