Alexis Beka Beka (22 de ani) a fost pe punctul de a se sinucide, iar acum un psiholog care a lucrat cu mulți sportivi a explicat ce l-a împins pe fotbalistul lui OGC Nice la acest gest.
La numai 22 de ani, Alexis Beka Beka, fotbalistul francezilor de la OGC Nice, a amenințat cu sinuciderea.
Acesta a stat nu mai puțin de trei ore și jumătate pe marginea unui pod, amenințând că se aruncă în gol de la peste 100 de metri. Acesta ar avea probleme personale, fiind dezamăgit în dragoste de fosta lui parteneră de viață, dar starea psihică instabilă în care se află ar avea la bază și un alt motiv, de natură sportivă.
Fotbalistul nu a jucat deloc pentru OGC Nice în acest start de sezon din Ligue 1, iar postura de rezervă l-ar fi făcut să simtă că nu mai este important pentru club, apreciază psihologul Meriem Salmi.
Acesta ar fi intrat în depresie de mai multe săptămâni, iar vineri a fost la un pas de a-și pune capăt zilelor. Acesta s-a urcat pe un pod și a amenințat că se aruncă în gol de la peste 100 de metri, cădere ce i-ar fi curmat cu siguranță viața. În cele din urmă, Alexis Beka Beka a fost convins de negociator și de fosta lui iubită să renunțe la acest gest și a coborât în siguranță.
Meriem Salmi, un psiholog cunoscut din Franța, care a lucrat cu mai mulți sportivi, a explicat că starea de depresie nu poate fi combătută nici măcar de sumele mari de bani pe care le încasează sportivii de top, care suferă de multe ori când nu mai performează sau nu mai sunt în „prima linie”.
„În fotbal, totul se poate derula foarte repede. Ești pe banca de rezerve și, dintr-o dată, ai impresia că nu mai faci parte din club.
Depresia e considerată un tabu printre sportivi. Să mergi la psiholog e semn de slăbiciune, de nebunie. În lumea campionilor, e și mai rău. E o imagine negativă. E o rușine.
Un jucător devenit rezervă se va simți la fel de rău, chiar dacă va câștiga un milion de euro pe zi. Banii nu sunt un antidot la suferință. Când te cuprinde, depresia e teribilă.
Ne ocupăm de corpurile sportivilor cu preparatori fizici, kinetoterapeuți, osteopați. Dar depresia e rana creierului. Și trebuie să ne ocupăm de creierul sportivilor ca de corpul lor”, a explicat psihologul Meriem Salmi, potrivit L’Equipe..
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER