Doctorul Vlad Ciurea dezvăluie alimentul care face minuni pentru sănătatea creierului. Nu se cultivă în România, dar are un efect inestimabil: „Are doar grăsimi bune”

Reputatul medic Vlad Ciurea recomandă cu încredere un aliment bogat în grăsimi. Acesta face minuni pentru sănătatea creierului și trebuie consumat cu regularitate.

În general, alimentele bogate în grăsimi nu sunt recomandate, însă fructul de avocado conține grăsimi bune, ce sunt benefice creierului și au multe alte beneficii pentru organism.

Doctorul Vlad Ciurea vorbește despre alimentul care face adevărate minuni pentru sănătatea creierului

Vlad Ciurea recomandă cu încredere consumul regulat de avocado pentru un creier sănătos. Este indicat și pentru persoanele cu valori crescute ale colesterolului, deoarece fructul de avocado este bogat în grăsimi sănătoase.

„Nu avem avocado la noi în țară, acest fruct este un fruct minunat pentru creier. Tot ceea ce spun acum este pentru creier. La baza grăsimilor sunt anumite substanțe.

Structura grăsimilor, cele de natură benefică pentru creier, și grăsimile grele, care nu sunt benefice pentru creier. În avocado se găsesc doar grăsimi bune!”, a spus medicul Vlad Ciurea.

Recomandările medicului Vlad Ciurea. Fructul de avocado nu se consumă singur

Pe lângă avocado, profesorul Ciurea recomandă și consumul regulat de semințe de dovleac și al legumelor crude pentru un creier sănătos. Astfel, avocado nu trebuie consumat de unul singur, organismul are nevoie și de o dietă variată, bogată în vitamine și în minerale.

„Semințele, și eu pledez pentru semințele de dovleac, sunt foarte bune pentru creierul uman. Toate vegetalele, toate legumele, sunt foarte bune. Pentru că aduc un aport de anumite substanțe, numite aminoacizi, și alte substanțe care intră în compoziția transmițătorilor.

Între două celule nervoase se află ceea ce numim sinapsă. La această sinapsă se află neurotransmițătorii. Neurotransmițătorii funcționează pe baza alimentelor. Chimismul din alimente se duce acolo. Și se sintetizează. Dacă noi nu am dat chimismul necesar, sinapsa nu funcționează”, a mai explicat prof. dr. Vlad Ciurea la Antena 3 CNN.

Publicat: 21 05. 2024, 13:43