Cum a ajuns să arate Alexandru Tudor la 53 de ani, după ce s-a apropiat de viața monahală. A primit o înaltă distincție de la Preasfințitul Părinte Macarie, chiar înainte să plece cu FCSB la PAOK

Romanian referee Alexandru Tudor blows the whistle during the UEFA Europa League first-leg Group L football match FC Augsburg v FK Partizan in Augsburg, southern Germany on October 1, 2015.,Image: 260702695, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no
Vezi galeria foto - 4 poze

Fostul arbitru Alexandru Tudor, ajuns la 53 de ani, a luat-o pe calea bisericească și recent a primit o înaltă distincție de la Preasfințitul Părinte Macarie.

Unul dintre cei mai cunoscuți arbitri români s-a retras de câțiva ani din activitate și a luat-o pe o cale la care mulți nu se așteptau. Alexandru Tudor a ieșit din lumina reflectoarelor și s-a apropiat mai mult de viața monahală. Înainte de a merge cu Gigi Becali la Salonic, fostul arbitru a primit o distincție de la Preasfințitul Părinte Macarie.

Cum arată Alexandru Tudor la 53 de ani: fostul arbitru a suferit o schimbare radicală

Alexandru Tudor este de nerecunoscut la aproape zece ani de când a renunțat la cariera de arbitru. Devenit omul de încredere al lui Gigi Becali, a pornit pe calea credinței. În urmă cu câțiva ani a transmis că presiunea din teren și stresul la care a fost supus în timp ce arbitra l-au făcut să se apropie mai mult de Dumnezeu.

La fotbal am descoperit credința. Cariera mea a fost ca o scară, dificultatea și presiunea din arbitraj m-au împins să caut ajutor. Am avut momente în care mergeam pe stradă și vorbeam de unul singur! Am avut un coleg arbitru care a albit într-o noapte! S-a trezit dimineața alb la cap! Înțelegeți?”, spunea Alexandru Tudor, pentru GSP.

Alexandru Tudor a primit o distincție onorifică din partea Episcopului Europei de Nord

Duminică a avut loc Sfânta Liturghie la biserica românească din Vejle-Kolding, Danemarca acolo unde Alexandru Tudor a fost în comunitatea de români cu prilejul unui eveniment organizat de Centrul de Tineret „Sfântul Voievod Ștefan cel Mare” al Episcopiei Europei de Nord.

Cu acest prilej, a fost organizat și un turneu de fotbal în scop caritabil la care au luat parte 12 echipe din Danemarca, Norvegia, Suedia, Germania și România.

Echipa parohiei românești din orașul danez Rynkøbing-Skjern a obținut Trofeul „Sfântul Voievod Constantin Brâncoveanu” care va fi așezat în Biserica Parohială Românească, recent achiziționată de comunitate. Pe locul al doilea s-a calificat Echipa Parohiei și Primăriei din comuna năsăudeană Spermezeu iar locul pe locul al treilea s-a aflat Echipa Parohiei din orașul danez Ikast, a transmis Episcopia Europei de Nord.

La final, Alexandru Tudor, alături de alți binefăcători, a primit Ordinul Eparhial „Crucea Nordului”.

Sursa foto: Episcopia Europei de Nord

Evenimentul a culminat cu Slujba Privegherii săvârșită sâmbătă noaptea, 28 septembrie 2024, în cinstea Sfântului Ierarh Nicolae și a Sfinților Martiri Brâncoveni, încununată cu Liturghia Arhierească săvârșită duminică, 29 septembrie 2024, de către Preasfințitul Macarie care a conferit arbitrului Alexandru Tudor și altor binefăcători, Ordinul Episcopal „Crucea Nordului”, se mai arată în comunicatul emis de Episcopia Europei de Nord.

Alexandru Tudor a mers alături de Gigi Becali și alți doi preoți la Salonic, acolo unde patronul FCSB vrea să îl viziteze pe Sf. Dimitrie așa cum a promis înainte ca echipa sa să pice cu PAOK în Europa League.

Publicat: 02 10. 2024, 16:35