Cătălin Cherecheș a primit în pușcăria din Germania în care se află în prezent anunțul dezastrului care i se pregătește în România, în contextul bine cunoscut în care a primit o pedeapsă de 5 ani de închisoare cu executare pentru luare de mită în formă continuată.
De asemenea după cum se știe deja foarte bine, fostul primar din Baia Mare, care, din această postură, a susținut din fonduri publice sportul local într-o oarecare măsură de-a lungul timpului, a fugit din țară după ce a aflat decizia definitivă, ajungând până în Germania, acolo unde a fost prins, în apropierea orașului bavarez Augsburg, înainte de a-și duce la bun sfârșit planul de a ajunge în Italia, întrucât deține și pașaport al acestei țări. Ulterior capturării, a fost trimis la închisoarea din Gablingen, iar a apoi a fost mutat la Munchen.
În încercarea de a-și îmbunătăți soarta în această speță, politicianul a depus împreună cu avocații săi o cerere de strămutare a competenței, cu scopul de a muta dosarul de la Curtea de Apel Cluj, cea care s-a pronunțat inițial în acest caz, la o altă instanță, de același grad, invocând o posibilă lipsă de imparțialitate în privința acestui prim verdict
Doar că, din nefericire pentru el, cererea lui Cătălin Cherecheș a fost respinsă de către Înalta Curte de Casație și Justiție, după cum informează gândul.ro. Decizia luată de magistrați este una definitivă, astfel încât practic fostul edil nu mai are căi de atac și va fi nevoit să își execute pedeapsa.
Respinge, ca nefondată, cererea formulată de petentul Cherecheş Cătălin privind strămutarea judecării cauzei ce formează obiectul dosarului nr. 2537/117/2016 al Curţii de Apel Cluj. Obligă petentul la plata sumei de 200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Fără cale de atac. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 7 decembrie 2023”, se arată în minuta publicată de instanță.
Răzvan Doseanu a explicat motivația care a stat în spatele formulării cererii de strămutare depuse și a prezentat argumentele care îl făceau să creadă că acest demers are șanse destul de mari de reușită, ceea ce nu s-a întâmplat însă în cele din urmă.
„Astăzi este termen pentru soluţionarea cererii de strămutare. Este vorba de solicitarea formulată anterior datei de 24 noiembrie, dată la care s-a dat hotărârea definitivă la Curtea de Apel Cluj. Deci, nu este o cerere de strămutare făcută ulterior. Nici nu s-ar fi putut dacă deja hotărârea era definitivă.
Din motive administrative, probabil că termenul a fost fixat după finalizarea cauzei la Curtea de Apel Cluj. Curtea de Apel Cluj s-a grăbit să termine dosarul înainte de soluţionarea cererii de strămutare. Poate fi un semn de lipsă de imparţialitate pe care noi l-am invocat. Dacă instanţa admite cererea de strămutare, atunci hotărârea dată în apel este desfiinţată şi practic apelul se rejudecă”, a spus avocatul lui Cătălin Cherecheș, potrivit news.ro.
Sursă foto: Instagram
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER