Caz cutremurător! O pacientă cu COVID-19, la un pas de externare, s-a spânzurat în baia spitalului

July 10, 2020 - San Antonio, Texas, USA - U.S Army critical care nurses 1st Lt. Charles Gilcrist and 1st Lt. Lauryn Hudgins from Urban Augmentation Medical Task Force - 627 work to provide medical care to a COVID-19 patient alongside Baptist Hospital medical staff, in San Antonio, Texas, July 10, 2020. The UAMTF is comprised of Soldiers with various medical specialties from the 627th Hospital Center, Fort Carson, Colo., and deployed to support San Antonio hospitals during the COVID-19 response. U.S. Northern Command, through U.S. Army North, is providing military support to states in need. (Credit Image: © Luis Deya/U.S. Army/ZUMA Wire/ZUMAPRESS.com)
Vezi galeria foto - 4 poze

Vești îngrozitoarea de la Chișinău. O pacientă cu COVID-19, internată în spital, s-a spânzurat în baie. Cei din familie sunt împietriți de durere și nu-și explică gestul. Femeia se simțea tot mai bine în urma tratamentului și ar fi plecat acasă la următorul test negativ.

O femeie de 48 a fost găsită spânzurată la Chișinău. A folosit furtunul de la duș pentru a-și duce la capăt planul teribil. Nimeni nu-și poate explica ce s-a întâmplat. Femeia se simțea bine în urma tratamentului împotriva COVID-19, nu avea alte boli, iar cei din familie i-au fost alături în toată această perioadă.

Medicii îi spuseseră că la primul test negativ poate pleca acasă. Din primele investigații se pare că pacienta a recurs la acest gest în urma unei dereglări a sistemului nervos, cauzată de un cheag apărut în urma infecției cu noul coronavirus, scrie antena 3.

Bolnavii cu COVID-19 pot fi afectați de un sindrom depresiv

Sunt studii care vorbesc despre faptul că bolnavii de COVID-19 pot suferi de depresie chiar în timp ce iau tratamentul care îi ajută să lupte cu virusul. Există chiar un interval critic: zilele 13 și 14.

„Femeia avea rude, era sunată de acestea și nu avea conflicte cu pacientele din salon sau cu lucrătorii medicali. Pentru noi acest caz este o lovitură.

Medicul curant plângea dimineața și spunea că s-a chinuit atâta timp să o salveze, iar când analizele erau bune, doamna a decis să facă procedeze la un așa pas. Timp de 15 ani de când lucrez, nu am mai văzut așa ceva”, a declarat pentru site-ul anticoruptie.md Veronica Țugulschi, șefa Unității de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Sf. Arhanghel Mihail.

Sistemul nervos, afectat de COVID-19

„Sunt foarte mulți pacienți care descriu stări halucinogene pe parcursul nopții. COVID-19 trece bariera hemato-cefalică şi afectează sistemul nervos central pe cale directă și indirectă și cel mai strașnic este că aceste manifestări pot inițial să nu fie, ele pot apărea când virusul se diminuează”, a mai spus medicul.

Publicat: 18 07. 2020, 16:51
Actualizat: 18 07. 2020, 16:56