Gino Iorgulescu nu iartă nimic: a luat, în medie, 6.266 lei pensie în ultimul an, dar a dat Casa de Pensii în judecată pentru că nu i-a luat în calcul peste 20 de ani de cotizare! Decizia Tribunalului obligă Statul să îi dea mai mulți bani președintelui LPF
Gino Iorgulescu a câștigat definitiv procesul pe care-l avea cu Casa de Pensii. Tribunalul Ilfov a obligat instituția să-i ia în calcul președintelui LPF perioada de cotizare dintre 01.08.1979 și 01.04.2001.
Gino Iorgulescu nu iartă nimic: a luat, în medie, 6.266 lei pensie în ultimul an, dar a dat Casa de Pensii în judecată pentru că nu i-a luat în calcul peste 20 de ani de cotizare! Decizia Tribunalului obligă Statul să îi dea mai mulți bani președintelui LPF
Pe lângă procesul din ultimii patru ani, în care a fost implicat fiul său, după ce a omorât un invdivid în urma unui accident auto, în timp ce era sub influența substanțelor interzise și a alcoolului, Gino Iorgulescu a mai dus în paralel o bătălie în instanță. Pe 27 septembrie 2022, fostul jucător al Sportului Studențesc a dat în judecată Casa de Pensii Ilfov pentru că nu i s-a calculat o perioada de 22 de ani în care a contribuit.
Gino Iorgulescu a fost nevoit să recurgă la acest gest pentru că și-a pierdut cartea de muncă, iar Casa de Pensii nu a luat în calcul copiile actului original. Cu toate acestea, chiar și fără perioada de 22 de ani, actualul președinte al LPF avea o pensie consistentă. Mai precis, încasa 6.266 de lei pe lună, după cum se arată în declarația de avere, în timp ce salariul de la Liga Profesionistă de Fotbal este de 36.700 de euro lunar.
Numai că, de această dată, Gino Iorgulescu a avut câștig de cauză. A demonstrat că decisia de pensionare a fost nelegală și că nu a fost niciun fundament ca perioada 01.08.1979 – 01.04.2001 să nu fie luată în calcul. În consecință, Casa de Pensii a fost obligată să revizuiască drepturile de pensie ale lui Gino Iorgulescu și să emită o nouă decizie, retroactiv, începând cu 16.06.2022.
În acest sens, instanța a venit și cu o motivare:„în situaţia în care dovada vechimii în muncă nu se poate face cu carnetul de muncă în original, perioadele prevăzute la art. 13 lit. a) se pot valorifica pe baza informaţiilor existente în arhiva electronică creată în temeiul Hotărârii Guvernului nr. 1.768/2005 privind preluarea din carnetele de muncă a datelor referitoare la perioadele de stagiu de cotizare realizat în sistemul public de pensii anterior datei de 1 aprilie 2001, cu modificările şi completările ulterioare, informaţii certificate potrivit procedurii stabilite prin hotărâre a Guvernului”.