Călin Georgescu, favoritul lui Gigi Becali, a acordat un interviu ziarului britanic The Times și a vorbit despre Vladimir Putin.
Candidatul la alegerile prezidențiale nu a ezitat să discute despre NATO și UE.
Călin Georgescu, candidatul câștigător al primului tur al alegerilor prezidențiale din România, a acordat un interviu pentru The Times.
Interviul a durat în total 25 de minute și s-a desfășurat în întuneric, în câmp, în timpul unei pene de curent. Politicianul nu a ratat ocazia să facă haz de necaz: „dăm energie altora”. Discuția s-a ținut la casa de pe câmp a unui prieten din Izvorani.
Călin Georgescu a șocat lumea politică din România. Candidatul la prezidențiale a venit de nicăieri și a preluat conducerea în primul tur de scrutin.
Întrebat cum ar pune capăt războiului dintre Rusia și Ucraina, politicianul a dat un răspuns cât se poate de clar: „Nu este treaba noastră. Pe mine mă interesează românii”.
Deși România e un membru estic cheie al NATO, Georgescu e descris ca fiind un sceptic al alianței militare.
„Victoria surprinzătoare a lui Georgescu în primul tur al scrutinului de duminică a provocat temeri că acesta ar putea închide bazele NATO din România sau s-ar putea retrage complet din alianța militară.
Înclinarea către politica sa naționalistă sugerează că România este ultimul stat NATO de la granița cu Ucraina – după Ungaria și Slovacia – care cedează în fața relatărilor rusești privind conflictul”, notează autorul.
În încercarea de a-i mai liniști pe contestatari, politicianul și-a schimbat opiniile referitoare la Uniunea Europeană și NATO: „România este bine în NATO și UE. Dar vom negocia și dorim ca totul să fie în avantajul poporului meu”.
În ceea ce-l privește pe Vladimir Putin, Georgescu a recunoscut că l-a descris pe liderul de la Kremlin ca fiind un „patriot”.
Curtea Constituțională a decis renumărarea voturilor și ar putea chiar să ordone repetarea primului tur din decembrie, scrie autorul.
Georgescu, care se pregătește să o înfrunte pe Elena Lasconi în turul 2, a respins orice fel de îngrijorare: „Aceștia nu au fost troli sau roboți care au votat, ci oameni, ființe umane. Toate partidele folosesc social media. Fiecare a fost liber să comunice cum vrea.
După 35 de ani, poporul român știe ce vrea. Vrea bunăstare, are nevoie de sănătate, are nevoie de respect, are nevoie de suveranitate. Suveranitatea înseamnă independență economică și agricolă pentru România. Înseamnă hrană, apă și energie”.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER