Gigi Becali (65 de ani), milionarul care o finanțează pe FCSB, intervine în forță în legea Guvernului cu plafonarea plăților cash.
Latifundiarul din Pipera este obișnuit să aibă asupra lui sume mari de bani, iar de multe ori a fost surprins împărțind pe străzi bani nevoiașilor care apelau la el pentru a-i ajuta.
După ce Guvernul a decis să impună o lege care presupune plafonarea plăților cash, omul de afaceri care o finanțează pe FCSB a explicat de ce crede că această inițiativă nu va fi implementată cu succes.
„Cum să mă ajuți tu pe mine? Tu nu vezi cu legea cu banii cash că nu pot să o implementeze. Nu o să poată să implementeze legea cu banii cash. Nu poți să implementezi pentru că încalci legea, încalci Constituția”, a declarat Gigi Becali, conform Fanatik.
Noua lege care dorește plafonarea plăților cash în România a intrat în vigoare de la 1 noiembrie și are ca obiectiv reducerea evaziunii fiscale, doar că persoanele fizice, comercianții și companiile ar avea de suferit de pe urma acestei legi.
Românii nu vor mai putea plăti în magazinele de tip cash and carry mai mult de 2.000 de lei numerar, iar până să fie implementată această sumă limita era de 10.000 de lei.
Mai mult, plățile fragmentate în numerar către furnizori și servicii este interzisă prin lege. Suma care depășește 1.000 de lei pentru furnizori sau servicii și 2.000 de lei pentru magazine trebuie plătită cu cardul.
„Am transmis către bănci și transmit și acum mesajul – în România rata de intermediere e de 25%, raportul între depozite și împrumuturile pe care băncile le dau pentru investiții e de 70%, ca atare, în momentul de față băncile trebuie să sprijine economia, să capitalizeze sectorul de business ca să putem asigura dinamica economiei.
În aceste condiții, în care această măsură de plafonare a plăților cash, cu care nu am fost de acord de la început…. a fost măsura luată în coaliție, explicându-se la vremea aceea care sunt intențiile pentru care se adoptă, am discutat cu ministrul de Finanțe, am stabilit și în BPN, ca această măsură trebuie să fie revizuită cât mai curând. Nu avem o rețea de bancomate echitabil și distribuite așa cum ar fi necesar pentru oamenii de afaceri, pentru ei timpul e o resursă prețioasă, și pentru noi ca cetățeni e la fel.
Nu a fost luată decizia unilateral, am discutat-o și cu toții am înțeles atunci că e o decizie asumată care practic contribuie la reducerea evaziunii fiscale, dar eu nu cred că cetățeanul de rând e cel care contribuie la evaziune. Plafonul era la 10.000 lei, trebuie să vedem care e forma – ori să se revină la 10.000 lei, ori să se revină după consultare cu specialiștii”, a declarat Nicolae Ciucă, citat de Digi24.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER