„Dacă aveam un pistol îi împușcam fără regret pe Copos și Mincea!”. Marcel Pușcaș, dezvăluiri în noua sa carte: „Se șpăguiau reciproc”
Marcel Pușcaș își lansează cartea „Fotbalul în cârje”, volum de 300 de pagini presărat cu dezvăluiri despre lumea fotbalului românesc.
Pușcaș a antrenat formația din Giulești în 1992 și a calificat-o în cupele europene după 18 ani
Fost fotbalist, antrenor, impresar, conducător și candidat pentru postul de președinte al FRF, Pușcaș a povestit cum era relația dintre patronul de atunci al Rapidului, George Copos, și liderul galeriei, Constantin Mincea.
„Copos avea o cofetărie și vindea aparatură electronică. Aducea fursecurile pentru protocol la meciurile echipei și atât. Imediat după returul cu Inter, la vestiarele fostului stadion 23 August mă așteptau radioși Copos și șeful galeriei, Mincea. «Păcat, puteam să ne calificăm!» What? Dacă aveam un pistol, i-aș fi împușcat fără regret pe amândoi. Doi oameni care habar n-aveau de fotbal îmi reproșau necalificarea cu Inter? Doi interesați de gloria personală și de faima pe care ți-o poate da fotbalul, doi oameni «șpăguindu-se» reciproc voiau să facă legea pe competența și banii altora”, se arată în cartea lui Pușcaș. „Dubla” cu Inter Milano, din toamna lui 1993, s-a încheiat cu scorul de 3-1 în Italia și 0-2 la București.
- Constantin Mincea a fost șeful galeriei Rapid peste 30 de ani. A condus până în 2002, iar porecla sa era Geamgiul
Cartea „Fotbalul în cârje” a lui Marcel Pușcaș
„M-am apucat de ea acum 7 ani, am scris câteva zeci de pagini, le-am rupt, le-am luat de la capăt… Era în perioada în cae urmau alegerile la FRF. Nu știam ce să fac! Cartea este o sinteză a 50 de ani în fotbal, scrisă în două luni în plină pandemie. Este vorba despre persoana mea, dar nu mă refer doar la omul Marcel Pușcaș.
E interesant în acest volum cum am văzut niște situații, niște întâmplări din perspectiva mea, e vorba de valoare sau de non-valoare. Sunt persoane importante: Staicu al meu de la Oradea din 1980 până la Gațu, de la Mircea Pascu la Răzvan Burleanu, de la Mircea Sandu la Mititelu, de la Oțelea până la Ion Alecsandrescu…
Și lista poate continua. Portrete ale lui Duckadam, sau Iordache, scriu despre Revoluția din 1989 pe care am trăit-o la clubul din Ghencea, despre Mincea Geamgiul de la Rapid și multe altele pînă la zi, pînă acum 3 luni când am plecat de la Craiova, fapte și întâmplări”, a declarat Marcel Pușcaș recent la ProSport Live.