Eugenie Bouchard a ajuns în semifinale la „sportul tăticilor disperați”. Care e noua pasiune a canadiencei

Eugenie Bouchard / foto Profi Media
Vezi galeria foto - 40 poze

Eugenie Bouchard nu a abandonat tenisul, dar este din ce în ce mai puțin prezentă în competițiile WTA sau ITF. Canadianca ajunsă la 30 de ani și-a descoperit însă o nouă pasiune: pickleball.

O pasiune care a dus-o pe Eugenie Bouchard până în semifinalele PPA Tour, circuitul profesionist de pickleball, care se desfășoară în California.

Eugenie Bouchard e pasionată de pickleball

Bouchard luptă acolo cu cele mai bune jucătoare de pickleball din lume și are o șansă mare de a deveni numărul 1 mondial în acest sport.

În 2024, Bouchard s-a concentrat mai mult pe pickleball, iar eforturile ei se văd. La tenis a jucat doar patru meciuri: 2 victorii și 2 înfrângeri. După cum mărturisea la începutul anului, ea a decis să se aplece mai mult spre pickleball, deoarece avea cunoștințe mai reduse în ceea ce privește acest sport, devenit extrem de popular printre americani.

Pickleball-ul este un sport cu palete, care a apărut în vara anului 1965, în Bainbridge Island, undeva lângă Seattle. El a fost inventat de un grup de tătici disperați, pe nume Joe Pritchard, și vecinii săi, Bill Bell și Barney McCallum, care se aflau în căutarea a noi modalități de a-și distra copiii pe parcursul vacanțelor de vară.

Numele se pare că provine de la Pickles, câinele unuia dintre tații fondatori.

În varianta actuală a jocului, pickleball se joacă atât outoor cât și indoor, pe un teren de dimensiunile unui teren de badminton, cu un fileu la mijloc, ridicat la o înălțime de 86 cm (deci puțin mai jos decât cel de tenis, unde înălimea fileului la centru este de 91,4 cm).

Fileul mai jos face parte din farmecul acestui sport, care devine astfel mult mai accesibil jucătorilor de toate vârstele. Paletele de lemn (sau de grafit, care sunt mai scumpe) pot fi achiziționate din magazinele de sport.

Greutatea paletelor de pickelball este de aproximativ de 300 de grame și sunt ceva mai mici decât rachetele de tenis. Învelișul de lemn produce un sunet specific la lovirea mingii.

Publicat: 11 10. 2024, 09:17