Clanul Caran, apropiat de fotbaliștii și de patronul de la CFR Cluj, „combinații” cu celebrul interlop „Rechinul”. Sute de milioane de dolari, „spălați” în SUA și Mexic de omul cu care s-au înhăitat
Clanul Caran, care este apropiat de fotbaliștii și de patronul de la CFR Cluj, ar fi făcut „combinații” cu celebrul interlop „Rechinul”, care a băgat spaima în autoritățile din Statele Unite ale Americii și Mexic.
Aflate în strânsă colaborare, cele două grupări mafiote are fi „spălat” sute de milioane de dolari, prin intermediul mai multor metode, cum ar fi achiziția de mașini scumpe și imobile, dar și prin investiții în criptomonede.
Cum a făcut clanul Caran, apropiat de fotbaliștii și de patronul de la CFR Cluj, „combinații” cu celebrul interlop „Rechinul”. Sute de milioane de dolari, „spălați” în SUA și Mexic
Autoritățile române au luat recent prin surprindere temutul clan Caran cu mai multe percheziții, în urmă cărora nu mai puțin de 12 persoane au fost arestate, între care și liderii Aurel, Costel şi Emil. Aceștia au fost plasați în spatele gratiilor pentru următoarele 30 de zile, sub forma de arest preventiv.
Ancheta este în plină desfășurare și este una de amploare, deoarece implică mai grupări mafiote. Se spune că liderii clanului Caran ar fi colaborat inclusiv cu Florian Tudor, interlopul român care a băgat spaima în autoritățile din Mexic și Statele Unite ale Americii.
Florian Tudor este cunoscut în lumea mafiotă drept „Rechinul” și s-a vehiculat că ar fi produs pe teritoriul nord-american nu mai puțin de 200 de milioane de dolari. Majoritatea banilor ar fi venit de pe urma clonării cardurilor, cei păgubiți fiind în principal turiștii din peninsula Yucatan, care merg acolo să se relaxeze pe litoral, în stațiuni precum Cancun, Cozumel sau Tulum. De asemenea, „Rechinul” ar fi ajutat și mai multe persoane, în schimbul unor sume de bani, să treacă în SUA, ilegal, peste granița mexicano-americană.
Florian Tudor a fost prins și arestat de autoritățile din Mexic, iar acum se speculează că din totalul de 200 de milioane de euro pe care i-a produs pe continentul nord-american, o parte ar fi ajuns și în România. Aici, clanul Caran avea misiunea de a spăla banii, prin diverse activități, cum ar fi cumpărarea de mașini scumpe și imobile, dar și prin investiții în criptomonede.
Potrivit as.ro, din banii produși ilegal de „Rechinul” ar fi ajuns 7 milioane de euro într-un portofel electronic controlat de clanul Caran. Încă 8 milioane de euro ar fi ajuns sub forma de bani lichizi, scoși de la bancomate din Olanda și transportanți în România cu mașina de către membri ai grupării.
Conform sursei citate, bazele conexiunii dintre clanul Caran și cel al „Rechinului” ar fi fost puse de unul dintre interlopii care au lucrat pentru Florian Tudor în Mexic, care se ocupa de asemenea cu clonarea de carduri.
Membrii din clanul Caran, apropiați de jucătorii de la CFR Cluj
Câțiva dintre membrii clanului Caran au fost observați în repetate rânduri în anturajul echipei de fotbal CFR Cluj, iar Nelu Varga s-a văzut nevoit să clarifice acest aspect prin intermediul unei reacții:
O declar oficial: nu am nicio legătură de business cu cei care fac parte din Clanul Caranilor. Nu suntem prieteni de familie, nu suntem în relații astfel încât să ieșim în mod săptămânal la petreceri sau să stăm împreună. Ne-am întâlnit doar de două ori! O dată la un meci de fotbal, a doua oară la acea petrecere de titlu, unde ei au venit pentru că erau prieteni cu jucătorii. Erau amici cu fotbaliștii și atunci ar fi fost culmea să le interzic acestora să nu-i aducă pe oameni la petrecere – Nelu Varga, finanțator CFR Cluj.
Clanul Caran a fost descris ca fiind cea mai puternică grupare interlopă din România. Printre infracțiunile de care sunt suspectați membrii acestuia se regăsesc următoarele: constituirea unui grup infracţional organizat, camătă, şantaj și tentativă de omor.