Italia a trecut printr-o adevărată dramă, dar este la un pas să învingă coronavirusul! Anunțul care le poate da mari speranțe românilor

Passengers wear face masks as they wait at immigration at Kuala Lumpur Low Cost Terminal in Sepang, Malaysia, Wednesday, Jan. 29, 2020. Malaysia has tightened control at its borders and banned travelers from China's Hubei province as virus cases in the country rose to 7. (AP Photo/Vincent Thian)
Vezi galeria foto - 6 poze

Italia a fost lovită puternic de pandemia de coronavirus, iar această țară a trăit o adevărată dramă. Totuși, acum lucrurile sunt pe cale să se rezolve, iar spitalele nu mai sunt în niciun caz pline.

În ultimele 24 de ore, Italia a avut doar 23 de decese și 218 infectări cu COVID-19, în condițiile în care Cristi Chivu a trăit un adevărat coșmar în luna martie. Cu excepția a două regiuni, în rest sunt înregistrate cel mult 12 cazuri de coronavirus, în condițiile în care duminică s-au făcut aproape 30.000 de teste.

Italia, la un pas să învingă COVID-19

Problemele cele mai mari sunt tot în Lombardia, care a avut 143 dintre cele 218 de cazuri noi. În această regiune au murit aproape 17.000 de oameni, iar în total în Italia și-au pierdut viața 34.657 de persoane după ce au fost infectate cu COVID-19.

La terapie intensivă mai sunt doar 127 de oameni, iar marea majoritate a celor infectați (18.472) au simptome minore sau sunt asimptomatici.

Regiunea Emilia-Romagna are 22 de cazuri noi, iar Bolzano doar 11.

România a ajuns pe locul 3 în Europa

Prin comparație, România a depășit media europeană la numărul de infectări la suta de mii de locuitori.

Țara noastră a urcat pe locul 3 în Europa ca număr de infectări la suta de mii de locuitori, iar 6% din teste sunt pozitive la COVID-19.

„Transmiterea comunitară nu o putem opri sau nu o putem limita decât respectând regulile de distanțare fizică, portul măștii în spații închise, în transport în comun, evitarea locurilor aglomerate și regulile de igienă. Gestionăm, în acest moment, această creștere, care este o creștere progresivă, chiar dacă eram pe o pantă descendentă. Regulile rămân aceleași. Cât timp nu vom păstra aceste reguli, vom avea o transmitere comunitară accentuată, iar transmiterea comunitară va atrage după sine și niște reguli în care să putem restricționa anumite focare, anumite zone sau anumite localități”, a spus Nelu Tătaru, ministrul Sănătății.

Situația a devenit una foarte grea și în București, iar Institutul Marius Nasta a anunțat recent că nu mai face internări.

Publicat: 22 06. 2020, 19:43
Actualizat: 22 06. 2020, 19:47