George Nicolescu, omul care a compus imnul FCSB când Gigi Becali era în pușcărie, a murit la 74 de ani! Era celebrul pentru șlagărul „Eternitate”
George Nicolescu, celebru pentru șlagărul „Eternitate”, a murit la vârsta de 74 de ani, după ce starea de sănătate a celui care a compus imnul celor de la FCSB s-a înrăutățit în spital.
Muzicianul a mai compus, de asemenea, imnul echipei-fanion din orașul său natal, Petrolul Ploiești, în urmă cu 22 de ani.
George Nicolescu, omul care a compus imnul FCSB când Gigi Becali era în pușcărie, a murit la 74 de ani! Era celebrul pentru șlagărul „Eternitate”
Compozitorul imnului celor de la FCSB, Petrolul Ploiești și al Gloriei Buzău, George Nicolescu, s-a stins din viață, astăzi, la vârsta de 74 de ani. Solistul de muzică ușoară a fost operat vinerea trecută, însă starea sa de sănătate s-a agravat și a dezvoltat bronhopneumonie. Din nefericire, medicii nu au reușit să îi salveze viața.
Înainte ca Gigi Becali să fie arestat, latifundiarul i-a cerut lui George Nicolescu să compună un imn pentru echipa „roș-albastră”, iar acesta nu a putut refuza.
„N-aveam cum să-i refuz, era un act artistic pentru echipa-fanion a României! Acum, că Gigi e la puşcărie, a rămas să mai vorbesc cu Vali Argăseală”, a mărturisit George Nicolescu, la acel moment, potrivit Libertatea.
Mesajul de adio din partea Petrolului Ploiești
Petrolul Ploiești, echipa din orașul natal al solistului, a transmis un mesaj de rămas-bun pe pagina oficială a clubului.
„Ramas bun, George Nicolescu!
Maestrul George Nicolescu, cel care a dat naștere imnului Petrolului Ploiești, s-a stins din viață, astăzi, la vârsta de 74 de ani.
Născut în Ploiești, pe 12 martie 1950, George Nicolescu s-a remarcat cu vocea sa caldă, plina de emoție, lansând, de-a lungul anilor, o serie de șlagăre arhicunoscute, precum «Eternitate», «Prefă-te inimă în stea» sau «Cântec pentru sănătatea ierbii»!
În 2002 a compus și interpretat imnul Petrolului, echipa sa de suflet, pe care, ulterior, a avut ocazia să-l cânte și de pe scenă, la inaugurarea noului stadion «Ilie Oană».
Rămas bun, Maestre! Condoleanțe familiei îndoliate!”, arată comunicatul emis pe pagina de Facebook al „lupilor galbeni”.
Cine a fost George Nicolescu
Potrivit Agerpres, muzicianul s-a născut la Ploiești, în 1950 și a suferit de defecte de vedere. Totuși, acest aspect nu l-a împiedicat să își parcurgă studiile. Mai mult, a urmat Facultatea de Limbi Romanice, pe filiera Franceză-Română și, ulterior, a predat limba franceză în școala de nevăzători din Buzău.
George Nicolescu a fost remarcat în muzică din tinerețe, câștigând, în 1970, premiul „Tinereţe pe portativ”, la Cluj. Solistul a cântat la Cenaclul „Flacăra”, iar, ulterior, a fost solist vocal al Casei Tineretului din Buzău.
Pe lângă melodiile dedicate celor trei formații din fotbalul românesc, George Nicolescu este recunoscut pentru cântecele „Ordinea de zi” (1984) „Prefă-te inimă în stea” (1984), „Cântec pentru sănătatea ierbii” (2002) și „Eternitate” (2009).
Ultima melodie publicată de artist, „Viața-i de vină”, a fost lansată în anul 2012.