„Face minuni”. Mihaela Bilic a dezvăluit alimentul care se consumă „cu pumnul” și care are un efect uimitor asupra sănătății noastre
Mihaela Bilic a spus care este alimentul ce are un efect uimitor asupra sănătății noastre. Ce recomandări are medicul nutriționist pentru cei care doresc să-și mențină starea de bine a organismului.
Nucile joacă un rol important în prevenirea afecțiunilor neurologice. Acizii grași omega-3 au efecte antiinflamatorii și antioxidante, contribuind pozitiv la îmbunătățirea memoriei și concentrării.
Mihaela Bilic dezvăluie efectele pe care le are consumul de nuci asupra organismului
Renumitul medic nutriționist Mihaela Bilic ne recomandă să includem nucile în alimentația noastră de toamnă, descriindu-le drept un „concentrat nutritiv valoros”.
Trecerea la un nou sezon provoacă modificări metabolice în organism și influențează apetitul. Astfel, când temperaturile scad și zilele devin mai scurte, simțim o creștere a poftei de mâncare și o tendință de a prefera alimente mai sățioase și mai bogate în grăsimi.
Este firesc să se întâmple așa, deoarece acest fenomen este dictat de instinct, similar cu modul în care urșii se pregătesc de hibernare. Organismul nostru anticipează frigul și caută să își „izoleze” țesuturile cu grăsime, cel mai eficient izolator și combustibil intern pe care îl poate utiliza.
Conform specialistului, nucile sunt un concentrat de proteine vegetale, grăsimi mono și poli-nesaturate, vitamine din grupul B, minerale (potasiu, magneziu, calciu, fier, fosfor, zinc, cupru, seleniu) și fibre.
Nucile au un impact pozitiv direct asupra colesterolului, datorită acizilor grași nesaturați, vitaminei E, mineralelor și fibrelor pe care le conțin, acestea contribuind la îmbunătățirea profilului lipidic al sângelui. De asemenea, nucile sunt bogate în fitosteroli și compuși fenolici, care pot fi la fel de eficienți ca medicamentele pentru reducerea colesterolului, explică medicul Mihaela Bilic.
Consumul de nuci previne apariția bolilor neurologice: „Face minuni pentru sanatatea noastră”
Nucile joacă un rol esențial în prevenirea afecțiunilor neurologice, datorită acizilor grași omega-3, care au proprietăți antiinflamatorii și antioxidante, având un efect benefic asupra memoriei și concentrării. În plus, omega-3 contribuie la reducerea riscului de apariție a bolilor neurodegenerative, precum maladia Alzheimer.
Deși nucile sunt bogate în calorii, ele conțin grăsimi „bune” și fibre, care oferă o senzație rapidă de sațietate. Acesta este motivul pentru care consumul de nuci nu duce la creșterea în greutate.
„Un pumn de miez de nucă face minuni pentru sanatatea noastră”, concluzionează medicul Mihaela Bilic.
Cu toate acestea, nucile au un conținut caloric ridicat, aproximativ 650 de calorii la 100 de grame. De aceea, este recomandat să consumăm maximum 15-20 de nuci pe zi.
Mai mult, studii recente sugerează că nucile pot avea un efect prebiotic, oferind beneficii pentru sănătatea sistemului gastrointestinal.