Fostul șef al LPF, Dumitru Dragomir, a fost trimis în judecată, alături de peste 40 de persoane, pentru evaziune, delapidare și spălare de bani, cu un prejudiciu de circa 5,4 milioane de euro, Dragomir fiind acuzat și de nereguli în legătură cu vânzarea drepturilor TV pentru meciuri de fotbal.
Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Capitalei, rețeaua evazionistă vizată în acest dosar a funcționat timp de cinci ani, între 2009 și 2014, fiind folosite 17 societăți comerciale de tip „fantomă”. Anchetatorii descriu, în actul de sesizare a instanței, modul în care a funcționat această rețea și spun că mecanismul infracțional a fost unul împărțit în cinci etape.
Fostul președinte al Ligii s-a apărat încă o dată la televizor, explicând de ce nu a fost arestat preventiv și de ce, în ciuda faptului că este anchetat, șansele să ajungă la închisoare sunt minime.
„Cătușe nu mi-au pus. Am peste 65 de ani și nu au voie. Fraierilor le mai pun cătușe. Cine știe lege nu pățește nimic, le-am zis. S-au grăbit când mi-au dat 24 de ore. E ceva să pară pompos, dar eu nu joc în piesa asta. În sarcina mea cade delapidarea, care nu există, și evaziunea, care s-a făcut după plecarea mea de la Ligă.
Nici Liga nu a greșit, din punctul meu de vedere. Nu joc în filmul ăsta, altfel eram de mult la „bahaus”. Habar n-am când începe procesul. Mă voi duce, mă voi prezenta cu acte, cu toate că unele lipsesc, deși eu m-am dus la Procuratură cu ele.
Am sechestru din partea lui Mititelu pe tot ce am, am și din partea asta tot pe tot ce am. Pentru gura mea spurcată mi-ar lua ăștia tot. Cine n-are dosar acum, nu are valoare„, a spus Dumitru Dragomir pentru Dolce Sport.
Implicarea lui Dumitru Dragomir în acest dosar a apărut în iunie 2011, când acesta, în calitate de președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), i-a determinat pe membrii Adunării Generale a LPF să aprobe încheierea unui contract de mandat cu SC Capital Properties SRL. Contractul se referea la vânzarea drepturilor de televiziune aferente pachetelor de meciuri 3, 4, 5, 6, 7 și 9, pentru sezoanele competiționale 2011/2012, 2012/2013, 2013/2014. Dragomir, susțin procurorii, a făcut acest lucru „cunoscând faptul că prestațiile înscrise în contractul de mandat respectiv nu aveau să fie executate în fapt (aceste prestații nemaiputând fi, de altfel, executate, întrucât oferta SC RCS RDS SA fusese deja depusă)”.
La 7 aprilie, Dumitru Dragomir și oamenii de afaceri Mihai Corbu și Radu Arhire au fost reținuți, iar Tribunalul București a decis, o zi mai târziu, cercetarea primului în stare de libertate, iar a celorlalți doi, în arest preventiv.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER