Novak Djokovic a avut parte de un tratament drastic din partea autorităților australiene criticate de actualul premier pentru că nu i-au permis sârbului să își vadă preotul ortodox de Crăciun.
Premierul Anthony Albanese a vorbit deschis despre tratamentul aplicat fostului lider mondial ATP, în 2022, și a dezvăluit că lui Novak Djokovic i-a fost interzis să vadă un preot ortodox în timpul „detenției” de la Australian Open.
În perioada de vârf a pandemiei care a afectat întreaga lume, Novak Djokovic a fost vehement cu privire la vaccinare și nu a vrut să accepte să se vaccineze pentru a putea lua parte la turneele ATP. Deși primise o scutire medicală chiar înainte de startul Australian Open 2022, Djokovic s-a văzut nevoit să își petreacă Crăciunul (majoritatea creștinilor ortodoxi serbează pe 7 ianuarie) izolat în camera de hotel deoarece atunci când a ajuns la Melbourne scutirea medicală nu a mai fost acceptată de autorități. Astfel, el a fost reținut la un hotel pentru imigranți, primind apoi o interdicție de trei ani în Australia.
Premierul australian a dezvăluit că autoritățile nu au tratat tocmai corect situația lui Novak Djokovic, fiind greu de justificat faptele acestora. Sârbului i-a fost refuzată cererea de a vedea un preot ortodox înainte de sărbători, fapt care l-a uimit pe Anthony Albanese.
„Am vorbit despre asta atunci. Mi s-a părut uimitor că, înainte de Crăciun, lui Novak Djokovic i s-a refuzat de către guvernul federal de atunci oportunitatea de a se vedea cu preotul ortodox în acea perioadă. A fost ceva ce cred că a fost greu de justificat”, a spus Anthony Albanese, potrivit Dailymail.
Restricțiile impuse sârbului au fost ridicate în 2023, an în care a și revenit la Australian Open, turneu la care a obținut al zecelea succes. Trauma trăită de jucătorul sârb încă îl macină și la trei ani de la acel eveniment.
„Ultimele două ori când am aterizat în Australia, să trec prin controlul pașapoartelor și imigrație – am avut o mică traumă de acum trei ani. Și unele urme încă rămân acolo când trec controlul pașapoartelor, doar verificând dacă se apropie cineva din zona de imigrare. Persoana care îmi verifică pașaportul – are de gând să mă ia, să mă rețină din nou sau să mă lase să plec? Trebuie să recunosc că am acest sentiment. (…)Nu port ranchiună. Am venit imediat în anul următor și am câștigat. Părinții mei și întreaga mea echipă au fost acolo și a fost de fapt una dintre cele mai emoționante victorii pe care le-am avut vreodată, având în vedere tot ceea ce am trecut în anul precedent”, a declarat Djokovic pentru Herald Sun din Melbourne.
„Ultimele două ori când am aterizat în Australia, să trec prin controlul pașapoartelor și imigrație – am avut o mică traumă de acum trei ani. Și unele urme încă rămân acolo când trec controlul pașapoartelor, doar verificând dacă se apropie cineva din zona de imigrare. Persoana care îmi verifică pașaportul – are de gând să mă ia, să mă rețină din nou sau să mă lase să plec? Trebuie să recunosc că am acest sentiment.
(…)Nu port ranchiună. Am venit imediat în anul următor și am câștigat. Părinții mei și întreaga mea echipă au fost acolo și a fost de fapt una dintre cele mai emoționante victorii pe care le-am avut vreodată, având în vedere tot ceea ce am trecut în anul precedent”, a declarat Djokovic pentru Herald Sun din Melbourne.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER