Dubai, orașul unde vrea să dea lovitura Paszkany – „Raiul” investitorilor în construcții, finanțe și turism
Arpad Paszkany a anunțat că renunță la afacerile din România și să investească în Dubai. Patronul lui CFR Cluj așteaptă oferte concrete să vândă clubul din Gruia. ProSport vă prezintă, pe scurt, câteva curiozități despre Dubai, capitala Emiratelor Arabe Unite
„Dubai este noua mea destinație de bussines”, a fost declarația lui Paszkany, care a luat prin surprindere, în această dimineață, fenomenul fotbalistic din România. Patronul CFR-ului caută noi posibilități de afaceri în Emiratele Arabe Unite, în Dubai, orașul care este numit „capitala shoppingului din Orientul Mijlociu”.
Cea mai înaltă clădire din lume, Burj Khalifa Foto: Wikicommons
Acolo unde în urmă cu 50 de ani era un deșert secetos, șeicul Mohammed bin Rashid al Maktoum a pus bazele a ceea ce astăzi este un paradis fiscal pentru foarte mulți afaceriști. Paszkany se duce într-un loc unde mediul de afaceri este foarte dinamic. Nu există taxe pe venit și pe profit, iar legislația favorizează comerțul cu bunuri și dreptul la proprietate. Tocmai din acest motiv, Dubai este un loc unde clădirile continuă să se înmulțească, iar tot mai mulți oameni de afaceri caută să își mărească profiturile. Alții preferă Dubaiul pentru a-și cheltui averea pe luxul pe care banii șeicilor l-au creat.
Insula Jumeirah Foto: Wikicommons
Unul dintre principalele motive pentru care Dubai este un loc bun pentru oameni de afaceriști este că populația se află în continuă creștere. În urmă cu 20 de ani, în Dubai trăiau aproximativ 500 de mii de oameni, iar în prezent numărul acestora este de patru ori mai mare, fiind astfel la fel de mare precum capitala României, București.
Luxul e la el acasă
Având în vedere că Dubai este locul unde se „învârt” foarte mulți bani, luxul este ceva întâlnit la tot pasul. Burj Al Arab este una dintre cele mai cunoscute clădiri din lume, fiind considerat „singurul hotel de șapte stele de pe mapamond”. El este construit pe insula artificială Jumeirah, care are o formă de palmier și care este conectată de oraș printr-un pod curbat. Totodată, Dubai iese în evidență și prin cea mai înaltă clădire din lume, Burj-Khalifa, care măsoară 829,8 metri, în înalțime. Spre comparație, cea mai înaltă clădire din România, Sky Tower, din capitală, are 137 de metri.
Hotelul Burj Al Arab, singurul hotel de șapte stele Foto: Wikicommons