Spitalul Clinic de Urgență pentru copii „Maria Sklodowska Curie” din Capitală a fost miercuri gazda unui eveniment ce a venit să încheie cu brio prima serie de modernizări. Toată povestea a început acum patru ani. Mai precis, în 2010, Mihai Georgescu, solistul trupei Bere Gratis, și Gică Hagi organizau un meci caritabil, din care reușea să strângă aproximativ 100.000 de euro. Inițiativa a continuat cu un concert de succes, în urma căruia suma strânsă a ajuns la 500.000 de euro.
– Hagi a răspuns că „totul e posibil” atunci când a fost întrebat dacă Dinamo are șanse să întoarcă în această seară (20:30, live pe ProTV) rezultatul meciului din tur cu Steaua (2-5)
– „Cu echipa mare ne batem… acolo jos”, a comentat fostul decar al Naționalei situație din Liga I a echipei sale, Viitorul (loc 17, cu 27 de puncte, la egalitate cu FC Brașov)
Banii au fost investiți în sectorul sănătății. Mai precis, spitalul „Marie Curie” a finalizat în ultimele zile un lanț întreg de îmbunătățire a liniei de oncologie pediatrică. La conferința de presă au fost prezenți Gheorghe Hagi, Mihai Georgescu, alias „Miță”, ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, și medici din cadrul unității medicale. Cum era și normal, Gică Hagi a monopolizat blițurile fotoreporterilor prezenți la conferința de presă, deși discursul de deschidere i-a aparținut ministrului Sănătății, Nicolae Bănicioiu. „Îi mulțumesc domnului Gheorghe Hagi pentru ajutor. A făcut și continuă să facă multe lucruri bune nu numai în fotbal, ci și în țară”, a fost mesajul de mulțumire transmis de Bănicioiu, care a plecat de la eveniment după nici 10 minute, din cauza unei ședințe programate la Guvern. Până ca Hagi să preia cuvântul, medicii au fost cei care au continuat: „Ne dorim un bloc operator. Mai este mult de lucru aici. Investiția se află la jumătate. Am hotărât să organizăm această conferință pentru a vă putea arăta pentru ce am strâns banii din 2010″.
Hagi a primit o plachetă specială
Actualul patron de la Viitorul Constanța a comentat situația grea prin care trec copiii bolnavi din țară: „Când este vorba de lucruri sociale, care implică segmentul juvenil, trebuie să facem orice pentru a-i ajuta pe copii. Este vorba de sprijinul oferit și de încercările noastre de a crea un mediu favorabil. Dacă nu se întâmplă acest lucru, vor apărea necazuri, iar dacă apar necazuri, atunci vorbim de spitale”, a spus Hagi, completând cu o scurtă caracterizare a sa. „Ă‚sta sunt eu. M-ați cunoscut de mic. Știți că am plecat de jos și v-am spus mereu că am avut profesori buni, care m-au sprijinit. Asta încerc și eu să fac acum”. La final, finanțatorul Viitorului a încheiat cu o declarație care a mai destins atmosfera. „Da, cât o să mai pot, o să mai joc fotbal cu voi, pentru copii”.
Înainte de a părăsi sala, Gică Hagi a primit și o plachetă pe care era inscripționat numele său, în semn de mulțumire pentru ajutorul acordat în tot acest timp spitalului.
Cele trei principii de bază ale lui Hagi: „Sănătate, cultură și sport”
După conferința de presă susținută, Gică Hagi a zăbovit câteva momente înainte să meargă către zona în care urma să fie tăiată panglica. „Regele” a vorbit despre importanța evenimentului, despre cât de important este ajutorul oferit copiilor, dar a zăbovit puțin și asupra situației în care se regăsește echipa sa, Viitorul, comentând și derbyul Dinamo-Steaua.
Cum te simți acum, la sfârșitul unei etape în care s-au realizat atât de multe investiții în acest spital?
Pentru mine, pentru toată lumea este foarte important. Fiecare copil are nevoie de sprijin. Trebuie să fii în spatele lui, trebuie să fie ocrotit, iar apoi să se dezvolte într-un mediu sănătos din punct de vedere social, pentru ca apoi să avem pretenții să fie bun. Dacă nu există aceste lucruri, e greu să avem pretenții ulterior.
Urmează o perioadă grea, cu o luptă agitată la retrogradare…
Nu e agitată. Pentru mine, proiectul meu e agitat. Până la urmă, e normal, fiindcă e vorba de echipa mare. Dar, în rest, lucrurile merg bine. Noi muncim în fiecare zi. Avem de dezvoltat copii. Proiectul meu se bazează pe copii și juniori, formare, dezvoltare și perfecționarea copiilor, astfel încât să oferim jucători de mare performanță. Suntem cei mai buni. De altfel, întreținem și loturile naționale, care sunt jucători importanți. Ultima, o mai reamintesc încă o dată, vă spun că suntem campioni naționali la juniori. Deci, undeva suntem. Cu echipa mare ne batem acolo jos.
Ce anticipezi la Dinamo-Steaua?
Tradiție, emoții, pasiune, dorința de a fi cel mai bun. Cu aceste ingrediente merge suporterul la stadion, să arate că el este cel mai bun. E un meci așteptat, meci care deșteaptă tot ce are mai bun într-o țară. Toată lumea îl privește și sperăm să fie un meci frumos, cu toate că este un meci retur. Nu știu dacă mai poate să întoarcă Dinamo rezultatul. Totul e posibil în fotbal… Totul e posibil.
Steaua a suferit o pierdere importantă, a murit Mitică Neagu…
Da, am aflat și eu. Dumnezeu să-l ierte. Ne-a ajutat, a avut grija noastră. Ni-l vom aminti întotdeauna, un om extraordinar, un suflet bun.
Articol scris de Mădălin Răducu
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER