România îi dă lui Mihăiță Neșu o pensie de 30 de ori mai mică decât statul olandez, deși este țara în care fostul fotbalist s-a născut.
Rămas paralizat în urma unui accident pe care l-a suferit în luna mai a anului 2011, Mihăiță Neșu primește 500 de lei de la statul român și 3.000 de euro de la cel olandez.
Viața lui Mihăiță Neșu s-a schimbat total în ziua de 10 mai 2011. Legitimat atunci la echipa olandeză FC Utrecht, fostul fundaș a suferit un accident la un antrenament și a rămas paralizat. A suferit mai multe intervenții chirurgicale, iar acum se deplasează cu fotoliul rulant. El a dezvăluit ce pensie umilitoare primește de la statul român.
„Eu iau 500 de lei pe lună și mai ia și ea (n.r. – sora lui) vreo 2.000 sau poate mai mult. Hai să spunem că luăm 3.000 amândoi. Practic, eu cu ea ar trebui să trăim de 3000 de lei și ea să aibă grijă de mine și să îmi dea de mâncare mie și ea să mănânce.
Să aibă grijă și de cele medicale. Așa trăiesc alții care n-au posibilități și eu nu pot să zic nimic. Sunt eroi! Nu-mi pot imagina cum…”, a spus sportivul, potrivit golazo.ro.
Fostul fotbalist a mai dezvăluit că are mulți prieteni în aceeași situație ca el, dar îi este rușine să-i întrebe cum se descurcă. El îi admiră, pentru că știe foarte bine că, în România, viața este foarte grea pentru persoanele cu dizabilități.
Neșu recunoaște că ajutorul substanțial vine din partea statului olandez, care-i plătește lunar o pensie de 3.000 de euro. Cheltuielile sunt imense, inclusiv cu asistentele care au grijă de el în fiecare dimineață.
Mihai Neșu continuă să se ocupe de construirea „Centrul de Recuperare Sfântul Nectarie”, aflat în localitatea Cihei, lângă Oradea, în care a investit, deja, 5.000.000 de euro.
El se duce zilnic pe șantier cel mai târziu la ora 9:00, cu excepția zilelor în care este nevoie să se deplaseze la diferite magazine de construcții, pentru a cumpăra cele trebuincioase.
Stă pe șantier până la ora 13:00, după care se duce la terapie, dar revine pentru alte două ore în cursul după-amiezii.
Centrul va oferi facilități complexe beneficiarilor. Vor exista posibilități de tratament și terapie (kinetoterapie, psihopedagogie terapeutică, terapie ocupațională, muzicoterapie, hidroterapie), dar și cazare pentru aproximativ 22 de persoane. Scopul proiectului său este de a ajuta oamenii în nevoie.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER