Europa se pregăteşte pentru sezonul rece, iar specialiştii avertizează asupra marelui pericol pe care îl reprezintă noul coronavirus. Conform specialiştilor de la Universitatea Johns Hopkins, lumea ar putea fi lovită de un val de decese din cauza temutului virus asiatic.
Şi România trece în aceste zile printr-un vârf al numărului de noi cazuri de îmbolnăviri.
„La prima vedere, perspectivele nu par prea sumbre. În timp ce cazurile raportate de coronavirus ating niveluri record, întrucât Europa suportă un „al doilea val”, decesele sunt încă cu mult sub vârful lor din aprilie”, scriu cei de la CNN.
Şi, totuşi, specialiştii se tem de ceea ce e mai rău. Potrivit sursei citate, aceştia se tem că sezonul rece va aduce nu doar viruşii de sezon, dar şi un nou impact dezastator al noului coronavirus.
Totul în contextul în care statele europene se tem să mai aplice măsuri dure de blocare a vieţii economice şi sociale, iar tinerii, care vor fi principalul vector de transmitere al virusului, nu mai vor să aplice normele de protecţie.
„Evident, nu avem cu adevărat alte modalități de a preveni circulația Covid, în afară de blocaje sau măsuri de distanțare socială și așa mai departe; nu avem încă un vaccin”, a spus Michael Head, cercetător principal în domeniul sănătății globale la Universitatea din Southampton din Marea Britanie, a declarat pentru CNN.
„Vom vedea o mulțime de cazuri, vom vedea o mulțime de spitalizări și o mulțime de sarcini pentru serviciile noastre de sănătate. Va exista și un număr mare de morți”, a adăugat acesta.
Head spune că Bulgaria, Croația, Malta, România și Spania înregistrează o creştere a mortalităţii, iar acest lucru nu este deloc un semnal bun, mai ales pentru cei din vârsta a treia.
„Vedem că ratele de cazuri la populațiile în vârstă și la populațiile vulnerabile cresc din nou în toate țările europene.
Deci, este un tipar foarte previzibil, de fapt, că în Marea Britanie, Franța sau Spania am văzut populații mai tinere afectate și apoi aproximativ patru până la șase săptămâni mai târziu … începem să vedem persoanele în vârstă infectate.
În multe privințe, credem că iarna ar putea fi o furtună perfectă. De aceea mi-aș dori să ne fi putut folosi vara mult mai bine, pentru a zdrobi cu adevărat virusul și pentru a ne asigura că suntem într-o poziție mai bună pentru el”.
Peter Drobac, medic şi fizician la Skoll Centre for Social Entrepreneurship din cadrul Oxford University, are ultimul cuvânt:
„În multe privințe, credem că iarna ar putea fi o furtună perfectă. De aceea mi-aș dori să ne fi putut folosi vara mult mai bine, pentru a zdrobi cu adevărat virusul și pentru a ne asigura că suntem într-o poziție mai bună pentru el”.
Israel a revenit la carantina totală în pandemie de coronavirus! Este prima țară care ajunge iar la măsuri foarte dure, pe fondul infecțiilor tot mai multe cu COVID-19.
Timp de aproximativ trei săptămâni, școlile și mall-urile din Israel vor fi închise, iar oamenii nu pot să plece departe de case. Decizia a intrat în vigoare de vineri, 18 septembrie, la ora locală 14:00, în ajunul vacanței de Rosh Hashana (Anul Nou evreiesc).
Cine este bătrânul care a strâns milioane pentru a-i ajuta pe cei infectați
Două companii importante de film din Marea Britanie, Fred Films și Powder Keg Pictures, au cumpărat drepturile pentru a transforma viața veteranului Sir Tom Moore într-o peliculă, el fiind cunoscut pentru implicarea sa în lupta anti-COVID din Regat.
Căpitanul Tom Moore, în vârstă de 100 de ani, a reușit să strângă 43 de milioane de euro pentru sistemul sanitar din Marea Britanie, mergând pe jos în grădina sa, acesta fiind un efort considerabil pentru condiția sa fizică fragilă.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER